Doporučujeme

1. místo senioři: Hlavní jídlo

-

Jehněčí hřbet 1000g
Králičí hřbet 500g
Kuřecí prsa 625g
Červená čočka 125g
Žampiony 125g
Stroček sušený 125 g
Brambory 250 g
Řapík 250 g
Celer 250 g
Česnek 25 g
Zakysaná smetana 375 g

Opečený králičí hřbet zabalíme do tyrolské slaniny a z fáše (kuřecí prsa, bílky, smetana, sůl, pepř) čočky, hub a bylin připravíme plášť, zabalíme do fólie a pečeme na nízkou teplotu 62°C asi 2 hodiny.
Jehněčí hřbet očistíme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme zasypeme krustou ze strouhanky sezamu, česneku a másla. Zapečeme při 180°C asi 5 minut.
Brambory, řapík a celer nakrájíme na kostičky arestujeme s cibulkou a zalijeme fondem, zakysanou smetanou a základní bílou omáčkou "Knorr". Vaříme do měkka a redukujeme do požadované hustoty. Nakonec přidáme zbylou část čočky, kterou jsme dávali do fáše. Dochutíme solí a mletým pepřem - takto připravíme ragú.
Na cibulce orestujeme jablka, zastříkneme „Calvadosem“ a jablečným džusem a octem + cukr, sůl, pepř. Rozvaříme a rozmixujeme nakonec přidáme pokrájené lístečky máty.
Svaříme jablečný džus, přidáme do něho kousky dýně a jablk, vsypeme kuskus a vaříme do měkka až se všechna tekutina vyvaří dochutíme solí, pepřem, aromatem( Koření Knorr).
Filo- slabé listové těsto nakrájíme na proužky, zamotáme na alobalovou trubičku, pomašlujeme a posypeme sezamem. Pečeme při 180°C pět minut.

1. místo senioři: Hlavní jídlo - Králičí hřbet pečený v plášti z červené čočky, hub a tyrolské šunky na ragů z brambor, celeru, řapíku a zakysané smetany. Jehněčí filet pod krustou z přírodního sezamu a česneku na jablečném pyré s lístky máty. Sezamová trubička plněná dýňovým kuskusem s jablky. Hlíva ústřičná smažená v čínských nudlích.


  • Vybrali jsme pro Vás