Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

2. místo junioři: Hlavní jídlo

  12:29aktualizováno  12:29
-

srnčí hřbet 1200 g
olej 0,5 l
kuřecí prsa 1300 g
sůl 10 g
pepř bílý 10 g
houbový bujón (Knorr) 50 g
smetana 33% 400 g
vejce 10 ks
veka bílá 100 g
hřiby 300 g
schii take 300 g
hlíva 300 g
brambory loupané 1500 g
loupané jedlé kaštany 1000 g
máslo 500 g
smetana 33% 800 g
pažitková nať čerstvá 400 g
sůl 20 g
bílý pepř 10 g
cuketa zelená
mini patyzón žlutý
sůl 10 g
pepř bílý 10 g
olivový olej 30 g
provensálské bylinky 10 g
červená řepa 1000 g
mrkev 500 g
olej 1 l
hladká mouka 40 g
vejce 1 ks

smetana 33% 1 l
lišky čerstvé 400 g
houbový bujón Knorr 10 g
základní bílá omáčka Knorr 20 g
sůl 10 g
bílý pepř 10 g
máslo 40 g
červené víno 1 l
olivový olej 40 cl
základ pod zvěřinu Knorr 10 g

Srnčí váleček osolíme, opepříme a opečeme na tuku. Připravíme si houbovou fáč z orestovaných hub a kuřecího masa za přidání koření, smetany, oloupané žemle a vajec. Váleček obalíme fáží a upečeme na nízké teplotě.
Oloupané brambory uvaříme do měkka, přidáme smetanu, nasekanou pažitku, sůl, pepř a rozšťoucháme. Přidáme orestované kaštany a smícháme.
Cuketu a patyzon nakrájíme, osolíme, opepříme, osmahneme na olivovém oleji s přidáním provensálských bylinek.
Sláma: nakrájíme na mrkev a řepu na nudličky a zprudka smažíme.
Ozdoba: Filo těsto vystřihneme a osmažíme.
Omáčka z lišek - k základu pro bílé omáčky přidáme smetanu a houbový bujón, sůl, pepř bílý povaříme, přidáme orestované lišky na másle a rozmixujeme.
Vinná omáčka - zredukujeme víno, přidáme základ pod zvěřinu (Knorr), olivový olej.

2. místo junioři: Hlavní jídlo - Srnčí váleček pečený dorůžova v houbové krustě doplněný šťouchanými bramborami s kaštany, jarní zeleninou a slámou z mrkve a červené řepy s variací vinné a liščí omáčky.

Autor:




Nejčtenější

Gabrielle Unionová (Beverly Hills, 26. února 2017)
Devětkrát jsem potratila. Dítě pořád chci, říká herečka Unionová

Americká herečka Gabrielle Unionová (44) se s manželem Dwaynem Wadem (36) snaží delší dobu o potomka. Devětkrát podstoupila umělé oplodnění, ale pokaždé...  celý článek

Ilustrační fotografie
Nechte děti se nudit, podpoříte jejich rozhodnost, radí odborníci

Není dobře, když se dnešní rodiče snaží od rána do večera zabavovat svoje děti. Ony se totiž nenaučí nudit, což pro ně později může být na škodu, varuje...  celý článek

Maďarský guláš z vepřového masa
Guláš nejen předvolební. Dejte si klasiku z hovězího či vepřového masa

Za několik dnů tu máme volby a s tímto obdobím býval už za dob Rakouska-Uherska spjatý zvyk podávat voličům předvolební guláš uvařený nebo aspoň podávaný...  celý článek

Z Kary Robertsové se stala mořská víla, která má vlastní show, při které...
Z Američanky je profesionální mořská víla. Zbavila se tak mindráků

Američanka strávila přes 400 hodin výrobou kostýmu mořské víly. Díky rybímu ocasu může předvádět speciální podvodní show a splnit si sen. Jako podmořská bytost...  celý článek

Ellen DeGeneresová na People's Choice Awards (Los Angeles, 7. ledna 2015)
Měla jsem deprese a navštěvovala jsem terapeuta, přiznala DeGeneresová

Ellen DeGeneresová (59) patří mezi nejúspěšnější ženy Hollywoodu. Má vlastní televizní show, je šťastně zadaná a nebojí se mluvit o své sexuální orientaci....  celý článek

Další z rubriky

Petr Klíma je na farmářských trzích v Praze 6 "pečený - vařený“. Na snímku s...
Z farmy přímo na stůl: nová kuchařka vás naučí milovat zeleninu

Nemusíte být fanatickým přívržencem farmářských trhů, abyste zjistili, že nejlepší zelenina je ta lokální. Ať už máte tatínka, který se vyžívá v pěstování,...  celý článek

Sýr pečený v troubě
Soumrak smažáku. Rychlé a skvělé večeře pro milovníky sýra

Zapomeňte na smažený sýr, stálici jídelních lístků českých pohostinství i rodinných jídelníčků od Aše až po Jablunkov. Tyhle báječné sýrové dobroty se nesmaží...  celý článek

Škubánky s mákem
Škubánky s mákem a jiné levné dobroty, které nám vařila babička

Opravdové domácí jídlo, které člověka vrátí o desítky let zpátky a na které se mu sbíhají sliny už při vyslovení jeho názvu, nemusí být drahé. To věděly i naše...  celý článek

Další nabídka

Arome.cz

Tajemství dokonalého make-upu odhaleno! Nanesete ho vycpávkou podprsenky
Tajemství dokonalého make-upu odhaleno! Nanesete ho vycpávkou podprsenky

Nanést na pleť make-up tak, aby dokonale seděl? Pořádná alchymie. Beauty blogerky i obyčejné smrtelnice proto sahají k m... celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.