CHCETE HUBNOUT S NÁMI? ČTĚTE ZDE
Na 4 porce
Příprava: 15 minut + 15-20 minut pečení
* 500 g hovězího roštěnce
* 2 lžíce olivového oleje
* 1 lžička mletého zázvoru
* půl lžičky mletého koriandru
* 1-2 chilli papričky zbavené semínek a nakrájené najemno
* 4 stroužky česneku
* svazek jarní cibulky s natí
* 3 barevné papriky, bez semeníku a nakrájené na proužky
1. Roštěnec odblaníme, očistíme a nakrájíme na nudličky. V nepřilnavé pánvi nebo ve woku rozpálíme lžíci oleje a osmahneme na něm ze všech stran maso, trvá to asi 3-4 minuty.
2. Maso dáme stranou, přidáme zbylý olej, vsypeme jemně nakrájený česnek a bílou část cibule, pokrájené chilli papričky a opékáme, dokud cibule a česnek nezměkne a nezesklovatí. Potom přidáme na proužky nakrájené papriky a opékáme, dokud zelenina nezkřehne.
3. Přidáme maso, osolíme, posypeme zázvorem, koriandrem, vmícháme na větší kusy překrájenu cibulovou nať a společně ještě jednou krátce osmahneme.
DENNÍ JÍDELNÍČEK
Snídaně: 1 celozrnný rohlík + rybičková pomazánka (3 lžíce polotučného tvarohu + 30 g sardinek ve vlastní šťávě - 1 036 kJ)
Svačina: 1 větší hruška (414 kJ)
Oběd: 1/2 pizzy se šunkou (1 140 kJ) + 250 g rajčatového salátu (dohromady 1 628 kJ)
Svačina: 80 g Lučiny linie + 100 g ředkviček (486 kJ)
Večeře: 1 porce hovězích nudliček (1 000 kJ) + 2 plátky knäckebrotu (dohromady 1 384 kJ)
Celkem: 5 013 kJ