1000 g Čokoláda
100 g Alaska neutrál
50 g Kávová pasta
500 g Šlehačka 33%
200 g Čokoláda (decor cream)
200 g Topping jahoda
100 g Jahody čerstvé
250 g Cukr krupice
40 g Škrobový sirup
Vytemperovanou čokoládu nalejeme na fólii. Po ztuhnutí vykrojíme a slepením vytvarujeme do tvaru trojúhelníku. Alasku rozmícháme s vodou, přidáme šlehačku a ochutíme kávovou pastou. Tímto krémem naplníme připravený trojúhelník. Z vody, cukru a škrobového sirupu připravíme karamel, který přivedme do varu na 142,5°C. Při této teplotě zhotovíme ozdobu.
Na talíř nastříkneme čokoládovým nugátem obrazec, který vyplníme jahodovou omáčkou a jahodou. Na levou stranu položíme naplněný triangl s víčkem a na pravou stranu přiložíme karamelovou ozdobu.
3. místo senioři: Moučník - Trianglová mocca dózička - čokoládový triangl s kávovým krémem, taženým karamelem a jahodovou omáčkou. |