Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

1.místo senioři: Dezert

  12:20aktualizováno  12:20
-

7 ks Žloutky
400 g Smetana
100 g Cukr krupice
5 g Hřebíček
50 ml Citrónová šťáva
100 g ALASKA – přípravek pro šlehaný krém ( možno mrazit)
75 g Med
250 g Ořechy
550 g Šlehačka rostlinná
50 g Čokoláda
550 g Hrušky

Z hrušek, pálenky, cukru, citrónové šťávy a sečuánského pepře připravíme granit (svaříme, zamrazíme a naškrábeme lžící a necháme zamrazit) Připravíme vanilkovou zmrzlinu s medem a ořechy, kterou nastříkáme do tymbálků ( forma ) pouze na dno a na boky - dáme zamrazit.
Do středu naplníme granit a zakryjeme krémem. Řádně vychladíme, vyklopíme a obalíme do ořechů.
Nakrájíme ananas, hrušky a svaříme je s ovocným džusem, hrozinkami a badyánem - necháme řádně vychladit a přidáme rozdrcený hřebíček.
Rozpuštěnou čokoládu nastříkáme na pečící papír a dáme vychladit.

Aranžmá: Do středu talíře dáme vychladlý salát a okolo hřebíčkovou omáčku. Zmrzlinový tymbálek překrojíme na půl a posadíme do salátu. Dozdobíme čokoládou a mátou.

První místo senioři: Dezert - Ořechovo medová zmrzlina plněné hruškovým granitem se sečuánským pepřem. Na ananasovém salátu s kousky hrušek rozinkami a badyánem. Hřebíčková pěna, čokoládová placička, máta.

Autor:




Nejčtenější

Vyzrálejší, chuťově výraznější až pikantnější sýry si nejlépe rozumí se...
Sýry pravé i falešné, kolik obsahují vápníku a s jakým vínem je párovat

Málokterá potravina je tak samozřejmou součástí českých ledniček a prostřených stolů. Sýry milujeme k snídani, obědu, svačině, večeři nebo třeba večer jen tak...  celý článek

Nakupování online je sice pohodlné, ale přináší i svá úskalí. Často si nemůžete...
Zklamaná zákaznice? Už nikdy. Ukážeme, jak předejít hororovým nákupům

Nemilá překvapení při nakupování zažil asi každý z nás. Rozlepenou podrážku či díru na svetru můžete v kamenném obchodě snadno odhalit. Co ale dělat, pokud si...  celý článek

ilustrační snímek
Poradna: Dcera má účes na ježka. Jak reagovat na sexistické poznámky?

Nechala jsem své sedmileté dceři ostříhat vlasy nakrátko a strašně mě překvapila reakce některých lidí z našeho okolí. Nevím vůbec, jak na jejich nemístné...  celý článek

(Ilustrační snímek)
Od hltače po požitkáře. Osm typů jedlíků, aneb jsme to, co jíme?

Jídlo už dávno nemá jen funkci utišení hladu. Žijeme v době, kdy se z vaření stal módní trend. Jíst musíme všichni a stravování podle současných trendů patří k...  celý článek

(Ilustrační snímek)
Uši se čistí samy, my to dělat nemusíme. Když už, tak jen jemně

Nahromaděný ušní maz svádí k odstraňování, někdo ho dokonce považuje za znak nedostatečné hygieny. A tak uši čistí víc a víc. Ve skutečnosti tolik pozornosti...  celý článek

Další z rubriky

Pikantní zeleninová polévka
Pórková, s květákem i paprikou. Nejlepší podzimní polévky pro zahřátí

Nejsychravější a zároveň nejmalebnější roční období už úřaduje nejen v kalendáři, ale také za okny, takže je pravý čas na husté zeleninové polévky. Kromě toho,...  celý článek

Maďarský guláš z vepřového masa
Guláš nejen předvolební. Dejte si klasiku z hovězího či vepřového masa

Za několik dnů tu máme volby a s tímto obdobím býval už za dob Rakouska-Uherska spjatý zvyk podávat voličům předvolební guláš uvařený nebo aspoň podávaný...  celý článek

Vyzrálejší, chuťově výraznější až pikantnější sýry si nejlépe rozumí se...
Sýry pravé i falešné, kolik obsahují vápníku a s jakým vínem je párovat

Málokterá potravina je tak samozřejmou součástí českých ledniček a prostřených stolů. Sýry milujeme k snídani, obědu, svačině, večeři nebo třeba večer jen tak...  celý článek

Další nabídka

Arome.cz

Novinky ve světě micelárek: dvoufázová voda, nebo micelární gel?
Novinky ve světě micelárek: dvoufázová voda, nebo micelární gel?

Před pár lety si všichni pořizovali micelární vodu, výrobci ale zašli ještě dál. Zázračné micely, které vážou všechny ne... celý článek

Avokádové quacamole
Avokádové quacamole

Rychlovka, kterou zvládne a miluje každý.

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.