Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

15. díl jarní diety: lososové kostky se zeleninou

  0:31aktualizováno  0:31
"Dietářky" si je dají bez přílohy. Rodině lososové kostky podávejte s čínskými nebo rýžovými nudlemi, které uvařené můžete zprudka osmažit na pánvi spolu s kořením.
Lososové kostky se zeleninou

Lososové kostky se zeleninou | foto: Stockfood.cz

Na 4 kusy

Příprava: 15 minut + 10-15 minut opékání

* 500 g lososa bez kostí a kůže 
* sůl a mletý pepř 
* 1 bílek 
* 2 lžičky maizeny (kukuřičný škrob) 
* 3 lžíce sezamového nebo olivového oleje 
* 100 g jarní cibulky, na proužky 
* 4 stroužky nasekaného česneku 
* 150 g karotky 
* 250 g pórku, na nudličky 
* půl lžíce mletého zázvoru 
* 1 lžíce citronové kůry a šťávy, nejlépe bio 
* 1 lžíce rybí omáčky 
* 80 g klíčků (obilných, sójových, mungo)

1. Lososa nakrájíme na větší kostky, osolíme, opepříme a promícháme v míse s bílkem, škrobem a lžící vody.

2. Zeleninu nakrájíme na nudličky. Ve woku rozpálíme dvě lžíce oleje a opečeme na něm kousky lososa, mícháme a kostky oddělujeme od sebe. Opečeného lososa dáme stranou a uchováme v teple.

3. Přilijeme zbylý olej, vsypeme česnek a bílou část cibule a necháme zesklovatět. Do pánve přidáme karotku, pórek, zázvor, citron. kůru a mícháme a opékáme, dokud zelenina nezkřehne. Zalijeme rybí omáčkou, vsypeme klíčky a zelenou část cibulky, prohřejeme a přidáme lososa. Zakapeme citron. šťávou, dosolíme.

DENNÍ JÍDELNÍČEK

Snídaně: 1 croissant s čokoládou + 200 ml polotučného mléka s 1 lžičkou granka (1 267 kJ)
Svačina: 50 g ředkviček + 50 g cottage sýra (20%) (243 kJ)
Oběd: 100 g vepřového ražniči + 100 g vařených brambor (1 670 kJ)
Svačina: 150 g grilované cukety + 1 lžička oliv. oleje + 1 lžička strouhaného balkánského sýra (350 kJ)
Večeře: 1 porce lososových kostek (1 403 kJ)
CELKEM: 4 933 kJ

Autor:




Nejčtenější

Martina Formanová
Do mobilu jsem Milošovi nikdy nechodila, říká Martina Formanová

Více než dvacet let žije v Americe, přesto svoji poslední knihu Povídky na tělo situovala spisovatelka Martina Formanová do Česka. „Pořád víc rozumím vztahům...  celý článek

V manželství jsou lidé šťastnější a žijí déle, ukázal výzkum.
Příběh Ondřeje: Žena mě má za malé dítě, nemám chvíli klidu

Už se pomalu blížím důchodu a jak jsem se na něj vždycky těšil, tak si poslední dobou říkám, že snad budu pracovat, dokud nepadnu. Aspoň v té práci nemusím být...  celý článek

Jana Bělobrádková se stará o tři děti.
Bartošová, Bělobrádková a Babišová: Své manžely v politice podporujeme

Bez podpory své partnerky žádný politik dlouhodobě neuspěje. Kdo stojí po boku nejvýraznějších osobností letošních voleb? Oslovili jsme manželky lídrů...  celý článek

Přírodní oleje jsou báječným kosmetickým pomocníkem. Pokud víme, jak nám mohou...
Jak se vyznat v pleťových olejích? Kokosový na tělo, měsíčkový na tvář

Oleje patří do kosmetické výbavy stejně neodmyslitelně jako třeba pleťové krémy, sprchové gely nebo líčidla. Nejen, že skvěle pomáhají například s odličováním,...  celý článek

Ilustrační fotografie
Co dělat, když tělo zadržuje vodu. Na vině může být špatné jídlo i nemoc

Je to vůbec možné, aby se naše tělo příliš „zavodnilo“, když je vlastně z vody? No ano, je. Nejsme totiž z vody úplně a jak praví staré rčení: všeho moc škodí.  celý článek

Další z rubriky

Škubánky s mákem
Škubánky s mákem a jiné levné dobroty, které nám vařila babička

Opravdové domácí jídlo, které člověka vrátí o desítky let zpátky a na které se mu sbíhají sliny už při vyslovení jeho názvu, nemusí být drahé. To věděly i naše...  celý článek

Petr Klíma je na farmářských trzích v Praze 6 "pečený - vařený“. Na snímku s...
Z farmy přímo na stůl: nová kuchařka vás naučí milovat zeleninu

Nemusíte být fanatickým přívržencem farmářských trhů, abyste zjistili, že nejlepší zelenina je ta lokální. Ať už máte tatínka, který se vyžívá v pěstování,...  celý článek

Dýňové kari se zázvorem
Dýně není jen na polévku. Zkuste třeba muffiny, chlebíček nebo kari

Jedním z jasných signálů, že je tady podzim, jsou také zářivě oranžové buclaté plody dýní. Ty jsou oblíbenou přísadou do husté zahřívací polévky, ale tuto...  celý článek

Další nabídka

Arome.cz

Novinky ve světě micelárek: dvoufázová voda, nebo micelární gel?
Novinky ve světě micelárek: dvoufázová voda, nebo micelární gel?

Před pár lety si všichni pořizovali micelární vodu, výrobci ale zašli ještě dál. Zázračné micely, které vážou všechny ne... celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.