Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

2. místo junioři: Moučník

  12:32aktualizováno  12:32
-

hladká mouka 300 g
hrubá mouka 100 g
prášek do pečiva 1ks
cukr krupice 100 g
vanilínový prášek 2ks
lískové oříšky 100 g
vlašské ořechy 100 g
strouhaná jablka 100 g
máslo 80 g
mléko 40 cl

vejce 2 ks
skořice 2 g
100% tuk 100 g
citrónová kůra 2 g

binex – směs pro krokant 350 g
mandle 200 g
Mouřenín (čokoláda) 150 g
smetana 33% 0,125 l
mléko 0,125 l
cukr krystal 50 g
cukr vanilka 0,5 g
žloutky 2,5 ks
skořice mletá 5 g

Hladkou mouku, prášek do pečiva, cukr, vanilínový prášek, máslo, vejce, skořice, citr. kůra to vše se dobře prohněte, potom se přidáme drcené ořechy, strouhaná jablka, promíchá se to a přidáme mléko, hmotu klademe do předem vymaštěných a hrubou moukou vysypaných formiček a pečeme.
Mandlová ozdoba: Binex se smíchá s mandlemi a vysypeme na silikónoví plát a upečeme, teplé tvarujeme.
Čokoládová mřížka: nastříkáme na fólii a necháme ztuhnout, pak sundáme.
Zmrzlina: vše pečlivě smícháme, dáme do zmrzlinového stroje ztuhnout.
Mango očistíme a rozvaříme s trochou cukru, potom rozmixujeme, přidáme likér a maracuju.

2. místo junioři: Moučník - Jemná oříšková bábovka s mandlovou ozdobou doplněná skořicovou zmrzlinou a čokoládovou mřížkou na mango-maracujové omáčce.

Autor:




Nejčtenější

Vyzrálejší, chuťově výraznější až pikantnější sýry si nejlépe rozumí se...
Sýry pravé i falešné, kolik obsahují vápníku a s jakým vínem je párovat

Málokterá potravina je tak samozřejmou součástí českých ledniček a prostřených stolů. Sýry milujeme k snídani, obědu, svačině, večeři nebo třeba večer jen tak...  celý článek

Ilustrační fotografie
Co dělat, když tělo zadržuje vodu. Na vině může být špatné jídlo i nemoc

Je to vůbec možné, aby se naše tělo příliš „zavodnilo“, když je vlastně z vody? No ano, je. Nejsme totiž z vody úplně a jak praví staré rčení: všeho moc škodí.  celý článek

(Ilustrační snímek)
Od hltače po požitkáře. Osm typů jedlíků, aneb jsme to, co jíme?

Jídlo už dávno nemá jen funkci utišení hladu. Žijeme v době, kdy se z vaření stal módní trend. Jíst musíme všichni a stravování podle současných trendů patří k...  celý článek

(Ilustrační snímek)
Uši se čistí samy, my to dělat nemusíme. Když už, tak jen jemně

Nahromaděný ušní maz svádí k odstraňování, někdo ho dokonce považuje za znak nedostatečné hygieny. A tak uši čistí víc a víc. Ve skutečnosti tolik pozornosti...  celý článek

ilustrační snímek
Poradna: Dcera má účes na ježka. Jak reagovat na sexistické poznámky?

Nechala jsem své sedmileté dceři ostříhat vlasy nakrátko a strašně mě překvapila reakce některých lidí z našeho okolí. Nevím vůbec, jak na jejich nemístné...  celý článek

Další z rubriky

Švestkový závin s mákem
Víkendové pečení. Dejte si závin s mákem a švestkami, jablky či masem

Stejně jako se teď za sychravých rán balíme do šál a kabátů, můžeme zavinout naše oblíbené podzimní ingredience do některého ze snadných a rychlých těst. Ať už...  celý článek

Losos se špenátem a vinnou pěnou
Ve víně je pravda. A když je v jídle víno, je to prostě bašta!

Je tady doba, na kterou se milovníci tekutých hroznů těší víc než na Vánoce. Čas vinobraní a slavností, které symbolizují vrchol vinařské sezony. Ale ač je...  celý článek

Škubánky s mákem
Škubánky s mákem a jiné levné dobroty, které nám vařila babička

Opravdové domácí jídlo, které člověka vrátí o desítky let zpátky a na které se mu sbíhají sliny už při vyslovení jeho názvu, nemusí být drahé. To věděly i naše...  celý článek

Další nabídka

Arome.cz

5 tipů, jak pečovat o ombré a nezničit si vlasy
5 tipů, jak pečovat o ombré a nezničit si vlasy

Vlasy vám zdobí čerstvé ombré, jenže co dál? Na hlavě máte teď hned dvě barvy s rozdílnými nároky a obě se hlasitě dožad... celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.