Vaříme zelí
Pálffyho houskový knedlík se slaninou. Zabalený do utěrky se vaří hodinu
Vaří se sice hodinu, navíc zabalený v máslem potřeném plátýnku či utěrce, ale za vynaloženou námahu...
České superpotraviny. Jsou levnější a bližší naší chuti i tělu
Zamilovali jste si superpotraviny? Našli jsme pro vás spolu se třemi odborníky jejich české...
Jak chutnají enoki a shimeji. Zkuste je na pánvi nebo v polévce
Možná jste si jich už v obchodě nebo na trhu všimli, ale netušili jste, jak s nimi naložit. Houby...
Experiment: místo okopávání záhonů zkuste zahradničit v balících slámy
Mnoha lidem vyrostly na kompostu dýně nebo cukety, psali jsme i o farmáři, který pěstuje v hromadě...
Pacient ze Zlínského kraje se přejídá, nesportuje a riskuje infarkt
Svého lékaře obyvatelé Zlínského kraje příliš neposlouchají. Ukazuje to celorepublikový průzkum...
Milá dáma, která ráda pije gin, vzpomíná Brno na královnu Alžbětu II.
Před dvaceti lety Brno navštívila britská královna Alžběta II. Pamětníci dodnes vzpomínají na její...
V půstu před Velikonocemi sytila davy polévka z kopřiv i hrách s medem
V restauracích je neservírují a ani v běžných kuchařských knihách na ně recept nenajdete. Tradiční...
Retro vaření: šunková rolka, kuře s broskví a míša řezy vás vezmou do 70.let
Zasteskne se vám někdy po starých dobrých časech? Pojďte se s námi vydat na kulinární cestu do...
Denně sním až osm kilo ovoce a zeleniny, říká vyznavačka raw stravy
Už dvanáct let je Tereza Havrlandová vitariánkou neboli vyznavačkou raw stravy. Patří k docela...
Polévka zahřeje nejlépe: uzená zelňačka, mrkvový krém a thajská tom yum
Polévky jsou grunt, obzvlášť ve větrném a chladnějším počasí nás nic nezahřeje lépe. Inspirujte se...
Nastal čas masopustu a zabijaček. Udělejte si domácí paštiku nebo šunku
Oslavy masopustu vrcholí a na mnohých místech v Česku se stále ještě provádí domácí zabijačky...
VIDEO: Nosorožčí samičce jsou dva roky. Za rok už dostane dort v jiné zoo
Samička nosorožce indického Maruška z plzeňské zoologické zahrady oslavila v úterý druhé narozeniny...
Zlepšete své zažívání. Pomůže běh, bylinky i změna jídelníčku
Trávicí potíže se projeví bolestí břicha nebo také pálením žáhy. Tělo tak dává najevo, že už je...
Pohlreichova převýchova kuchařky poctivých hotovek. Šlo to ztuha
Skvělá dršťková, ledvinky na cibulce zadělané jíškou, borůvkové blbouny, kachna s bramborovým...
Zabiják špatné zimní nálady? Podle Pohlreicha polévka z kysaného zelí
Zimnímu splínu čelím jídlem, říká šéfkuchař Zdeněk Pohlreich. Taková bytelná zelňačka vydá klidně...
Svatomartinská husa je nedostatkové zboží. Vyprodáno, hlásí chovatelé
Dobře vypečená husa se zelím je nezbytnou průvodkyní Svatomartinského vína. A protože na trh půjde...
Kanec si rozumí se šípky i zelím. Báječné kančí ragú i roláda
Se šípkovou nebo se zelím? I tento podzim se můžete pokusit rozlousknout odvěkou otázku českých...
Po suchém létě je málo jablek a dražší zelí, cena může růst i u masa
Za některé druhy zeleniny zaplatí zákazníci více než loni. Důvodem bylo letošní letní sucho. Levná...
Pro Beskydy jsou typické pohanka nebo zelí, říká kuchař Tomáš Mohyla
Příběh Tomáše Mohyly dokazuje, že i z obyčejného učně může vyrůst opravdový expert ve svém řemeslu....
V Plzni házeli hlávkou zelí. Festival nabídl i další „zelísporty“
Stovky a tisíce malých i velkých zelných hlávek v jakékoli podobě. V plzeňských Křimicích se...
VIDEO: Šlapačky při výrobě kysaného zelí nachodí deset kilometrů
Žádný stroj. Jediným nástrojem při výrobě kysaného zelí tradičním způsobem v závodě firmy Hamé v...
Kutil Láďa Hruška cílí na mladší. Zaboduje krouhání zelí a leštění bot?
Kdo zamáčkl slzu v oku, když Láďa Hruška skončil se svými recepty ve zprávách, toho zřejmě jeho...
V Bulharsku bylo příliš mnoho Bulharů, stěžoval si turista
Kohout místo ranního budíčku, moc Bulharů na pláži nebo chybějící kakao v hotelové restauraci – to...
Gorilí samici Bikiře je dvacet. Dostala proutěný dort a koule zmrzliny
Dort plný dobrot, ovocná zmrzlina a hudební doprovod s africkými bubny, to byla sobotní oslava 20....
Zemědělce ničí sucho. Brambor, zelí nebo celeru bude o polovinu méně
Výrazně menší sklizeň čekají zemědělci v Ústeckém kraji. Oproti normálu předpokládají poloviční...
Čtenářský recept: Krůtí pánvička
Posíláte nám své recepty do soutěže Moje letní dobrota.
Na talířku: Kuřecí špízy s rychlým coleslawem
Křehké mladé zelí je plné vitamínů. Připravte z něj známý salát coleslaw a vaše děti zapomenou, že...
Podpatky: „libůstka“, která vám může rozbít celé tělo
Podpatky krášlí běháním vypracované lýtko a dělají ženu ženou. Je ale vhodné trápit jimi tělo při...
Bratři Neckářové: Do zelí jsme si nikdy nelezli
Hrají spolu od malička. Podle Václava Neckáře (71) je to už 62 let dlouhá spolupráce. Jeho mladší...
OBRAZEM: Dort z chobotnic a vyřezávaná dýně, v Hradci bojovali kuchaři
Sladké i slané pokrmy v nejrůznějších podobách a variacích. Takový byl festival Gastro Hradec,...
Tanky za humny, k jídlu brambory a zelí. Lidé v Donbasu žijí, jak se dá
(Slavjansk, od spolupracovníka iDNES.cz) Zátarasy, ohryzané paneláky a zavřené šachty. Konflikt na východě Ukrajiny zruinoval uprchlíky,...
UKÁZKA: Udělejte si tu nejhustší cibulačku, zapečte ji jako na Sardinii
Vepřové ragú, bramborový chléb, zaječí paštika nebo poctivá slepičí polévka. Recepty, které byste...
UKÁZKA: Kysané zelí může být životní styl, ukazuje kuchařka o kvašení
Sandor Katz zaujme svým hustým knírem, ale i životním příběhem a přístupem ke společnosti a vaření....
Ruské řetězce kvůli znehodnocení rublu zmrazí ceny brambor i cukru
Kvůli znehodnocení rublu se ruské řetězce domlouvají na zastropování cen u „sociálně důležitých“...
VIDEO: Vyzkoušejte zelný list podle zaručeného srbského receptu
Na zelný list se řada lidí dívá značně přezíravě, ale despekt není na místě. Pokud se udělá...
Poradny
Ptáte se dědka kořenáře
Co dělat, když je v krvi nadměrné množství železa. A jak je snížit? Vstoupit do poradny
Ptáte se kulináře
Dobrý den, prosím vás z čeho udělám nejlepší vývar? Děkuji. Vstoupit do poradny