Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

3. místo senioři: Hlavní jídlo

  12:22aktualizováno  12:22
-

1000 g Bažantí prsa b.k.
100 g  Fíky
60 g   Med
120 g  Zvěřinová šťáva Knorr
100 g  Olivový olej
20 g   Tymián čestvý
200 g  Základní bílá omáčka Knorr
100 g  Smetana 33%
100 g  Bílé víno
200 g  Mrkev
100 g  Celer

100 g Cibule
100 g Rajský protlak
100 g Tomaty
50 g  Portské víno
600 g Králičí hřbet b.k.
400 g Kuřecí prsa
200 g Smetana 33%
500 g Mléko
200 g Kaštany
50 g  Olivový olej
Sůl, pepř

50 g  Olej
800 g Rýže dušená
300 g Smetana 33%
100 g Tavený sýr
80 g  Vejce 2 ks
100 g Máslo
50 g  Strouhanka
200 g Slanina uzená
300 g Zelené fazolky čerstvé
400 g Chřest čerstvý
2 g   Šafrán
20 g  Bazalka

Vykoštěná, očištěná bažantí prsíčka osolíme, opepříme, protkneme fíky, naložíme do marinády připravené z vody, Knorr šťávy, medu, čerstvého tymiánu a necháme odležet. Maso vyjmeme, osušíme a pečeme na pánvi dozlatova. Část marinády zredukujeme, přidáme základní bílou omáčku Knorr, smetanu, med, sůl, bílé víno, omáčku provaříme a přecedíme. Na oleji orestujeme zeleninu dozlatova, přidáme rajský protlak, tomaty, zalijeme částí marinády, zvěřinovým fondem a vaříme do měkka. Nakonec omáčku přepasírujeme, přilejeme portské víno a dochutíme.

Očištěný králičí váleček (hřbet) osolíme, opepříme, necháme odležet. Připravíme si fáš z kuřecích prsou, osolíme, přidáme postupně smetanu a kurtujeme ( rozšleháme ) do hladka. Do hotové fáše přidáme na jemně nakrájené, předem uvařené v mléce jedlé kaštany. Fáš naneseme v tenké vrstvě na rozloženou fólii, na ni položíme zprudka opečený králičí váleček, zabalíme a pečeme při teplotě 70°C cca 40 minut.


Klasickým způsobem udusíme rýži. Ve smetaně rozvaříme tavený sýr do husté konzistence. Do této sýrové taveniny přidáme rýži a vejce. Vše důkladně promícháme a dochutíme solí a špetkou šafránu. Hmotu vklademe do vymaštěných, strouhankou vysypaných tvořítek a pečeme na 170 °C cca 25 minut.
Slaninu na tenké proužky upečeme natvarovanou při 200°C dozlatova. Do ní vložíme uvařené fazolky dochucené bazalkou, a to položíme na uvařené, ochucené hlavičky bílého chřestu.

Na talíř zkombinujeme dvě připravené omáčky. Do středu talíře posadíme rýžovou pyramidu, vedle ní po každé straně nafiletované kousky mas. Doplníme hlavičkami bílého chřestu, na ně položíme spirálku slaniny s fazolkami.

3. místo senioři: Hlavní jídlo - Ivančická podzimní inspirace: Bažantí prsíčko protýkané fíky s červánkovou omáčkou, Králičí váleček v kaštanovém mantlu, Rýžová pyramida doplněná fazolkami ve spirálce slaniny na lůžku z bílého chřestu.

Autor:






Nejčtenější

Letošní podzim přeje barevným botám, stejně jako zdobení a různým texturám...
Obujte se do podzimu. Neokoukané kousky, které by vám neměly chybět

Poslední sluneční paprsky si můžete užít v pohodlných oxfordkách, elegantních kotníčkových střevíčkách nebo sexy upnutých kozačkách nad kolena. O slovo se...  celý článek

ilustrační snímek
Není vaše dítě osamělé? Víme, jak mu pomoci získat nové kamarády

Pokud je vaše dítě spíše introvertnější typ, možná jste si již někdy položili otázku, zda se necítí osaměle a neprospělo by mu víc kamarádů. Přinášíme vám...  celý článek

Vyzrálejší, chuťově výraznější až pikantnější sýry si nejlépe rozumí se...
Sýry pravé i falešné, kolik obsahují vápníku a s jakým vínem je párovat

Málokterá potravina je tak samozřejmou součástí českých ledniček a prostřených stolů. Sýry milujeme k snídani, obědu, svačině, večeři nebo třeba večer jen tak...  celý článek

Iva Frühlingová (11. října 2017)
Iva Frühlingová: Každá máma si občas potřebuje odpočinout od dětí

Bývalá modelka a zpěvačka Iva Frühlingová (35) se ukázala po delší době ve společnosti. Rozpovídala se o mateřství na plný úvazek, nové knize a nápadech na...  celý článek

Ilustrační fotografie
Nechte děti se nudit, podpoříte jejich rozhodnost, radí odborníci

Není dobře, když se dnešní rodiče snaží od rána do večera zabavovat svoje děti. Ony se totiž nenaučí nudit, což pro ně později může být na škodu, varuje...  celý článek

Další z rubriky

Vyzrálejší, chuťově výraznější až pikantnější sýry si nejlépe rozumí se...
Sýry pravé i falešné, kolik obsahují vápníku a s jakým vínem je párovat

Málokterá potravina je tak samozřejmou součástí českých ledniček a prostřených stolů. Sýry milujeme k snídani, obědu, svačině, večeři nebo třeba večer jen tak...  celý článek

Dýňové kari se zázvorem
Dýně není jen na polévku. Zkuste třeba muffiny, chlebíček nebo kari

Jedním z jasných signálů, že je tady podzim, jsou také zářivě oranžové buclaté plody dýní. Ty jsou oblíbenou přísadou do husté zahřívací polévky, ale tuto...  celý článek

Švestkový závin s mákem
Víkendové pečení. Dejte si závin s mákem a švestkami, jablky či masem

Stejně jako se teď za sychravých rán balíme do šál a kabátů, můžeme zavinout naše oblíbené podzimní ingredience do některého ze snadných a rychlých těst. Ať už...  celý článek

Další nabídka

Arome.cz

Jemné metalické líčení: Jediný třpytivý makeup, se kterým můžete i do práce
Jemné metalické líčení: Jediný třpytivý makeup, se kterým můžete i do práce

Patříte mezi milovnice třpytek, ale nemůžete si dovolit nosit do práce příliš výrazné líčení? Sáhněte po metalických očn... celý článek

Avokádové quacamole
Avokádové quacamole

Rychlovka, kterou zvládne a miluje každý.

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.