Diskuze

Nadýchaný, křupavý, voňavý. Upečte si domácí chléb

Domácí chleba sice zabere větší množství času a víc se při hnětení nadřete, ale výsledek za to rozhodně stojí. Naučíme vás, jak to udělat, aby bylo těsto uvnitř krásně nadýchané a zvenku báječně křupavé. A když do něj ještě přidáte ty správné ingredience, tak se po prvním kousnutí přenesete přímo na italský nebo francouzský venkov.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PR

pajdus

18. 3. 2011 8:10
silná pšeničná mouka

prosím co znamená "silná" pšeničná mouka, je to mouka hrubá ? 

0 0
možnosti
AR

arnie_rimmer

15. 3. 2011 17:36
my už nekupujeme nic

pečeme chleba, vyrábíme máslo, sýry i tvaroh, udíme salámy a klobásy

ušít boty taky není žádná věda - spíchnete to za víkend, šaty se zvládnou na šicím stroji

ovoce a zeleninu si nasbíráme na polích a v sadech za městem :-)

bicykl a automobil jsem si sestavil sám dle návodu v ABC R^

0 0
možnosti
EK

fitzie

15. 3. 2011 20:06
Re: my už nekupujeme nic

zapomněl(a) jste, že si pěstujete vlastní len a ve skleníku bavlnu na ty šaty. jo, u té bavlny ve skleníku ještě nějaký ten indigovník. ;-)

0 0
možnosti
PT

Grande_Paulo

15. 3. 2011 16:25
Domácí pekárna

Doma již více jak tři roky chleba nekupujeme, domácí pekárna to vyřeší a víte co jíte. Nejprve to byla jedna, dnes již cca tři. Dí se v tom dělat i více věcí než jen chleba. Ze začátku jsme dělali chleba za směsí, ale dnes si stačí kupit jednou za čas chlebovou mouku žitnou a pšeničnou - 1 kg cca za 15 Kč - na jeden chleba zhruba 150 g z každého balíčku, hladkou mouku - na jeden bochník cca 250 g a droždí.  Vyjde to levněji než ty kupované "chleby" a je to tak pět minut přípravy a dvě až tři hodiny za Vás pracuje pekárna.

0 0
možnosti
KKSB

Křišťáloví klauni strike back

15. 3. 2011 19:38
Re: Domácí pekárna

Chleba z domácích pekáren nemá s chlebem nic společného. Je to taková veka nebo ciabatta. RvRvRv

0 0
možnosti
KKSB

Křišťáloví klauni strike back

15. 3. 2011 12:56
Chcete chutný chléb nebo salám ?

tak přestaňte pořádat nájezdy na Penny nebo Lidl, kdykoli se objeví v letáku párek za 25 korun kilo !!! Pekárny vám upečou chleba, že se jen oblíznete. Pravda nebude stát 15 korun, ale určitě to výjde levněji než směšné klohnění doma podle návodu v článku. Čecháček by snědl z podsebe jen když to bude o korunu levnější a zároveň u piva blokotá, jak už jídlo není to co dřív. RvRvRv

0 0
možnosti
KK

Za pět minut dvanáct

15. 3. 2011 13:02
Re: Chcete chutný chléb nebo salám ?

8-o

0 0
možnosti
KKSB

Křišťáloví klauni strike back

15. 3. 2011 11:50
Příští díly

Tlučeme si máslo na domácí chléb 

Udíme Poličan

Odlévání Bompari :-PR^

0 0
možnosti
JN

roedor

15. 3. 2011 12:07
Re: Příští díly

doma vyrobené máslo jsem nedávno zkoušela a zas taková piplačka to není. S mixérem to jde snadno. A takový domácí salámek, hmm;-):-P

0 0
možnosti
T

traxina

15. 3. 2011 11:19
Já už si doma začnu dělat všechno.

Už jsem alergická na bažení po ceně na úkor kvality (tím chci říct, že nejsem tak bohatá, abych si za dvacku koupila 1,2 kg chleba, kterej za dva dny vyhodím, protože je prostě odpornej a nedá se ani ukrojit - drolí se). Po nocích nebudu spát, budu si péct chleba a vařit šunku - ta se taky nedá pořádně sehnat, max. obsah masa bývá 80% - a když je kvalitní, je v Česku nehorázně předražená - to neplácám do vody, to vím. Takže někde splaším šunkovar a udělám si kilo pravý libový šunky bez éček, sóji a napíchané vody. Anglickou udíme jednou za čtvrt roku, domácí správně nasolený maso se mi do dalšího uzení v lednici nezkazí. A ta chuť! Už mi jen zbývá naučit se vařit pivo. Na pěstování zeleniny bohužel nemám zahradu :-(

0 0
možnosti
I

ivoš

15. 3. 2011 11:28
Re: Já už si doma začnu dělat všechno.

Madame, mluvíte mi z duše. Na rozdíl od vás mám zahradu, ale nemám (zatím) kde udit maso nebo slaninu. Supermarketová zelenina je buď bez chuti, nebo naopak chutná třeba po mýdle (rychlené kedlubny), rajče nesmíte upustit, nebo vyskočí jako tenisák. Chleba jako takový se mi zatím moc nedaří, ale zato třeba dalamánky už dobře. Víno si pěstuju sám, ev. dělám z višní (vyrovná se dobrému stolnímu). A na to pivo se taky kouknu. Chmel se dá sehnat po internetu a to by v tom byl čert...:-)

0 0
možnosti
A

Akire

15. 3. 2011 10:31
jaké máte zkušenosti s kupovaným chlebem?

domácí jsem dělala jen jednou ale byl moc bílý, synovi přesto chutnal. Kvůli pracnosti a délce přípravy domácího chleba volím kupovaný, ale zatím jsme v Praze objevili je dva druhy chleba,  které nám chutnají. jedná se o chléb Horal z Globusu a Kauflad peče chléb ,  který nazval Chléb se zářezy a ten nám také chutná. A který chutná vám??

0 0
možnosti
MN

_m-

15. 3. 2011 10:41
Re: jaké máte zkušenosti s kupovaným chlebem?

Svého času jsme kupovali Prontík či jak se jmenoval, nevím, jestli se ještě peče, nebo maďaršký. Dneska kupuju samožitný, mají ho v některých pekárnách a nám chutná, ovšem nemusí chtnat všem, protože je tmavý a tužší.

0 0
možnosti
R

rizo4

15. 3. 2011 10:26
silna mouka

co to je, to snad v cestine neexistuje ne

0 0
možnosti
KK

Za pět minut dvanáct

15. 3. 2011 13:05
Re: silna mouka

to jsem se taky chtěla zeptat - chápu silný vývar nebo silnou kávu, ale ve spojení s moukou tápu;-)

0 0
možnosti

orinka3

15. 3. 2011 10:06
ano, taky se divím tomu droždí

když domácí chleba, tak přece z kvásku! Přiznám se, že se mi ho ze žitné mouky nepovedlo doma udělat, pokaždé se to zkazilo, tak jsem si teď koupila kvásek v prášku ve Zdravé výživě a sbírám odvahu to z něj dělat;-D

0 0
možnosti
MJ

chudacek.blbecek

15. 3. 2011 10:18
Re: ano, taky se divím tomu droždí

Neboj se a smele do toho http://www.kvaskovychleb.cz/doku.php

0 0
možnosti
K

kamor

15. 3. 2011 10:03
Tohle není domácí chléb,

ale pečivo, které se jako chléb pouze tváří. Pravý domácí chléb se zadělává ze žitného kvásku, ne z droždí...

0 0
možnosti
MJ

chudacek.blbecek

15. 3. 2011 10:18
Re: Tohle není domácí chléb,

Jo, nas cesky. Ale pancetta neni vylozene ceska surovina, ze ne?

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Největší mýty o zubní hygieně, kvůli kterým si můžete zničit chrup

20. dubna 2024

Možná si myslíte, že se v péči o zuby orientujete dost dobře, přesto v této oblasti stále ještě...

Horňáci versus dolňáci. Víme, čemu muži dávají přednost, a je to překvapení

25. dubna 2024

Ženské tělo je pro muže celkově velmi atraktivní a nabízí jejich očím mnoho zajímavých partií....

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Sexy, průhledné i s rozparkem. Šaty pomsty zvedají slavným ženám sebevědomí

24. dubna 2024

Co udělá žena, když se jí nedaří nebo ji zradí muž? Změní účes nebo si pořídí nové šaty. Róby,...

Mladá maminka se proměnila k nepoznání, vsadila na jiný životní styl

24. dubna 2024

Devětadvacetiletá Indya Agosová z Texasu vážila sto sedmnáct kilo, když se rozhodla pro životní...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Muž má recept na dlouhověkost, v jednašedesáti je ve skvělé formě

25. dubna 2024  8:18

Dave Pascoe chce dokázat světu, že i v důchodu můžete vypadat jako za mlada a také se tak cítit....

Jak vycvičit tělo k dokonalému orgasmu. Vnímejte dech a stabilizujte páteř

25. dubna 2024

Premium Způsob, jakým dýcháte, vám může komplikovat život nejen v běžných situacích. V posteli může mít...

Muž má recept na dlouhověkost, v jednašedesáti je ve skvělé formě

25. dubna 2024  8:18

Dave Pascoe chce dokázat světu, že i v důchodu můžete vypadat jako za mlada a také se tak cítit....

Horňáci versus dolňáci. Víme, čemu muži dávají přednost, a je to překvapení

25. dubna 2024

Ženské tělo je pro muže celkově velmi atraktivní a nabízí jejich očím mnoho zajímavých partií....

Život s nemocí ALS. Prvním příznakem bylo mluvení nosem, vzpomíná Josef

25. dubna 2024

Ještě před pár lety pracoval třiapadesátiletý Josef v telekomunikační společnosti jako vedoucí...

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...