Doporučujeme

1.místo senioři: Dezert

-

7 ks Žloutky
400 g Smetana
100 g Cukr krupice
5 g Hřebíček
50 ml Citrónová šťáva
100 g ALASKA – přípravek pro šlehaný krém ( možno mrazit)
75 g Med
250 g Ořechy
550 g Šlehačka rostlinná
50 g Čokoláda
550 g Hrušky

Z hrušek, pálenky, cukru, citrónové šťávy a sečuánského pepře připravíme granit (svaříme, zamrazíme a naškrábeme lžící a necháme zamrazit) Připravíme vanilkovou zmrzlinu s medem a ořechy, kterou nastříkáme do tymbálků ( forma ) pouze na dno a na boky - dáme zamrazit.
Do středu naplníme granit a zakryjeme krémem. Řádně vychladíme, vyklopíme a obalíme do ořechů.
Nakrájíme ananas, hrušky a svaříme je s ovocným džusem, hrozinkami a badyánem - necháme řádně vychladit a přidáme rozdrcený hřebíček.
Rozpuštěnou čokoládu nastříkáme na pečící papír a dáme vychladit.

Aranžmá: Do středu talíře dáme vychladlý salát a okolo hřebíčkovou omáčku. Zmrzlinový tymbálek překrojíme na půl a posadíme do salátu. Dozdobíme čokoládou a mátou.

První místo senioři: Dezert - Ořechovo medová zmrzlina plněné hruškovým granitem se sečuánským pepřem. Na ananasovém salátu s kousky hrušek rozinkami a badyánem. Hřebíčková pěna, čokoládová placička, máta.


  • Vybrali jsme pro Vás