Doporučujeme

1.místo junioři: Dezert

-

Mouka hladká 300 g
Cukr moučka 200 g
Bílky z 20 vajec
Máslo 300 g
Kakao 100 g
Glukóza škroboví sirup 2 g
Šlehačka 0,6 l
Griotka 40 ml
Porto červené 250 ml
Červené víno 0,5 l
Cukr krystal 250 g
Višně mražené 1000 g
Physalis 10 kusů
Kabi – cukrářský přípravek pro zahušťování 100 g
Máta čerstvá 20 g

1. Z hladké mouky, bílků, cukru a másla připravíme těsto, které upečeme na silikonovém plátu. Upečené potřeme glukózou, aby těsto bylo pružné. Potřeme dostatečnou vrstvou kakao-višňovou náplní a zabalíme rolku. Dáme do fólie a necháme vychladnout (těsto pokapeme griotkou)
2. Z másla, bílků, kakaa a mouky připravíme těsto. Necháme odležet a rozválíme na velmi tenký plát. Pomocí vypichovátka vykrajujeme kolečka, která pečeme při 160°C.
3. Omáčku připravíme tak, že na karamelu podusíme višně, přidáme porto, červené víno a necháme zredukovat.  Pak propasírujeme. Do propasírované omáčky vložíme celé višně.

1.místo senioři: Dezert - Ořechovo medová zmrzlina plněné hruškovým granitem se sečuánským pepřem. Na ananasovém salátu s kousky hrušek rozinkami a badyánem. Hřebíčková pěna, čokoládová placička, máta.


  • Vybrali jsme pro Vás