Diskuze
Téměř žádné kalorie a sladí jako cukr. Erythritol a další zajímavá sladidla
Děkujeme za pochopení.
Hana Hradecká
Já cukr nemůžu, takže pro mě velice zajímavý článek, taky jsem si našla podobné sladidlo, sladí jako cukr, chuťově to nejde ani poznat - SlaDIA obsahuje stévii a sukralózu takže za mě spokojenost.
P66e96t50r 83K10o71š49u21t22a
No nevim nevim ,ale umělý sladidlo vzniklo jako odpad jedné biologické zbraně.
A64d70r44i18e40n 43S60e98h30n22a57l
Vše, co je průmyslově nebo chemicky upravováno, je více či méně škodlivé. Proto tyto produkty nekonzumuji vůbec nebo v omezeném množství. Doporučuji se orientovat na přírodní produkty na které je lidské tělo zvyklé více jak milión let.
1)nekonzumovat žádné průmyslově vyráběné cukry a výrobky z nich vyrobené včetně sladidel , dortů, sušenek atd.
Každý10. obyvatel naší země má díky tomu cukrovku. Cukr zakyseluje organismus a vytváří tím vhodné prostředí pro vznik rakoviny. V počtu výskytu rakoviny jsme světová špička.
2)1lžičkamedu nikomu neubíží(osahuje řadu prospěšných látek pro náš organismus).Před vytrvalostním výkonem 30-50 minut možno zvýšit dávku až na 1 polívkovou lžíci(vlažný nebo studený zelený čaj). 2 hodiny před závodem 2lžíce vařených vloček + 1/2 banánu + 1 lžička skořice nebo 4 hodiny před závodem 4 lžíce vařených vloček + 1 banán + 1 lžička skořice.
3)Ostatníjídla a nápoje sladím výhradně jemně mletou STÉVII. Sušená nebo jemněmletá Stévie se dá kopit v bioprodejnách. Dávkování je jednoduché, 1 lžička mleté Stévie nahradí 1-2 polívkové lžíce cukru.
Stévie je naprosto dokonalá, naprosto oblbne náš mozek. Dáte jí třeba do štrůdlu a nikdo kromě vás nepozná, že tam není cukr. Ale to nejdůležitější je, že se při trávení v našem těle chová jako zelenina a na rozdíl od cukru má zásaditou reakci!!!!
4)Erythritol a různé výtažky, koncentráty nebo tablety se Stévii nedoporučuji.
To nejcenější co Stévie obsahuje je pryč, navíc to osahuje látky, které nepotřebujem.
Dalším problémem je dávkování, až 320 krát větší sladivost u kocentátů.
Dotazy můžete také psát můj facebook: https://www.facebook.com/adrien.sehnal
nebo mail: bohemka@seznam.cz
B71o46h38d83a44n 64M51a35r67e66k
Když si dovolíte tvrdit takovéhle věci, tak doufám, že jste vysokoškolsky vzdělaný v potravinářství nebo chemii. Jinak bych o Vás musel prohlásit, že lžete jako Rudé právo.
Chuťově se stévie cukru prostě nevyrovná. Umělá i přírodní sladidla můj mlsný jazyk netoleruje a poznám to třeba i v kyselých okurkách. Kdo chce rychle doplnit energii, tak jde do cukrů
Když už chcete cukr omezit, tak ho prostě vysadíte a po cca 14 dnech vám bezproblému začne chutnat černý čaj a kafe i bez cukru. Nemusímte pak platit za nesmysli, jako je chemickou cestou separovaná stévie
B23o96h80d46a57n 69M52a23r67e16k
Tak tohle je článek určený pro Blesk pro ženy? Kdo jiný než sportovec, až už hobík nebo profík, potřebuje dostatečné množství cukru? Mimochodem, na cukry jede také mozek
Když má tělo chuť na sladké, tak to něco signalizuje a já bych se pídil co?
M57i43l30a70n 63K27l39o52u78č41e38k
1/Sportovec a i nesportovec cukr téměř nepotřebuje, potřebuje sacharidy.
2/Když máme chuť na sladké, tak to rozhodně nemusí znamenat, že máme málo cukru nebo energie
Radek Lampíř
Poprosil bych paní autorku o vysvětlení, proč zrovna sukralóza je takové zlo.
Z přijímaného množství (cca 600x nižší než cukr) se střevem vstřebá pouze cca 20%, z nichž jen čtvrtina se nějak metabolizuje. Je špatně rozpustná v tucích (= neukládá se v tucích, nehromadí se v těle).
K vlivu na mikrofloŕu: Zmíněná studie o vlivu na střevní mikroflóru byla prováděna v dávkách 100-1000mg/kg/denně (pro představu: Pro 70kg tvora to znamená ekvivalent příjmu mezi 4 a 40 **kilogramy** cukru denně !).
A to nejlepší nakonec:
a) Studie byla dělána na krysách, přičemž podobný efekt na člověku pozorován nebyl.
b) Ta studie byla metodologicky chybná, což nakonec uznali i zástupci pracoviště, kteří studii prováděli (viz http://www.foodnavigator.com/Science/Sucralose-safety-scientifically-sound-Expert-panel )
Jestli mi něco uniklo, rád se poučím; prosím o fakta, nikoliv emoce a domněnky. Sladidly se (laicky) zabývám dost dlouho; zrovna sukralózu mám docela rád. Současně bych rád znal i názor autorky na nové typy sladidel (Neotam či Advantam); kde by všechna negativa aspartamu měly být eliminovány.
Na druhou stranu pochvala, že si konečně někdo z výživových poradců všiml Erythritolu a Xylitolu a nepovažuje to za výbušninu (což se mi mimochodem stalo i v lékárně ). I když ono "zabraňuje tvorbě plaku" funguje trochu jinak a hlavně u Erythritolu méně než u Xylitolu.
Díky za odpověď
A36n23n94a 72J71e12r59m25á44ř77o85v88á
Dobrý den, Radku, díky za postřehy!
Ta nová sladidla, co uvádíte, jsem neznala a netroufám si je posuzovat... Klientům je nedoporučím. Já sama jsem totiž zastánce spíše přirozeného slazení - prostě ovoce.. a klidně i lžičku cukru, když bude jinak strava zdravá a bez zbytečností (mimochodem, takových lidí moc není).
K sukralóze - pravděpodobně má různé toxické účinky, při zahřívání i karcinogenní... může vést k inzulínové rezistenci...
http://www.tandfonline.com/doi/pdf/10.1080/10937404.2013.842523
Nikdo nic neví 100% a proto se domněnkám nevyhneme. Nakonec jde o to, k čemu se přikloníme/te. Vše lze zpochybnit, vyvrátit, či obhájit, když jste šikovný.
Jsou velké tlaky od farmaceutických firem, aby se umělá sladidla udržela na trhu, i když jsou pochybnosti o jejich neškodnosti...
Hezký den a zdraví zdar! A.
I14v81o 45Ž50á17č98e32k
"Med je v podstatě kombinace fruktózy a glukózy, podobně jako stolní cukr (sacharóza)."
Čtu dobře? Mám věřit "odbornici", která je schopna napsat takovouhle kravinu?
B64o68h27u45m27i37l 25M66á29c26a
Odborná literatura používá termín cukerné alkoholy, nikoliv alkoholické cukry. Jedná se totiž o alkoholy sice odvozené od cukrů, nikoliv však o pravé cukry.
Naštěstí se v terapii nutrií nepoužívají cukerné kyseliny, resp. v nutriční terapii kyselé cukry.
A na sorbitol či manitol se nějak nedostalo.
F34r97a55n35t37i85s83e85k 72M85i67k92e96s
Autor by se mohl trochu neco priucit o chemii.
F32r37a71n53t25i88š28e76k 31G53u55l76a69š
Není to tak dávno, co se na český trh dostalo norské sladidlo SUKRIN, což je vlastně obchodní značka zmíněného Erythritolu. Je to PŘÍRODNÍ SLADILO, ne umělé! - dělá se z ovoce prostým PŘÍRODNÍM PROCESEM, konkrétně kvašením.
Sladivost má zhruba stejnou jako cukr, chuťově je cukru velmi podobný. Dobře se s ním sladí, je k dostání v několika variantách (krystal, moučka...) a také s přidanou Stévií. Velmi dobré sladilo a přitom jde o čistý erythritol, takže vlastnosti přesně takové, jako je v článku uvedeno.
Nevím, zda je sem povoleno vkládat odkazy na komerční stránky - raději nebudu riskovat. Ale stačí do vyhledávače zadat "Sukrin" a odkazy se nabídnou samy.
Vykrojené trikoty budí emoce. Olympijská kolekce Nike je prý sexistická
Velkou kritiku vyvolala kolekce, kterou pro olympijský tým amerických atletek navrhla značka Nike....
Nekupujte zajíce v pytli. Sedm signálů, že vám to bude klapat v sexu
Na začátku každého vztahu býváme opatrní, zvláště pak v dospělém věku. Nechceme se zase spálit....
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Vyrostla v Jižní Africe, zažila i vězení. Po letech česká zpěvačka zvolila Prahu
Premium Jazzová zpěvačka Barbora Tellinger prožila 51 let v Jihoafrické republice, kam jako malá emigrovala...
Žena trpí obrovskými bolestmi zad kvůli ňadrům, implantátů se však nevzdá
Influencerka Paige Woolenová má ňadra velikosti osm a je na ně náležitě pyšná. Bohužel jí však...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Původně měly být černé. Jaká tajemství skrývají červené šaty z Pretty Woman
Seriál Kdo by si nepamatoval slavnou scénu z filmu Pretty Woman. Když si prostitutka Vivian (Julia...
OBRAZEM: Celebrity, které měly před slávou rozjetou jinou kariéru
Dnes jsou z nich známé osobnosti, dříve ale slavné tváře byly něčím jiným. Podívejte se do galerie,...
S modelací genitálií mne inspirovaly Brazilky, říká plastický chirurg
Podcast Nejen plastika nosu, úprava očních víček nebo modelace prsou. Spousta žen v touze po mládí nebo...
Influencerka měla dost holení, chloupky si nyní hýčká a u mužů boduje
Šestadvacetiletá Bee z Los Angeles se už osm let neholila. A považuje to za nejlepší rozhodnutí v...
Pět věcí, kterými škodíme krvi a ohrožujeme naše zdraví
Nikdo se neobejde bez temně rudé tekutiny stále proudící celým tělem. Přenáší kyslík, živiny a...
Prodej Rodinný dům, 105m2, Studnice
Studnice, okres Vyškov
2 390 000 Kč