Doporučujeme

Zimní variace

- Ani v zimních měsících nemusíte škrtat ve svém jídelníčku saláty. Čtyři recepty, které jsme připravili, mohou být výtečným předkrmem, lehkým obědem či večeří.

SALÁT S NIVOU
300 g sýra Niva, 250 g rajčat, 2 salátové okurky, 1 cibule, slunečnicový olej, mletý pepř, šťáva z citronu, pažitka
Rajčata a salátové okurky omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Sýr nakrájíme na malé kostičky. Vše zlehka promícháme. Nadrobno nakrájenou cibuli smícháme s olejem, solí a pepřem. Salát přelijeme a zlehka promícháme. Podle chuti přidáme citronovou šťávu.

ZIMNÍ SALÁT
250 g dietního salámu, 150 g sladkokyselých sterilovaných okurek, 4 zralá rajčata, cibule, lžíce slunečnicového oleje, lžíce vinného octa, 2 vejce, pažitka
Oloupaný salám nakrájíme na silnější nudličky. Sladkokyselé okurky nakrájíme na kostičky, rajčata na měsíčky a cibuli na kolečka. Pokapeme olejem, ochutíme vinným octem a osolíme. Vše zlehka promícháme a ozdobíme natvrdo uvařenými nakrájenými vejci. Nakonec ozdobíme pažitkou.

ZLATÝ SALÁT
200 g šunkového salámu, 100 g sterilizované kukuřice, 100 g sterilizovaného hrášku, 100 g sterizovaných cibulek, lžíce salátového oleje, 4 lžíce kečupu, zelená petrželová nať
Část salámu nakrájíme na kostičky, zbytek na nudličky. Přidáme scezenou kukuřici, hrášek a část cibulek. Zbytek cibulek nasekáme nadrobno. Osolíme, pokapeme salátovým olejem a promícháme s kečupem. Ozdobíme petrželovou natí.

KUŘECÍ SALÁT
250 g pečeného kuřecího masa, 100 g celeru, 3 sladkokyselé okurky, ředkvičky, 2 vejce, šťáva z citrónu, lžička cukru, sůl, mletý pepř, majonéza, zelená petrželová nať, 1 kapie
Upečené maso nakrájíme na nudličky. Oloupaný celer nakrájíme a na másle udusíme doměkka. Okurky a ředkvičky očistíme a rovněž nakrájíme. Vejce uvaříme natvrdo a nakrájíme na osminky. Vše pokapeme šťávou z jednoho citronu, osladíme a opepříme. Zlehka promícháme s majonézou a ozdobíme petrželovou natí a nadrobnou nakrájenou kapií.


  • Vybrali jsme pro Vás