Doporučujeme

Zvěřinový rožeň v alobalu

Maso vykostíme a odblaníme, nakrájíme na malé díly, mírně naklepeme, posolíme, popepříme a posypeme roztlučeným jalovcem, každý druhý kousek zabalíme do slaniny s kouskem bobkového listu, prokládáme cibulí a oloupanými hlavičkami žampiónů. Prudce opečeme na oleji a dáme do alobalu. Do vypečené šťávy přidáme zbytek žampiónů, lžíci protlaku a červené víno, šťávou rožeň přelijeme, přidáme bylinkové máslo, alobal uzavřeme a necháme v popelu nebo v troubě asi 15 minut dopéct.

600 g srnčího masa, 200 g anglické slaniny, 10 bobkových listů, sůl, mletý pepř, jalovec, 100 g oleje, 100 g cibule, 100 g žampiónů, 100 ml červeného vina, 50 g rajského protlaku, 100 g bylinkového másla


  • Vybrali jsme pro Vás