Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Recepty ze zvěřiny

Příliš horké nápoje mohou způsobovat rakovinu jícnu, tvrdí experti

15.6.2016  17:10
Na seznam „možných karcinogenů“ se - ne tak dlouho po červeném mase - dostávají také horké nápoje. Podle expertů Mezinárodní agentury pro výzkum rakoviny může totiž příliš teplé pití způsobovat...  celý článek

Bobří ocas, vemínka, žáby i veverky aneb gastronomie za Karla IV.

14.5.2016  0:36
Období 14. století bylo z gastronomického hlediska docela zajímavé. A i zde zanechal Karel IV. svou nesmazatelnou stopu - třeba nápadem na pěstování vinné révy v českých zemích. Jeho jídelníček...  celý článek

Nejčastější důvody rozvodu: peníze, nevěra i nerealistická očekávání

22.12.2015  0:00
Nevěra, hádky o peníze, snaha změnit toho druhého. Víte, co nejvíce ohrožuje vaše manželství a kvůli čemu se nejspíš také rozvedete? Zjišťovali jsme, jaké jsou nejčastější důvody rozvodu a jak...  celý článek

Kanec si rozumí se šípky i zelím. Báječné kančí ragú i roláda

1.11.2015  0:50
Se šípkovou nebo se zelím? I tento podzim se můžete pokusit rozlousknout odvěkou otázku českých příznivců zvěřiny. Spolu s několika šéfkuchaři jsme pro vás vybrali chutné recepty z kančího masa,...  celý článek

Voda, která (ne)zabije chuť dezertu. Pronikněte do tajů aquasommeliérství

8.9.2015  0:10
Červené víno ke zvěřině a bílé k rybě. Jasně, to vědí všichni, ale co voda? Napadlo vás vybrat si k jídlu tu správnou? Takovou, která dezert nezabije, ale podtrhne jeho chuť.   celý článek

Kančí pečené v divokých bylinkách

16.7.2015  0:30
Každý den u nás najdete jeden letní recept. Nechte se inspirovat.  celý článek

Genitální bradavice se šíří čím dál víc, Češi nemyslí na kondom

18.3.2015  12:15
Podle dlouhodobého výzkumu sexuologů Petra Weisse a Jaroslava Zvěřiny nesáhne po kondomu při nahodilé známosti skoro polovina mužů a 37% žen. Kromě rizika otěhotnění vystavují sebe i všechny své...  celý článek

Honza vyzkoušel český vynález. Jeho penis reagoval na nahotinky

27.1.2015  0:31
Metodu, jak objektivně změřit sexuální přitažlivost, vymyslel rodák z Čech Kurt Freund v padesátých letech minulého století. Původně byl jeho penilní pletysmograf určen k diagnostice mužské...  celý článek

Potraviny, které vám ubírají energii

5.3.2014  0:00
Jídlo má velký vliv nejen na naše zdraví, ale také na vitalitu. Existují potraviny, které nám dodají energii, ale jsou i ty, co nám ji uberou. "Nejvíce unavení můžeme být třeba po těstovinách s...  celý článek

O víkendu můžete vyrazit na výlov rybníka, nebo si vyřežte dýni

18.10.2013  0:01
Nemáte ještě plány na víkend? Podívejte se na výlov rybníka a kupte si čerstvou rybu, zkuste si vyřezat dýňovou ozdobu nebo třeba vyzkoušejte sebe a kamarády v české pevnosti Boyard. A my pro...  celý článek

Víkend bude chutnat po burgerech a zvěřině, děti si i zalyžují

11.10.2013  0:06
Podzim je zlatým časem gurmánů, kteří se mohou těšit na burgerfest, zvěřinové hody, dny medu nebo dýňobraní. Pro děti jsou určené exkurze po letišti, ukázka řemesel na hamru a zimní radovánky v...  celý článek

Zpověď sexuologů: k oboru mě přivedla partnerka, profesor i náhoda

2.5.2013  4:15
Když si muž vybere profesi sexuologa, opravdu chce propojit příjemné s užitečným? A neztrácí pak chuť věnovat se sexu ve svém soukromém životě? Několika z nich jsme se zeptaly, proč si svou...  celý článek

Při hubnutí můžete i svíčkovou. Vyzkoušejte triky, jak odlehčit jídlo

15.3.2013  3:00
Hlavní jídlo pro člověka, který chce zeštíhlet, by mělo vypadat jako puzzle. Základem je hromada zeleniny, která má zabírat asi polovinu talíře. O zbylou polovinu by se mělo podělit libové maso,...  celý článek

Jak na zvěřinu? Šéfkuchaři vám poradí, co s jelenem nebo kancem

1.11.2012  0:36
Zvěřina je jedním z nejlákavějších symbolů podzimu. Je navíc nejen chutným zpestřením našeho jídelníčku, ale také je dietní a zdravá. Její příprava přitom není zdaleka tak složitá, jak by se...  celý článek

Dýně, zvěřina, zabijačka i různé druhy piva. Tak chutná pravý podzim

26.10.2012  0:41
Když je venku sychravo, nezbývá než si zvednout náladu něčím dobrým. A právě teď je ta správná doba na dobroty ze zabijačky, posvícenské koláče, zvěřinové či dýňové speciality nebo třeba nějaké...  celý článek

Kozy, pivo a guláš. Když na výlet, tak jedině za dobrým jídlem a pitím

3.8.2012  10:41
Začátek srpna je jako stvořený pro výlety. Ať už vyrazíte na hrad, zámek či jen tak po vlastech českých či moravských, zkuste si turistiku okořenit nějakou dobrotou. Ochutnejte třeba indické...  celý článek

Poklady naší kuchyně aneb Šumava na talíři, to je kuba nebo zelníky

17.7.2012  2:09
Dolů na jih Čech se nejezdí jen na kola a běžky. Lidé s mlsnými jazyky dobře vědí, že tady v tom koutě země se dají ochutnat jedinečná jídla, nasbírat zásoby hub a nakoupit dobrý med.   celý článek

Bylinková kuchařka po italsku: focaccia, rozmarýnové kuře i minipizzy

16.6.2012  1:49
Kuchařky na Apeninském poloostrově by bez čerstvých bylinek nedokázaly uvařit. Bazalka, rozmarýn, šalvěj, oregáno... Díky nim italskou kuchyni ocení nejen jazyk, ale pochutná si i nos.  celý článek

Nejtlustší manželský pár si zachránil život. Teď čeká na dítě

18.5.2012  4:00
On váží 210 kilogramů, ona 150. Manželé Jana a Michal z Ostravy jsou jednoznačně nejtěžší pár v historii pořadu Jste to, co jíte. Starší Michal je už dokonce tak tlustý, že nemůže ani stát, po...  celý článek

Oskeruše, chřest nebo víno. Užijte si šťavnatou sezonu

13.4.2012  0:11
Jaro už je v plném proudu a žádný pravý gurmán si nemůže stěžovat na nedostatek chuťových vjemů. Ať už se vydáte na kterýkoliv konec republiky, můžete se těšit na dobré jídlo, skvělé pití i...  celý článek

Muži často močí vsedě. Zjistily jsme proč

15.3.2012  4:48
Automaticky se předpokládá, že pánové čurají vestoje. Nepřibývá ale poslední dobou mužů, kteří přiznávají močení vsedě? Zeptaly jsme se jich přímo: Močíte vsedě, nebo vestoje? Ukázalo se, že na...  celý článek

Jednohubky de luxe: připravte originální silvestrovské pohoštění

28.12.2011  0:58
Mohlo by se zdát, že oslavy příchodu nového roku jsou o alkoholu. Tak trochu určitě, ale prim hraje jídlo. Vytáhněte se letos a nadchněte své hosty namísto obligátních chlebíčků originálními...  celý článek

Recepty na perníčky: tipy od koření po polevu

1.12.2011  1:34
Máme za sebou první adventní neděli a je na čase vytáhnout z krabic vykrajovátka, nachystat si vál a napéct první várku cukroví. Začneme s perníčky.  celý článek

Daňčí, mufloní, srnčí... Zkuste zvěřinu podle šéfkuchaře

23.11.2011  3:17
Máte v příbuzenstvu nimroda, ale nevíte, jak naložit s daňčím, srnčím nebo mufloním masem, které vám věnoval? Vyzkoušejte některý ze tří receptů, jež pro vás připravil šéfkuchař vyhlášené...  celý článek

Eva a Vašek nejen zpívají, ale také vaří. Nakoukněte jim do kuchyně

13.11.2011  9:32
Populární pěvecká dvojka se svým kladným vztahem k jídlu a vaření netají. "Je to na nás ostatně vidět," říká Eva. S Vaškem mají dokonce dvě kuchyně, jednu domácí a druhou větší supermoderně...  celý článek

Martinská husa, víno či biotrh. Kam za dobrým jídlem nejen o víkendu?

12.11.2011  3:47
Ještě než z našich kuchyní zavoní Vánoce vanilkou, skořicí a hřebíčkem, pojďme se vydat za mladým vínem, pěkně propečeným masem nebo třeba na trh biopotravin. Nejen majitelé mlsných jazýčků a...  celý článek

To bude divočina! Recepty na jídla ze zvěřiny

11.11.2011  0:54
Zvěřina je chuťově neobyčejné maso, o tom žádná. Ovšem ještě nedávno, pokud jste doma neměli nadšeného nimroda, sehnat ji byl husarský kousek. Naštěstí už je v řeznictvích a na trzích v sezoně k...  celý článek

Uvařte si podle podzimní kuchařky sestavené z vašich receptů

31.10.2011  2:35
Podzim je časem mlh, plískanic a dešťových přeháněk, takže není divu, že nás to táhne spíš do kuchyně než na procházku. Pro ty z vás, kteří rádi vaří (a jedí), jsme spolu s našimi čtenáři a...  celý článek

Kotlíkový mejdan: jídla, která připravíte v přírodě na ohni

28.10.2011  3:16
Letní grilování je za námi, ale není nutné vzdát se vaření venku. Inspiraci na jídla z kotlíku jsme převzali z Jižní Afriky. Recepty určené pro litinový kotlík, který tam vlastní skoro každá...  celý článek

Gastro tipy: v říjnu můžete ochutnat podzim i Francii

16.10.2011  13:56
Pro mnoho lidí je podzim protivné šedivé období, kdy se brzy stmívá a chlad zalézá pod kůži. Když se ale na tento pošmourný čas podíváte přes okraj jídelního lístku, hned se vám bude zdát...  celý článek

Zpestřete si dietu bylinkami. Zůstanete déle syti

7.10.2011  4:55
S redukční dietou se pojí předsudky, že jídlo je bez chuti. Opak je ale pravda. Objevte, jak vám jídelníček pomohou zpestřit bylinky. I Markéta, Helena a Petra z našeho projektu Hubneme pro...  celý článek


mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.