Recepty ze zvěřiny
Voda, která (ne)zabije chuť dezertu. Pronikněte do tajů aquasommeliérství
Červené víno ke zvěřině a bílé k rybě. Jasně, to vědí všichni, ale co voda? Napadlo vás vybrat si k...
Kančí pečené v divokých bylinkách
Každý den u nás najdete jeden letní recept. Nechte se inspirovat.
Příběh Martina: Své ženě jsem nevěrný. Spustila to internetová seznamka
Devětatřicetiletý lékař není jediný nevěrník, kterému nahrávají moderní technologie, sociální sítě...
VIDEO: Jedině se šípkovou. Takhle ji připravuje Zdeněk Pohlreich
Když kanec, tak se šípkovou omáčkou. To je klasika všech zvěřinových hodů. Je však pravda, že co...
Na Expu v Miláně se bude podávat zvěřina, ale také smažák a utopenci
Restaurace na Expu vždycky nabízí kus naší domoviny. Zatímco v minulých letech se menu...
Myslivci léčí zvířata s parazity. Nechoďte do lesů a nejezte zvěřinu, prosí
Myslivci žádají lidi, aby v nejbližších dnech nechodili do lesa nebo aspoň omezili pohyb kolem...
Na Chebsku se objevila nemoc zajíců. Nakazit se mohou i lidé
U Skalné na Chebsku se objevila tularémie zajíců. Nemoc je přenosná na člověka. Lékaři proto...
Festival nabízí 37 druhů gulášů, vaří se i z antilopy a lamy
Vůně guláše, která se line nad fotbalovým stadionem ve Valašském Meziříčí, dává tušit, že areál...
Recept na bažanta s bylinkovou nádivkou. Tradice, která nakrmí rodinu
Bažanta připravíte na sto způsobů. S nádivkou patří mezi typické recepty, které s málem masa nasytí...
Kančí závitek s kuskusem. Chuť, která zlomí váš odpor ke zdravé výživě
Kombinovat zvěřinu se zdravým kuskusem je poněkud odvážné. Šéfkuchař Marek Svoboda nás přesvědčil,...
Potraviny, které vám ubírají energii
Jídlo má velký vliv nejen na naše zdraví, ale také na vitalitu. Existují potraviny, které nám...
Ochutnal jsem pralesní krysu. Je výborná a lze ji chovat na farmě
Když jsem u popisů zvířat ve starých zoologických spisech čítal více nebo méně obsáhlé zmínky o...
V Kralupech vznikly obří mrazírny zvěřiny. Denně zpracují až pět tun
V těchto dnech se v Kralupech nad Vltavou rozjíždí plná výroba na největší řeznické lince na...
O víkendu můžete vyrazit na výlov rybníka, nebo si vyřežte dýni
Nemáte ještě plány na víkend? Podívejte se na výlov rybníka a kupte si čerstvou rybu, zkuste si...
Víkend bude chutnat po burgerech a zvěřině, děti si i zalyžují
Podzim je zlatým časem gurmánů, kteří se mohou těšit na burgerfest, zvěřinové hody, dny medu nebo...
České lesy zaplavili kanci. Za jejich přemnožení mohou žaludy i krajina
Kdo má rád zvěřinu a navštěvuje kančí hody, pro toho je to dobrá zpráva. Myslivci v minulém roce...
Jak poznat dobrého řezníka? Chutná od něj kočkám, radí řezník Kšána
Pro hovězí, zvěřinu i uzeniny se k Františku Kšánovi do Břevnova sjíždějí lidé z celé Prahy. V době...
Při hubnutí můžete i svíčkovou. Vyzkoušejte triky, jak odlehčit jídlo
Hlavní jídlo pro člověka, který chce zeštíhlet, by mělo vypadat jako puzzle. Základem je hromada...
Krize plesům v Karlovarském kraji nepřeje. Organizátoři je ruší
Nadcházející plesová sezona v karlovarském regionu bude oproti těm minulým o něco skromnější. Může...
Divočáci se přemnožili, kančí se prodává lacině. Dotahuje i vepřové
Myslivci na jihu Moravy stále více střílejí divoká prasata jako škodnou. Přemnožila se dokonce...
Jak na zvěřinu? Šéfkuchaři vám poradí, co s jelenem nebo kancem
Zvěřina je jedním z nejlákavějších symbolů podzimu. Je navíc nejen chutným zpestřením našeho...
Dýně, zvěřina, zabijačka i různé druhy piva. Tak chutná pravý podzim
Když je venku sychravo, nezbývá než si zvednout náladu něčím dobrým. A právě teď je ta správná doba...
Kozy, pivo a guláš. Když na výlet, tak jedině za dobrým jídlem a pitím
Začátek srpna je jako stvořený pro výlety. Ať už vyrazíte na hrad, zámek či jen tak po vlastech...
Poklady naší kuchyně aneb Šumava na talíři, to je kuba nebo zelníky
Dolů na jih Čech se nejezdí jen na kola a běžky. Lidé s mlsnými jazyky dobře vědí, že tady v tom...
Bylinková kuchařka po italsku: focaccia, rozmarýnové kuře i minipizzy
Kuchařky na Apeninském poloostrově by bez čerstvých bylinek nedokázaly uvařit. Bazalka, rozmarýn,...
Češi slaví další fotbalový úspěch: mají evropský titul z turnaje starostů
Dva středočeští starostové se stali evropskými fotbalovými mistry. V půlce května proběhlo v...
Oskeruše, chřest nebo víno. Užijte si šťavnatou sezonu
Jaro už je v plném proudu a žádný pravý gurmán si nemůže stěžovat na nedostatek chuťových vjemů. Ať...
Jednohubky de luxe: připravte originální silvestrovské pohoštění
Mohlo by se zdát, že oslavy příchodu nového roku jsou o alkoholu. Tak trochu určitě, ale prim hraje...
Myslivec na Jindřichohradecku upytlačil tucet srnců a maso prodal
Myslivce, který upytlačil dvanáct srn, dopadli policisté na Jindřichohradecku. Muž zvěř označil již...
Recepty na perníčky: tipy od koření po polevu
Máme za sebou první adventní neděli a je na čase vytáhnout z krabic vykrajovátka, nachystat si vál...
Daňčí, mufloní, srnčí... Zkuste zvěřinu podle šéfkuchaře
Máte v příbuzenstvu nimroda, ale nevíte, jak naložit s daňčím, srnčím nebo mufloním masem, které...
Eva a Vašek nejen zpívají, ale také vaří. Nakoukněte jim do kuchyně
Populární pěvecká dvojka se svým kladným vztahem k jídlu a vaření netají. "Je to na nás ostatně...
Martinská husa, víno či biotrh. Kam za dobrým jídlem nejen o víkendu?
Ještě než z našich kuchyní zavoní Vánoce vanilkou, skořicí a hřebíčkem, pojďme se vydat za mladým...
To bude divočina! Recepty na jídla ze zvěřiny
Zvěřina je chuťově neobyčejné maso, o tom žádná. Ovšem ještě nedávno, pokud jste doma neměli...
Uvařte si podle podzimní kuchařky sestavené z vašich receptů
Podzim je časem mlh, plískanic a dešťových přeháněk, takže není divu, že nás to táhne spíš do...
Poradny
Ptáte se dědka kořenáře
Co dělat, když je v krvi nadměrné množství železa. A jak je snížit? Vstoupit do poradny
Ptáte se kulináře
Dobrý den, prosím vás z čeho udělám nejlepší vývar? Děkuji. Vstoupit do poradny