Doporučujeme

Znojemský guláš

- 600 až 750 g kližky nebo plece, 1 lžíce sádla, 1 větší cibule, na špičku nože pepře, stejně papriky, špetka majoránky, 1 stroužek česneku (možno vynechat), sůl, 1 lžíce hladké mouky, 3 až 4 sterilované okurky

Jemně nakrájenou cibuli osmažíme na sádle do světle žluta, vložíme na ni maso nakrájené na kostky a prudce je opečeme. Pak ho zaprášíme paprikou, zamícháme, přidáme ostatní koření, maso osolíme, podlijeme a dusíme doměkka. Šťávu necháme vysmahnout na tuk, zaprášíme ji moukou, opražíme, až šťáva dostane pěknou barvu, podlijeme a povaříme.
!!! Abychom získali chutný, šťavnatý a nevyloužený guláš, musíme maso podlévat častěji a malým množstvím tekutiny.
Do hotového guláše přidáme 3 až 4 drobně pokrájené sterilované okurky a krátce je podusíme nebo jimi pokrm jen posypeme.
Přílohy: rýže, brambory, těstoviny, pečivo.


  • Vybrali jsme pro Vás