Doporučujeme

2. místo senioři: Předkrm

-

losos filet 1200 g
kerblík 50 g
petržel 50 g
kopr 50 g
pažitka 50 g
pórek 100 g
bílé víno 0,3 dcl
rybí vývar 0,7 dcl
mrkev, celer, petržel, řapíkový celer
sůl, b. pepř, nové koření

šafrán 2 bal.
hladká mouka 200 g
vejce 2 ks
žloutky 2 ks
olej olivový 5 cl
sůl, b. pepř
mini tomaty 300 g
cibule 100 g
pórek 250 g
cuketa 250 g
mrkev 250 g
řapíkatý celer 100 g
přepuštěné máslo 200 g

máslo 200 g
mléko 700 g
Knorr - holandská omáčka
bílé víno 200 g
šalotka 200 g
olivový olej (Extra Virgine) 200 g
sůl, b. pepř
citrón 1ks
bazalka 50 g
špenát 20 g


Losos filet zbavíme kůže, podkožního tuku, kostí a kostiček, odřízneme z části spodního filetu část, která obsahuje nebo je nejvíc prorostlá rybím tukem. Lososa naporcujeme a svážeme proužky zblanšírovaného pórku a ztvarujeme do medailónků. Kerblík, kopr, pažitku, petrželku nasekáme a obalíme medailónky z vrchu a ze spodu a dáme do lednice odpočinout.
Z rybího vývaru, bílého vína, zeleniny, koření, sůl, b. pepř, citrón. šťávy a svaříme, aby vše pustilo svoji sílu a aroma.
Na děrovanou nádobu naskládáme medailónky a pošírujeme nad vinnou párou.
Losos by měl zůstat uvnitř trochu syrový.
Z hladké mouky, vajec, žloutků, soli, olivového oleje a redukce ze šafránu uděláme hladké těsto, do kterého nakonec přimícháme bylinky a rozválíme na tenko a nakrájíme na čtverce a uvaříme al denate.
Tomaty zblanšírujeme, oloupeme a nakrájíme.
Špagety:
- z cukety a mrkve pomocí japonské stroje na špagety
- z pórku tenké špagety
- z řapíkatého celeru tenké špagety
na přepuštěném másle orestujeme cibulku (nezabarvit) a na ni dáme špagety, sůl, b. pepř, citr. šťávu a dusíme do měkka.
Mini Tomaty 1/2 concasse opečeme na přepuštěném másle, přidáme sůl, b. pepř a nasekanou petrželku.
Dle návodu uvaříme holandskou omáčku Knorr, do které přimícháme zredukované bílé víno s na kostičky nakrájenou šalotkou.
Bazalkový olej - olivový olej + bazalka + listy špenátu, sůl, b. pepř + citrón. šťáva a rozmixovat ručním mixérem.
Na nahřátý talíř začneme skládat lasagne. Začneme 1/2 mini tomatou, lasagne, zeleninové špagety, lasagne, špagety a nakonec lasagne. Okolo dáme holandskou omáčku a nakonec bazalkovým olejem. Do tvaru trojúhelníku dáme medailonky a dozdobíme koprem a kerblíku.
Pokrm umístíme, co nejvíce do středu talíře.

2. místo senioři: Předkrm - Medailónky z lososa obalený v bylinkách pošírované nad párou z vinné várky, mille feuille ze šafránových lasagní, tomatů, zeleninových špaget s vinno-holandskou omáčkou a bazalkovým olejem.


  • Vybrali jsme pro Vás