Vaříme zelí
Syrové maso po italsku. Zkuste carpaccio z hovězího, kachny i tuňáka
Tenké plátky syrového masa, na které potřebujete opravdu ostrý nůž, stačí zakápnout olejem, posypat...
Bramboráky s červenou řepou a jiné lahůdky z levné kořenové zeleniny
Vařit jen z dostupných lokálních surovin. Zní to hezky, ale v praxi jsou teď z "naší" zeleniny...
Česnečka, soljanka a další poctivé polévky, které zahřejí a posilní
Když je chladno, nic vás tak nezahřeje jako pořádná polévka. Chřipkou oslabenému tělu dodá energii,...
Gastrotipy pro vegetariány i masožravce, milovníky piva, vína či zelí
Začátek března s sebou sice přináší předvelikonoční půst, kterému do noty hrají třeba gastronomické...
Odborníci jsou pozadu, margaríny nejezte, radí průvodkyně zdravím
Jsou ženy, které "jedou" v módním bio a eko stylu. Rodí doma, sní o absolutním návratu k přírodě...
V 69 letech jsem konečně shodila 23 kilo. Už vím, kde jsem chybovala
Je mi 69 let a jsem příkladem toho, že lze zhubnout i v pokročilém věku. Shodit jsem se snažila už...
Kysané zelí s vitaminy si snadno můžete udělat přímo do zavařovaček
Po zjištění časopisu dTest, že v kupovaném kysaném zelí je jen minimum vitaminů, jsme hledali...
Kysané zelí je bez vitaminů a bakterií mléčného kvašení, zjistily testy
Kysané zelí považujeme za vitaminovou bombu, ovšem chemická konzervace a sterilace si jeho...
Do bramboráku z Valašska přidáte zelí. Kapušník vydá za oběd či večeři
Poctivá domácí rodinná večeře či oběd za padesátikorunu je v případě jídla z brambor a zelí stále...
Vica Kerekes se sice v kuchyni tváří jako trdlo, ale vaří skvěle
Když jsem na konci minulého roku dostala pozvání k natáčení nového pořadu TV Paprika a zároveň mi...
Jak léčit chřipku
Ležet a spát, to jsou hlavní rady pro ty, kteří onemocněli chřipkou. Důležitý je také dostatek...
Nákupní seznam na sobotní dietní jídla podle Zdravé kuchařky MF DNES
Po celý leden vás při vaší cestě za hubnutím i zdravějším stravováním provází praktické karty s...
Bláznivé diety ničí vaše tělo. Reklamu jim dělají celebrity
Přiznejte se, že když čtete článek o dietě, pořád doufáte v zázrak. Že někdo přijde s tím, jak...
Košt v Mikulčicích nabídne pálenku z moruší, mrkve, fíků či ananasu
"Vypálit červa" tak, jak se to dělá na Moravském Slovácku, si mohou návštěvníci sobotního koštu...
Masopust, zelí i pálenka. Konec ledna je příležitostí k hodování
Někdo jezdí v lednu na lyže, jiný raději za dobrým jídlem a pitím. Pokud patříte do té druhé...
Když dětské bříško stůně, pomůže fenykl, levandule i podmáslí
U miminek způsobuje bolesti bříška většinou nadýmání. U starších dětí však za nimi mohou být...
Oslí guláš, párková polévka i pečené žáby. Štědrovečerní stůl u sousedů
Štědrovečerní tabule představují dokonalou přehlídku pestrých kulinárních zvyků a tradic. Francouzi...
Stovky očí Masaryka a Beneše. Bývalý farář sbírá busty prezidentů
Václav Merunka už pětačtyřicet let sbírá věci spojené s prezidenty Masarykem a Benešem. V bytě má...
Nestíháte teplé večeře? Zkuste superrychlý falafel podle Jamie Olivera
Možná teď v předvánočním shonu nemáte moc času na vaření teplých večeří, ale zase nechcete rodinu...
Na bratislavské trhy na lokše i výborný punč s teplou Demänovkou
Lokše s oříšky, lokše se zelím, lokše se škvarkama. K tomu punč, štrúdl či jablka v karamelu. A...
Oválná cibule i modré brambory vynesly farmáři titul Živnostník roku
Biozemědělec David Smetana ze Svobodných Dvorů na Královéhradecku převzal titul tuzemského...
Děti a jídlo: Švédsko sladkosti jen v sobotu, Itálie moře zeleniny
Kdo z vás žije rodinným životem a musí denně stíhat práci, aktivity dětí i nákupy, ten ví, jak je...
Jak uctít svatého Martina? Nejen husou a vínem, ale třeba pštrosem
Už v neděli v jedenáct dopoledne to vypukne. Budou se koštovat mladá svatomartinská vína, která...
Svatomartinské víno láme rekordy, vinaři ve Zlínském kraji však váhají
V neděli 11. listopadu se k lidem dostanou letošní Svatomartinská vína. V celé republice bude k...
Divočáci se přemnožili, kančí se prodává lacině. Dotahuje i vepřové
Myslivci na jihu Moravy stále více střílejí divoká prasata jako škodnou. Přemnožila se dokonce...
OBRAZEM: Osolit, okmínovat a šlapat. Tak se dělá pravé křimické zelí
Modřínové kádě, krouhání i s košťály a hlavně zelí výhradně z okolí plzeňské části Křimice. To je...
Podzimnímu pročištění organismu pomůže ovoce, zelenina i bylinky
Přišel podzim a s ním nastává přímo ideální čas pro řádnou detoxikaci organismu. Našemu tělu velmi...
VIDEO: Vynikajícího salátu coleslaw připravíte za babku plnou mísu
Zelí, mrkev, cibule a celer jsou základem zelného salátu coleslaw, který je tak osvěžující, že si...
Eva Herzigová: Kluci jsou můj domov, ale přála bych si ještě holčičku
Exkluzivně "Je to strašný, ale dopadne to dobře," usmála se prorocky Eva Herzigová, rodačka z Litvínova, na...
Lahůdkou Hané jsou tvarůžkové moučníky, těsně za nimi skončilo zelí
Loštické tvarůžky a moučníky z nich vyráběné jsou v kurzu. Zvítězily ve čtenářské anketě MF DNES a...
Kam o víkendu na dlabanec? Za burčákem, frgály, kávou i bio steaky
Jestli si chcete následující podzimní víkendy zpestřit výlety okořeněné něčím k snědku, pak vám...
Čím dál více "zdravíčkářů" si objednává čerstvou zeleninu v bedýnkách
Kouzlu zdravých bedýnek podléhá čím dál více lidí, kteří nechtějí nakupovat "napodobeniny"...
Poklady naší kuchyně: v posledním dílu ochutnáte Prahu a střední Čechy
Matka českých měst bývala oázou pro břicha všech gurmetů, a to hlavně díky uzeninám. Například...
Poklady naší kuchyně ze Slezska: králík na černo, bigos či pirohy
Míchají se tu prvky polské, pomořanské a východopruské regionální kuchyně. Což zní složitě, ale...
Poklady naší kuchyně: v Krkonoších a Podkrkonoší uzdravují polévky
Před lety se v tomhle kraji usedlíci živili i ulovenými ptáky, takže se v neděli ve zdejších...
Poklady naší kuchyně: Slovácku vévodí moravský vrabec se zelím
Pokud milujete jídlo a rádi poznáváte nové chutě, tuhle oblast na jihovýchodní Moravě byste si...
Poradny
Ptáte se dědka kořenáře
Co dělat, když je v krvi nadměrné množství železa. A jak je snížit? Vstoupit do poradny
Ptáte se kulináře
Dobrý den, prosím vás z čeho udělám nejlepší vývar? Děkuji. Vstoupit do poradny