Vaříme zelí

Syrové maso po italsku. Zkuste carpaccio z hovězího, kachny i tuňáka

9. března 2013

Tenké plátky syrového masa, na které potřebujete opravdu ostrý nůž, stačí zakápnout olejem, posypat...

Bramboráky s červenou řepou a jiné lahůdky z levné kořenové zeleniny

8. března 2013

Vařit jen z dostupných lokálních surovin. Zní to hezky, ale v praxi jsou teď z "naší" zeleniny...

Česnečka, soljanka a další poctivé polévky, které zahřejí a posilní

2. března 2013

Když je chladno, nic vás tak nezahřeje jako pořádná polévka. Chřipkou oslabenému tělu dodá energii,...

Gastrotipy pro vegetariány i masožravce, milovníky piva, vína či zelí

1. března 2013

Začátek března s sebou sice přináší předvelikonoční půst, kterému do noty hrají třeba gastronomické...

Odborníci jsou pozadu, margaríny nejezte, radí průvodkyně zdravím

25. února 2013  4:19

Jsou ženy, které "jedou" v módním bio a eko stylu. Rodí doma, sní o absolutním návratu k přírodě...

V 69 letech jsem konečně shodila 23 kilo. Už vím, kde jsem chybovala

22. února 2013  2:29

Je mi 69 let a jsem příkladem toho, že lze zhubnout i v pokročilém věku. Shodit jsem se snažila už...

Kysané zelí s vitaminy si snadno můžete udělat přímo do zavařovaček

22. února 2013

Po zjištění časopisu dTest, že v kupovaném kysaném zelí je jen minimum vitaminů, jsme hledali...

Kysané zelí je bez vitaminů a bakterií mléčného kvašení, zjistily testy

12. února 2013  12:02

Kysané zelí považujeme za vitaminovou bombu, ovšem chemická konzervace a sterilace si jeho...

Do bramboráku z Valašska přidáte zelí. Kapušník vydá za oběd či večeři

4. února 2013

Poctivá domácí rodinná večeře či oběd za padesátikorunu je v případě jídla z brambor a zelí stále...

Vica Kerekes se sice v kuchyni tváří jako trdlo, ale vaří skvěle

29. ledna 2013

Když jsem na konci minulého roku dostala pozvání k natáčení nového pořadu TV Paprika a zároveň mi...

Jak léčit chřipku

29. ledna 2013  10:15

Ležet a spát, to jsou hlavní rady pro ty, kteří onemocněli chřipkou. Důležitý je také dostatek...

Nákupní seznam na sobotní dietní jídla podle Zdravé kuchařky MF DNES

24. ledna 2013

Po celý leden vás při vaší cestě za hubnutím i zdravějším stravováním provází praktické karty s...

Bláznivé diety ničí vaše tělo. Reklamu jim dělají celebrity

19. ledna 2013

Přiznejte se, že když čtete článek o dietě, pořád doufáte v zázrak. Že někdo přijde s tím, jak...

Košt v Mikulčicích nabídne pálenku z moruší, mrkve, fíků či ananasu

18. ledna 2013  13:50

"Vypálit červa" tak, jak se to dělá na Moravském Slovácku, si mohou návštěvníci sobotního koštu...

Masopust, zelí i pálenka. Konec ledna je příležitostí k hodování

18. ledna 2013

Někdo jezdí v lednu na lyže, jiný raději za dobrým jídlem a pitím. Pokud patříte do té druhé...

Když dětské bříško stůně, pomůže fenykl, levandule i podmáslí

9. ledna 2013

U miminek způsobuje bolesti bříška většinou nadýmání. U starších dětí však za nimi mohou být...

Oslí guláš, párková polévka i pečené žáby. Štědrovečerní stůl u sousedů

24. prosince 2012

Štědrovečerní tabule představují dokonalou přehlídku pestrých kulinárních zvyků a tradic. Francouzi...

Stovky očí Masaryka a Beneše. Bývalý farář sbírá busty prezidentů

23. prosince 2012  7:33

Václav Merunka už pětačtyřicet let sbírá věci spojené s prezidenty Masarykem a Benešem. V bytě má...

Nestíháte teplé večeře? Zkuste superrychlý falafel podle Jamie Olivera

19. prosince 2012

Možná teď v předvánočním shonu nemáte moc času na vaření teplých večeří, ale zase nechcete rodinu...

Na bratislavské trhy na lokše i výborný punč s teplou Demänovkou

7. prosince 2012  14:02

Lokše s oříšky, lokše se zelím, lokše se škvarkama. K tomu punč, štrúdl či jablka v karamelu. A...

Oválná cibule i modré brambory vynesly farmáři titul Živnostník roku

5. prosince 2012  17:14

Biozemědělec David Smetana ze Svobodných Dvorů na Královéhradecku převzal titul tuzemského...

Děti a jídlo: Švédsko sladkosti jen v sobotu, Itálie moře zeleniny

30. listopadu 2012  4:51

Kdo z vás žije rodinným životem a musí denně stíhat práci, aktivity dětí i nákupy, ten ví, jak je...

Jak uctít svatého Martina? Nejen husou a vínem, ale třeba pštrosem

9. listopadu 2012

Už v neděli v jedenáct dopoledne to vypukne. Budou se koštovat mladá svatomartinská vína, která...

Svatomartinské víno láme rekordy, vinaři ve Zlínském kraji však váhají

8. listopadu 2012  18:27

V neděli 11. listopadu se k lidem dostanou letošní Svatomartinská vína. V celé republice bude k...

Divočáci se přemnožili, kančí se prodává lacině. Dotahuje i vepřové

7. listopadu 2012  8:25

Myslivci na jihu Moravy stále více střílejí divoká prasata jako škodnou. Přemnožila se dokonce...

OBRAZEM: Osolit, okmínovat a šlapat. Tak se dělá pravé křimické zelí

2. listopadu 2012  9:42

Modřínové kádě, krouhání i s košťály a hlavně zelí výhradně z okolí plzeňské části Křimice. To je...

Podzimnímu pročištění organismu pomůže ovoce, zelenina i bylinky

31. října 2012  2:29

Přišel podzim a s ním nastává přímo ideální čas pro řádnou detoxikaci organismu. Našemu tělu velmi...

VIDEO: Vynikajícího salátu coleslaw připravíte za babku plnou mísu

21. října 2012

Zelí, mrkev, cibule a celer jsou základem zelného salátu coleslaw, který je tak osvěžující, že si...

Eva Herzigová: Kluci jsou můj domov, ale přála bych si ještě holčičku

18. října 2012  3:03

Exkluzivně "Je to strašný, ale dopadne to dobře," usmála se prorocky Eva Herzigová, rodačka z Litvínova, na...

Lahůdkou Hané jsou tvarůžkové moučníky, těsně za nimi skončilo zelí

1. října 2012  10:29

Loštické tvarůžky a moučníky z nich vyráběné jsou v kurzu. Zvítězily ve čtenářské anketě MF DNES a...

Kam o víkendu na dlabanec? Za burčákem, frgály, kávou i bio steaky

28. září 2012

Jestli si chcete následující podzimní víkendy zpestřit výlety okořeněné něčím k snědku, pak vám...

Čím dál více "zdravíčkářů" si objednává čerstvou zeleninu v bedýnkách

2. září 2012  8:12

Kouzlu zdravých bedýnek podléhá čím dál více lidí, kteří nechtějí nakupovat "napodobeniny"...

Poklady naší kuchyně: v posledním dílu ochutnáte Prahu a střední Čechy

29. srpna 2012

Matka českých měst bývala oázou pro břicha všech gurmetů, a to hlavně díky uzeninám. Například...

Poklady naší kuchyně ze Slezska: králík na černo, bigos či pirohy

22. srpna 2012

Míchají se tu prvky polské, pomořanské a východopruské regionální kuchyně. Což zní složitě, ale...

Poklady naší kuchyně: v Krkonoších a Podkrkonoší uzdravují polévky

15. srpna 2012

Před lety se v tomhle kraji usedlíci živili i ulovenými ptáky, takže se v neděli ve zdejších...

Poklady naší kuchyně: Slovácku vévodí moravský vrabec se zelím

7. srpna 2012

Pokud milujete jídlo a rádi poznáváte nové chutě, tuhle oblast na jihovýchodní Moravě byste si...

Poradny