Pro 4 osoby
Příprava: 15 minut
* 8 plátků toastového celozrnného chleba
* 50 g pomazánkového másla
* 4 vejce
* 1 lžička olivového oleje
* sůl a mletý pepř
* 1 větší rajče, asi 150 g
* 1 červená paprika, asi 150-200 g
* svazek pažitky
* 1 kelímek naklíčené řeřichy
1. Rajčata a papriky omyjeme, z paprik odstraníme semeník, seřízneme žebra a nakrájíme je na proužky. Rajčata nakrájíme na plátky. Toastový chléb opečeme v toastovači nebo nasucho na plechu v troubě či pod grilem.
2. Na nepřilnavé pánvi rozehřejeme lžičku olivového oleje, vlijeme prošlehaná vejce, osolíme a opepříme. Za stálého míchání je necháme srazit, ale pouze tak, aby zůstala vláčná.
3. Chleby potřeme pomazánkovým máslem, posypeme řeřichou, polovinu obložíme plátky rajčat a polovinu paprikami. Na zeleninu rozdělíme míchaná vejce a ozdobíme usekanou pažitkou.
DENNÍ JÍDELNÍČEK
Snídaně: 1 porce celozrnného chleba s míchanými vajíčky (1 290 kJ) Svačina: 100 g hrušek (276 kJ)
Oběd: 100 g vařených brambor + 100 g okurky + 100 g vepřového ražniči (1 739 kJ)¨
Svačina: 250 g rajčat (210 kJ)
Večeře: 80 g růžičkové kapusty opražené na 1 lžičce oleje + 80 g šunky s křenem (1 447 kJ)
CELKEM: 4 962 kJ