Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

1. místo senioři: Hlavní jídlo

  12:18aktualizováno  12:18
-

Jehněčí hřbet 1000g
Králičí hřbet 500g
Kuřecí prsa 625g
Červená čočka 125g
Žampiony 125g
Stroček sušený 125 g
Brambory 250 g
Řapík 250 g
Celer 250 g
Česnek 25 g
Zakysaná smetana 375 g

Opečený králičí hřbet zabalíme do tyrolské slaniny a z fáše (kuřecí prsa, bílky, smetana, sůl, pepř) čočky, hub a bylin připravíme plášť, zabalíme do fólie a pečeme na nízkou teplotu 62°C asi 2 hodiny.
Jehněčí hřbet očistíme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme zasypeme krustou ze strouhanky sezamu, česneku a másla. Zapečeme při 180°C asi 5 minut.
Brambory, řapík a celer nakrájíme na kostičky arestujeme s cibulkou a zalijeme fondem, zakysanou smetanou a základní bílou omáčkou "Knorr". Vaříme do měkka a redukujeme do požadované hustoty. Nakonec přidáme zbylou část čočky, kterou jsme dávali do fáše. Dochutíme solí a mletým pepřem - takto připravíme ragú.
Na cibulce orestujeme jablka, zastříkneme „Calvadosem“ a jablečným džusem a octem + cukr, sůl, pepř. Rozvaříme a rozmixujeme nakonec přidáme pokrájené lístečky máty.
Svaříme jablečný džus, přidáme do něho kousky dýně a jablk, vsypeme kuskus a vaříme do měkka až se všechna tekutina vyvaří dochutíme solí, pepřem, aromatem( Koření Knorr).
Filo- slabé listové těsto nakrájíme na proužky, zamotáme na alobalovou trubičku, pomašlujeme a posypeme sezamem. Pečeme při 180°C pět minut.

1. místo senioři: Hlavní jídlo - Králičí hřbet pečený v plášti z červené čočky, hub a tyrolské šunky na ragů z brambor, celeru, řapíku a zakysané smetany. Jehněčí filet pod krustou z přírodního sezamu a česneku na jablečném pyré s lístky máty. Sezamová trubička plněná dýňovým kuskusem s jablky. Hlíva ústřičná smažená v čínských nudlích.

Autor:




Nejčtenější

Muži tanga milují, ženy jim příliš nefandí. Důvodem je to, že nejsou úplně...
Tanga přestala být sexy. Ženy dávají přednost rafinovanějším střihům

Už žádný diskomfort a „ypsilon“ vykukující zpod lemu džín. Místo toho pohodlí a elegance. Šňůrková tanga nahradily střihy, jenž zadek alespoň trochu zahalují....  celý článek

Hubněte efektivně, pomocí správně zvoleného pohybu
Devět pravidel, které vám pomohou zhubnout jednou provždy

Vyzkoušeli jste už nespočet různých „zaručených“ metod, jak zhubnout, ale stále vás trápí kila navíc? Pak je nejspíš nejvyšší čas začít hubnout s rozumem a...  celý článek

Vínová rtěnka na přehlídce Marca De Vincenza.
Tmavá rtěnka je i pro vás. Zkuste extra lesk i sametově matný vzhled

Rtěnky v tmavých odstínech byly ještě nedávno na přehlídkách i v obchodech spíš výjimka, natož abychom je běžně potkávali na ulici. Během pár let se z nich...  celý článek

(Ilustrační snímek)
Příběh Karolíny: Expřítel nevěří, že je konec. Pořád to na mě zkouší

S přítelem jsem vydržela dva roky a i to bylo až moc. Udělal si ze mě služku, pokladničku a hlídal mě na každém kroku. Pokoj od něj nemám ani po rozchodu,...  celý článek

Maďarský guláš z vepřového masa
Guláš nejen předvolební. Dejte si klasiku z hovězího či vepřového masa

Za několik dnů tu máme volby a s tímto obdobím býval už za dob Rakouska-Uherska spjatý zvyk podávat voličům předvolební guláš uvařený nebo aspoň podávaný...  celý článek

Další z rubriky

Švestkový závin s mákem
Víkendové pečení. Dejte si závin s mákem a švestkami, jablky či masem

Stejně jako se teď za sychravých rán balíme do šál a kabátů, můžeme zavinout naše oblíbené podzimní ingredience do některého ze snadných a rychlých těst. Ať už...  celý článek

Pečené kuře s kaštanovou nádivkou
Jedlé kaštany jsou podzimní delikatesa. Právě teď je jejich čas

Určitě je znáte z vánočních a zimních trhů, kde si je kupujete pečené do kornoutu. Zkuste je však zakomponovat častěji do jídelníčku. Kromě toho, že vám...  celý článek

Škubánky s mákem
Škubánky s mákem a jiné levné dobroty, které nám vařila babička

Opravdové domácí jídlo, které člověka vrátí o desítky let zpátky a na které se mu sbíhají sliny už při vyslovení jeho názvu, nemusí být drahé. To věděly i naše...  celý článek

Další nabídka

Arome.cz

11 makeup podvodů: Líčení, ve kterém vás jen tak někdo nepozná
11 makeup podvodů: Líčení, ve kterém vás jen tak někdo nepozná

Trocha řasenky, rtěnky, pudru a najednou si říkáte, že vypadáte i jako člověk. Tak toho zkuste někdy nanést trochu víc, ... celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.