Diskuze
Jak péct kachnu, co patří do rizota a další rady pro začátečníky
Děkujeme za pochopení.
snickim
Pečení kachny
Já osobně peču kachnu zásadně v pečícím rukávu. Je to mnohem rychlejší než těch 5 hodin a kachna je krásně šťavnatá, protože voda nemá kam uniknout (tedy kromě toho minima, které uteče ven skrz tři špendlíkové dírky). Kůrčička se případně podle potřeby dopeče na závěr po odstřižení vršku fólie.
Jsem chlap a tak vždy ocením, že je práce jen na začátku a při pečení se nic nezacáká a neušpiní. Kachnu bych už rozhodně jinak nepekl.
bambus_trambus
kapitáne mlčte, nebo se zblázním
S veškerou rozhodností žádám kapitána Jean-Luc Picarda, aby přestal psát svoje příspěvky a jak se lidově říká, raději držel hubu. Protože jestli nepřestane, najdu si ho a osobně se k němu pozvu na oběd. Toto konstatování píšu nad včerejším rohlíkem a suchou vysočinou a on při tom mluví o nadívané kachně. To je fakt na zabití.
Lanolin
Re: kapitáne mlčte, nebo se zblázním
Jo připojuju se. Toho chlapa zabít je málo. Klávesnici mám poslintanou a žužlám tady rohlík s vlašákem.
snickim
Pečení kachny
Já osobně peču kachnu zásadně v pečícím rukávu. Je to mnohem rychlejší než těch 5 hodin a kachna je krásně šťavnatá, protože voda nemá kam uniknout (tedy kromě toho minima, které uteče ven skrz tři špendlíkové dírky). Kůrčička se případně podle potřeby dopeče na závěr po odstřižení vršku fólie.
Jsem chlap a tak vždy ocením, že je práce jen na začátku a při pečení se nic nezacáká a neušpiní. Kachnu bych už rozhodně jinak nepekl.
HancickaP
kachnu oplachnout varici vodou
uz nevim, kde jsem to vycetla, ale pry se ma oplachovat varici vodou - krasne se otevrou pory a da se do nich vmasirovat sul, popripade malinko cesneku. a jak uz bylo nekolikrat receno - pect dlouho pri nizke teplote..... a ja si slintam do klavesnice
xBaHnO
Rissoto
Podle toho jejich receptu to nikdo neuvari, chybi tam takovy zasadni informace jako ze se to musi michat a michat a michat, jak poznat ten spravnej bod kdy to ma jit dolu z plotny, ze na sul si clovek musi diky zkoncetrovany chuti vyvaru davat bacha... Rissoto je tema na samostatnej clanek, ne na par radek. O diskuzi jestli opravdu jedine Arborio(ja zastavam nazor ze i jiny kratkozrny ryze mohou vyhovet) a jestli ji predem proplachovat nebo ne ani nemluve.
Katka1
Re: Rissoto
Jéžis, rizoto. To já vůbec nemůžu. Nevím, jestli je to tím bílým vínem, nebo typem rýže, ale nejsem schopna to pozřít. Je tam cosi.... co mi velmi, velmi vadí. Až tak, že se mi dělá zle, jen cítím tu vůni.
Takže rizoto pro mne: rýže basmati, kuřecí maso, zelenina, protřepat, promíchat..... voilá, rizoto barbarů je na světě :)
Prsk
S.O.S.
Proč používat divná slova jako "Sos", "Sosík" a podobně? Proč se nedržíme klasického českého "omáčka", "výpek", "šťáva"...?
_m-
Re: S.O.S.
sos je šťáva - výpek a omáčka jsou něco malinko jiného. Taky nevím, ale tohle slovo znám už tak dlouho, že ani nevím jestli není nakonec české.
Kovis
Kdepak
Kdepak, kachnu jedině jako nouzovku, když už není jiná možnost. Jiná možnost je naštěstí téměř vždy.
Andrea Šretrová
...
No tak takhle podnetnou diskusi jsem uz tu dlouho necetla :-). Hned bych sla varit... Jean-Lucu Pickarde, vas bych chtela mit doma ;-)
_lu
...
děkuji za článek... jsem chlap a vývar umim, taky italský rizoto a dokonce i skvělej piškot na dort nebo jinej korpus... opravdu nám musí šéfkuchaři radit s banalitama? to je asi nějaká dnešní móda, že v tv vystupují kuchaři a říkají: vývar musíte vařit z kostí: HA! já ho vařil doteď ze dřeva! Italský rizoto vaříme z italské rýže: HA! To by mě nenapadlo ani za milion!:-)
kocurstvo
Blbost...
Kachnu jedině se solí a kmínem. Přidávat tam něco navíc je zbytečnost. Hlavně péct pomalu a dlouho... Hodinu z jedné strany a hoďku a půl z druhé strany (prsa nahoru). Polévat tukem a podlévat vodou a vytvoříte laskominu, která nemá obdoby...
Jean-Luc Picard
Re: Blbost...
Ano, kačenka se solí a drceným kmínem je sen.
Ale stačí drobné finesy. Třeba ta nádivka nakrmí víse lidí, Třeba červené zelí podlévané vínem je božské. Třeba dvojí zelí a dvojí knedlíky (kynuté, bramborové, chlupaté, strapačky ...) jídlo ozvláštní a posunou o stupeň výše.
Prostě správný kuchař je umělec, jste v galerii chutí, nebe oslňují explose chuťových podárků, šokuje vlastní tvůrčí inencí, Slunce vyjde i o půlnoci když připluje promyšlené a do detailů dotažené s láskou připravené jídlo.
Stačí se jen podívat na starou reklamu Kukačko koly - always kukačkokola a byla podávána k pečené kačence, to je k pláči. Jedině sklenka pivečka podpoří trávení a smázne nadbytečný tón mastnoty.
Vykrojené trikoty budí emoce. Olympijská kolekce Nike je prý sexistická
Velkou kritiku vyvolala kolekce, kterou pro olympijský tým amerických atletek navrhla značka Nike....
Nekupujte zajíce v pytli. Sedm signálů, že vám to bude klapat v sexu
Na začátku každého vztahu býváme opatrní, zvláště pak v dospělém věku. Nechceme se zase spálit....
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Vyrostla v Jižní Africe, zažila i vězení. Po letech česká zpěvačka zvolila Prahu
Premium Jazzová zpěvačka Barbora Tellinger prožila 51 let v Jihoafrické republice, kam jako malá emigrovala...
Žena trpí obrovskými bolestmi zad kvůli ňadrům, implantátů se však nevzdá
Influencerka Paige Woolenová má ňadra velikosti osm a je na ně náležitě pyšná. Bohužel jí však...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
V sedmdesáti je žena jen díky cvičení v lepší kondici než v mládí
Sedmdesátiletá Hilary Walker Millerová dříve vážila třiaosmdesát kilo. Po narození dětí přibrala na...
Žena si dopřála obří poprsí, teď musí nosit tři podprsenky
Modelka Katy Ann dala za svá obří silikonová ňadra v přepočtu téměř sedm set tisíc korun. Jsou tak...
Život s výživou na zádech. Lukáš trpí chronickou střevní pseudoobstrukcí
Svou výživu si nosí v batohu na zádech. Ten místo obvyklých svačin skrývá speciální výživu, která...
Od žen chodím odpočívat do mužského světa, říká scenáristka Sodomová
Premium Scenáristka a producentka Daniela Sodomová stojí za projektem letní divadelní scény Musea Kampa....
Tradiční manželka se vrací. Trend TikToku velebí ženy u plotny a dětí
Její jedinou prací je starat se o domácnost, děti a manžela, zakládá si na svém vzhledu a její...
Prodej chaty k celoročnímu bydlení u Brněnské přehrady
Brno - Bystrc
2 400 000 Kč