Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Zelňačka

Denně sním až osm kilo ovoce a zeleniny, říká vyznavačka raw stravy

22.2.2016  0:00
Už dvanáct let je Tereza Havrlandová vitariánkou neboli vyznavačkou raw stravy. Patří k docela početné skupině lidí, kteří preferují jídlo rostlinného původu, které neprošlo žádnou tepelnou...  celý článek

Polévka zahřeje nejlépe: uzená zelňačka, mrkvový krém a thajská tom yum

11.2.2016  0:03
Polévky jsou grunt, obzvlášť ve větrném a chladnějším počasí nás nic nezahřeje lépe. Inspirujte se recepty předních českých kuchařů, kteří prodávají tento týden své polévky v rámci charitativní...  celý článek

Česnečka, soljanka a další poctivé polévky, které zahřejí a posilní

2.3.2013  3:00
Když je chladno, nic vás tak nezahřeje jako pořádná polévka. Chřipkou oslabenému tělu dodá energii, dostane vás na nohy po náročném večírku a po celodenním shonu je vhodná jako teplá večeře. Tak...  celý článek

Nákupní seznam na sobotní dietní jídla podle Zdravé kuchařky MF DNES

24.1.2013  1:00
Po celý leden vás při vaší cestě za hubnutím i zdravějším stravováním provází praktické karty s recepty, jež vycházejí každý den v MF DNES a ze kterých si můžete sestavit Zdravou kuchařku. Tuto...  celý článek

Masopust, zelí i pálenka. Konec ledna je příležitostí k hodování

18.1.2013  1:00
Někdo jezdí v lednu na lyže, jiný raději za dobrým jídlem a pitím. Pokud patříte do té druhé skupiny, máme pro vás několik tipů na akce, kde uspokojíte své chuťové buňky a ještě se dobře...  celý článek

Barbora Špotáková: Teď chci založit rodinu a pak závodit v Riu

20.8.2012  0:59
Víc než olympijské zlato si Barbora Špotáková cení šťastný vztah s přítelem Lukášem. "Jsme spolu sedm let a nikdy jsme se nepohádali," říká. V plánu má teď rodinu, dům a za čtyři roky letní...  celý článek

Poklady naší kuchyně: jižní Čechy aneb kapr, cmunda, koblihy či žahour

5.7.2012  1:57
Co kraj, to jídlo, kterému zbytek republiky závidí. Díky naší kuchařce můžete ty nejznámější gurmánské krajové speciality připravit a ochutnat i vy a nemusíte kvůli tomu ujet ani metr. Celé...  celý článek

Zelná, tomatová, brokolicová nebo kuřecí. Polévky zahřejí i nasytí

3.3.2012  4:20
Zahřejí, pomáhají při nastydnutí i kocovině a hlavně skvěle chutnají. Ne nadarmo se říká, že polévka je grunt. A naše recepty vás v tom jen utvrdí.   celý článek

Oběd jedním šmahem pro celou rodinu. Od miminka po tátu

4.2.2012  14:31
Větší věkové rozdíly v rodině nemusejí znamenat, že strávíte půl dne u plotny, abyste gastronomicky uspokojila kojence, školáka, manžela i sebe. Stačí jen "dospělácké" menu promyslet tak, aby se...  celý článek

Pět zaručených tipů, jak přežít ráno po prohýřené noci

30.12.2011  4:31
Ještě než se pustíte do bujarého zapíjení končícího roku a mohutného vítání toho nadcházejícího, přečtěte si naše rady, jak první novoroční ráno přežít s co nejmenší motolicí, co nejčistší...  celý článek

K Vánocům dobré jídlo patří. Tláskání však dětem zrovna nesvědčí

22.12.2011  3:46
Vánoce jsou fajn. Zase si nacpeme břicha... Tak vyjádřil svůj vztah k vánocům devítiletý Radek z jedné pražské základní školy. Jak to tak vypadá, pro mnohé děti nejsou symbolem svátků jen dárky...  celý článek

Další recepty na polévky od zelňačky po rajskou

16.7.2011  2:05
Kuchařská výhoda polévek je, že jejich přípravu zvládne i gurmánské embryo a na výsledku není jeho nezkušenost znát. Takže i člověk, který jinak zvládá pouze vajíčka naměkko, se může vypracovat...  celý článek

Recepty, se kterými si udržíte vydřenou postavu

28.1.2011  2:21
Pro udržení optimální hmotnosti je ideální jíst pestrou stravu, která vám chutná. Vyberte si, na co máte chuť.  celý článek

Deset vět, které byste chlapovi neměla nikdy říkat

11.1.2011  5:17
Univerzálně platný recept na šťastný dlouhodobý vztah neexistuje. A to přesto, že se vám časopisy, psychologové nebo kamarádky snaží namluvit něco jiného. I tak ale může být soužití s mužem...  celý článek

Pivní recepty nejen pro chlapy

23.12.2010  1:17
Až se zase bude váš muž chystat "na jedno", nabídněte mu pivní menu podle šéfkuchaře Romana Jaška a uvidíte, že už ho do hospody nedostanete ani párem volů. Zejména, když bude mít speciality...  celý článek

Ochutnejte zelí a kapustu s masem a přijdete jim na chuť

15.10.2010  1:43
Jestli jste ještě nepřišli zeleným listům na chuť, vyzkoušejte je v kombinaci s masem... a možná podlehnete.  celý článek

Při dietě plánujte jídlo dopředu, inspirujte se jídelníčkem

29.9.2010  11:54
Stravování tvoří podle odborníků 70 procent úspěchu při hubnutí, zbylých 30 procent připadá na tělesný pohyb. Vyplatí se proto jíst s rozmyslem a stravování si dobře naplánovat. O tom se...  celý článek

Teplá polévka zasytí, studená osvěží. Zkuste třeba květákovou s chilli a kešu

24.7.2010  1:03
Polévky pomáhají, ať jsou teplé (při nachlazení), nebo studené (osvěží). Polévka je prostě grunt, který dodá sílu. Ale hlavně také dobře chutná, ať už jde o lehký vývar či či vydatný zeleninový...  celý článek

Letní minikuchařka: netradiční polévky se špekem, špaldou i gazpacho

23.7.2010  3:02
Pokud se v kuchyni teprve zabydlujete, jsou polévky ideálním jídlem, na kterém se naučíte základní kuchařské dovednosti od krájení zeleniny až po obrnění se trpělivostí.  celý článek

Nenapodobovat! Kokainová a citronová dieta hvězd vám zničí zdraví

29.4.2010  2:25
Myslíte si, že diety řeší jen lidé s kily navíc? Omyl. Ve světě Oscarů, zlatých gramofonků Grammy a haute couture jim podléhají i ženy s výraznou podváhou. Celebrity přitom hubnou způsoby, které...  celý článek

Deník zaměstnané matky. Jak zvládnout rodinu i práci

15.10.2009  0:00
Jste svobodná, bezdětná a máte pocit, že práce a soukromý život nejde skloubit dohromady, protože například ve středu odpoledne máte poradu a hned po ní se vám na večer sešly dvě pozvánky na...  celý článek

Tipy na polévky, které uvaříte za dvacet minut

11.7.2009  0:37
Na předkrmy, kterými jiné kuchyně překypují, si české kuchařky nikdy příliš nepotrpěly. V naší kuchyni má mnohem větší tradici příprava polévek. Spoustu receptur odvál čas, ale dobrý základ...  celý článek

Vánoční menu: klasický kapr, nebo ryba trochu jinak?

20.12.2008  0:30
V následujícím článku najdete recepty, se kterými bude štědrovečerní večeře hračka. Vyberete si klasického smaženého kapra, nebo letos rodině předložíte rybu trochu jinak?  celý článek

Slovenské halušky

28.5.2008  10:49
Připravují se z čerstvě vařených brambor, a proto jsou tak jemné a nadýchané. Žádná zátěž pro žaludek – a koncert pro chuťové pohárky!  celý článek

Polévka je grunt

6.10.2007  0:14
I naši předkové to moc dobře věděli a měli je na stole denně. Vybírejte z našich receptů a určitě najdete svůj polévkový "hit".  celý článek

Tereza Maxová: Nového manžela mi shání syn

28.12.2006  0:00
Na Štědrý den udělala radost nejen svému synovi Tobiášovi, ale i dalším stovkám dětí v dětských domovech. Modelka Tereza Maxová. Má za sebou další Vánoce v Africe. Oslavila je tu s celou...  celý článek

Blanka: Pět kilo z hrušky dolů

16.6.2006  10:49
Je to tu. Vedro, ale pořád chodím ve volných kalhotách a haleně. Prostě se mi zase nepodařilo včas vyměnit zimní penumatiky, aspoň za tenčí galusky. Přitom jsem na sexy šatičky myslela už v...  celý článek

Proti kocovině

6.4.2005  22:31
Jako zkušená "amatérská degustátorka alkoholických nápojů" doporučuju, jak se obrnit před kocovinou, popř. zmírnit její účinky. Před tím, než vyrazíte pít, musíte sníst co nejvíce jídla s tukem....  celý článek

Pravoslavní věřící budou mít Vánoce až o víkendu

4.1.2001  16:35
V tradičním termínu, tedy podle juliánského kalendáře, oslaví o víkendu vánoční svátky v pravoslavném mužském klášteře v Hrubé Vrbce na Hodonínsku. Ke slavnostním bohoslužbám se sejde i...  celý článek

Turisté v Bratislavě míří především na tradiční Vánoční trhy

22.12.2000  12:26
Předvánoční nákupní horečka stoupá také ve slovenské metropoli. Zatímco tisíce Bratislavanů pospíchají za dárky hlavně do obřích nákupních center v okrajových částech města, zahraniční...  celý článek

Tradiční kouzlo Vánoc ve Strážnici

7.12.2000  9:49
Dveře od Bětíkovy usedlosti ve strážnickém skanzenu se pomalu otevírají. Každý, kdo vstoupí a skloní hlavu pod nízkým dveřním rámem, se ocitne v malebném světě tradic našich předků. O druhém...  celý článek

Zelí sdílí osud krávy

3.8.2000  17:57
Tak jako má kráva pro mnoho dětí fialovou barvu a jmenuje se Milka, rostou na polích místo hlávek rovnou umělohmotné sáčky s nakrájeným zelím. Toto tvrzení není přehnané. Současné dětské kresby...  celý článek

Dobře utopené vitaminy

14.11.1998  0:00
Bylo to právě při přípravě polévky - slavné francouzské bouillabaisse, kdy v zápalu nadšení Alexandre Dumas vyslovil okřídlenou větu: Každý opravdový mistr kuchař nejen vaří, aby to chutnalo,...  celý článek


mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.