Vaříme zelí

Poklady naší kuchyně: Chodsko je také štrachanda a karbonát

31. července 2012

Tradičních chodských receptů je tolik, že jsme pro vás mohli na tyto stránky vybrat jen zlomek....

Poklady naší kuchyně: hanácké syrečky, vdolky i škvarkové knedlíky

27. července 2012  3:12

Slavné hanácké tvarůžky jsou jedinečné a nenapodobitelné, ale určitě nejsou to jediné, co tenhle...

Poklady naší kuchyně aneb Šumava na talíři, to je kuba nebo zelníky

17. července 2012  2:09

Dolů na jih Čech se nejezdí jen na kola a běžky. Lidé s mlsnými jazyky dobře vědí, že tady v tom...

Poklady naší kuchyně: Valašsko aneb kraj, kde jídlu vládnou švestky

12. července 2012

Švestkozemě, Valašské království, Bolkovo. Říká se mu různě, ale pověst místní kuchyně překonává...

Poklady naší kuchyně: jižní Čechy aneb kapr, cmunda, koblihy či žahour

5. července 2012  1:57

Co kraj, to jídlo, kterému zbytek republiky závidí. Díky naší kuchařce můžete ty nejznámější...

Jak zahnat hlad na festivalu? Halušky raději ne, radí šéfkuchař

2. července 2012  15:11

Šéfkuchař hotelu Thermal Marino Klouček ochutnával a hodnotil pro MF DNES nejprodávanější jídla...

Krkovička, kapr, špíz, sele aneb grilování po česku

6. června 2012  1:59

Ryby, kuře, špízy, krkovice, my umíme žít! Poslední díl naší grilovací kuchařky jsme nemohli...

Grilované ryby, špízy nebo souvlaki. Piknik jako u moře

23. května 2012

Vzpomínáte na skvělé grilované ryby, na kterých jste si pochutnávali loni u moře? Přestaňte snít a...

Zdraví z lékárny i přírody: které látky pomohou vašemu tělu

1. května 2012

Trápí vás padání vlasů, bolavé klouby nebo třeba špatné zažívání? Na vaše potíže se prodává řada...

Prezidentské volby ve Francii 2012 - už nestačí počítat jen do dvou

7. dubna 2012  8:51

Při letošních prezidentských volbách ve Francii si už nevystačíme s počítáním do dvou. Oba hlavní...

Segedín, lečo nebo paprikáš. Zažijte maďarskou vášeň na talíři

24. března 2012

Všechno na sádle, spousta papriky, šťavnatá masa a ostrá zelenina - jestli vám přijde, že jaro...

Zelná, tomatová, brokolicová nebo kuřecí. Polévky zahřejí i nasytí

3. března 2012  4:20

Zahřejí, pomáhají při nastydnutí i kocovině a hlavně skvěle chutnají. Ne nadarmo se říká, že...

Zabijačka, vinný košt i perník. Tak chutná březen v Česku

2. března 2012  1:18

Zima se pomalu chýlí ke konci, masopust je za námi a Velikonoce ještě daleko. To ovšem není důvod k...

Kaki, fenykl, romanesco, batáty. Co s nimi v kuchyni?

10. února 2012  1:55

Určitě jste už v regálech obchodů s ovocem a zeleninou narazili na plody roztodivných barev a...

Oběd jedním šmahem pro celou rodinu. Od miminka po tátu

4. února 2012  14:31

Větší věkové rozdíly v rodině nemusejí znamenat, že strávíte půl dne u plotny, abyste gastronomicky...

Pálenka, víno i masopustní hody. Kde nejen o víkendu ukojit mlsnou

20. ledna 2012  1:10

V lednu sice většina z nás řeší, jak zhubnout, než kde sehnat něco dobrého na zub, byla by však...

Nošovice i obce v okolí si libují. Hyundai nese regionu miliony korun

18. ledna 2012  14:23

Automobilka Hyundai už pro většinu obyvatel Frýdecko-Místecka není zlem, které zabralo úrodnou půdu...

Hyundai chce vyrobit 300 tisíc aut. Expanze odstartovala boj o mzdy

18. ledna 2012  14:09

Automobilka Hyundai letos zřejmě předstihne v počtu vyrobených vozů továrnu TPCA v Kolíně. Tedy...

To jsou Ony 2011: nej rozhovory uplynulého roku

29. prosince 2011  2:48

Která žena z více než padesátky letošních rozhovorů je ta nejlepší? Na to se nedá odpovědět....

Medveděv obdivoval literární poklady, k večeři dostal kachnu

7. prosince 2011  22:40

Starobylá knihovna s 42 tisíci knih, výhled na noční Prahu a k večeři kachna se zelím. Takové...

Obrňte se proti virům, pomůže strava, enzymy i otužování

3. prosince 2011

Imunita dostává přes zimu zabrat. Její schopnost ochránit nás před nemocí klesá. Otužováním a...

Konec výmluv na zimní spánek, tělo víc odpočinku nepotřebuje

26. listopadu 2011  4:02

Myslíte si, že díky delšímu spaní a větším porcím sladkého a tučného přežijete zimu snadněji?...

Daňčí, mufloní, srnčí... Zkuste zvěřinu podle šéfkuchaře

23. listopadu 2011  3:17

Máte v příbuzenstvu nimroda, ale nevíte, jak naložit s daňčím, srnčím nebo mufloním masem, které...

Nepodceňujte pálení žáhy, může vyústit v rakovinu jícnu

21. listopadu 2011

Chrapot, hořkost v ústech, nadměrné slinění nebo bolest na hrudi. I toto jsou příznaky refluxní...

To bude divočina! Recepty na jídla ze zvěřiny

11. listopadu 2011

Zvěřina je chuťově neobyčejné maso, o tom žádná. Ovšem ještě nedávno, pokud jste doma neměli...

Denně jen kukuřice a zelí. Etiopané se kvůli suchu bojí dalšího hladu

6. listopadu 2011  17:22

Etiopie (Od zvláštní zpravodajky iDNES.cz) Pražená kukuřice k snídani, k obědu chleba se zelím a k večeři zelí s chlebem. K tomu dřina na poli...

Uvařte si podle podzimní kuchařky sestavené z vašich receptů

31. října 2011  2:35

Podzim je časem mlh, plískanic a dešťových přeháněk, takže není divu, že nás to táhne spíš do...

Dýňová polévka, pečínka se zelím a štrúdl aneb správná podzimní bašta

21. října 2011  1:14

Podzim nabízí hodně radostí a jídlo je asi největší z nich. Pojďte si s námi pochutnat na pečeních,...

České kuchyně se při dietě vzdávat nemusíte. Tipy, kde uspořit kalorie

14. října 2011  4:57

Knedlíky, kalorické omáčky, tatarka, smažený řízek, kynuté buchty - s některými oblíbenými českými...

Zpestřete si dietu bylinkami. Zůstanete déle syti

7. října 2011  4:55

S redukční dietou se pojí předsudky, že jídlo je bez chuti. Opak je ale pravda. Objevte, jak vám...

Poradny