Doporučujeme

2. místo junioři: Moučník

-

hladká mouka 300 g
hrubá mouka 100 g
prášek do pečiva 1ks
cukr krupice 100 g
vanilínový prášek 2ks
lískové oříšky 100 g
vlašské ořechy 100 g
strouhaná jablka 100 g
máslo 80 g
mléko 40 cl

vejce 2 ks
skořice 2 g
100% tuk 100 g
citrónová kůra 2 g

binex – směs pro krokant 350 g
mandle 200 g
Mouřenín (čokoláda) 150 g
smetana 33% 0,125 l
mléko 0,125 l
cukr krystal 50 g
cukr vanilka 0,5 g
žloutky 2,5 ks
skořice mletá 5 g

Hladkou mouku, prášek do pečiva, cukr, vanilínový prášek, máslo, vejce, skořice, citr. kůra to vše se dobře prohněte, potom se přidáme drcené ořechy, strouhaná jablka, promíchá se to a přidáme mléko, hmotu klademe do předem vymaštěných a hrubou moukou vysypaných formiček a pečeme.
Mandlová ozdoba: Binex se smíchá s mandlemi a vysypeme na silikónoví plát a upečeme, teplé tvarujeme.
Čokoládová mřížka: nastříkáme na fólii a necháme ztuhnout, pak sundáme.
Zmrzlina: vše pečlivě smícháme, dáme do zmrzlinového stroje ztuhnout.
Mango očistíme a rozvaříme s trochou cukru, potom rozmixujeme, přidáme likér a maracuju.

2. místo junioři: Moučník - Jemná oříšková bábovka s mandlovou ozdobou doplněná skořicovou zmrzlinou a čokoládovou mřížkou na mango-maracujové omáčce.


  • Vybrali jsme pro Vás