Vaříme zelí
Podzimní zelenina jako zdravá lahůdka na posílení imunity
Odborníci mají červenou řepu, batáty, růžičkovou kapustu či dýni za ideální suroviny pro sychravé...
Fejetony ze života, které vycházely v Ona Dnes, dostaly knižní podobu
Novinářka a psychoterapeutka Kateřina Jirková z Rokycan vydává svoji první knihu s názvem Naboso....
VIDEO: Zkusili jsme knedlíky do ruky. Suché, podle některých food porno
Pro některé lidí je knedlík naplněný gulášem, svíčkovou nebo vepřovým se zelím dobrý nápad. Když...
Módní přehlídka aneb oděná do darů přírody, láká na novinku Zahrada Čech
Téměř 500 vystavovatelů se představí na letošním 41. ročníku veletrhu Zahrada Čech. Jedna z...
Jak je to s módními probiotiky? Neškodí, ale o výhodách zatím víme málo
Probiotické potraviny jsou zpátky. Už ne ve formě slazených kysaných nápojů, které frčely v době po...
Sedm jednoduchých způsobů, jak si o pár let prodloužit život
Cesta k dlouhému a zdravému životu nemusí být kupodivu ani moc náročná. Někdy postačí jen několik...
Špičaté zelí je hit. Zabalte do něj maso nebo si udělejte skvělý salát
Možná jste u stánku svého oblíbeného zelináře narazili na hlávkové zelí neobvyklého zašpičatělého...
VIDEO: Barbeque kuře bez roštu připravíte doma lehce podle Pohlreicha
Za nesmrtelný evergreen považuje šéfkuchař Zdeněk Pohlreich kousky kuřete zapečené v barbeque...
Proč mají děti jíst kvašené potraviny? Bakterie ovlivňují imunitu i náladu
Každý rodič si přeje mít zdravé a šťastné dítě. A tak jim zdravě vaří, mnozí s nimi sportují a...
Křimickému zelí dává už sto let chuť kvašení v modřínových kádích
Seriál Už sto let funguje nedaleko zámku v Křimicích u Plzně zelárna založená knížetem Lobkowiczem. Značka...
Nejlepší klobásy má Norimberk. Ty české jsou i z kachny či přeštíka
Jsou sice malé a navoněné po majoránce, přesto se norimberské klobásky staly ve světě gastronomie...
Hrabal byl gurmán, já jsem barbar, říká o vztahu k jídlu režisér Menzel
Dostal Oscara za snímek Ostře sledované vlaky, byl na filmových festivalech po celém světě a hlášky...
Zvěřina, raci, skořice. Labužníci mohou zkusit, jak chutnalo baroko
Co mohli mít na talíři Bach, Caravaggio, Rembrandt nebo Matyáš Braun, mohou od minulé neděle až do...
Pink Angels: Máme odlišný vkus na kluky, takže si nelezeme do zelí
Nikola Mertlová, Anhelina Šestaková, Tereza Haklová a Natálie Skotnická. To je kapela Pink Angels,...
VIDEO: Při krmení labutí v Praze se přiživují holubi, nutrie i rackové
Na smíchovské náplavce je v současném mrazivém počasí živo. Hladinu Vltavy u břehu brázdí hejno...
Hořčice versus kečup, hranolky proti kaši. Vyberte, co máte nejraději
Stravovací návyky se liší člověk od člověka, rodina od rodiny. Vyberte své oblíbené jídlo, přílohu...
Krkonošské Vánoce byly netuctové. Jedl se hubník a dárky nosila Štědrá bába
Štědrá bába jako Ježíškova pomocnice. Hubník místo kapra. Vysocké zelí ke klobásám. Krkonošské a...
Čtyři oči už má i Octavia Scout. A vyhřívaný volant k tomu
Nové tváře s extravagantními dvěma páry světel se dočkala i Octavia Scout. Oblíbené provedení,...
Krakonoš chtěl růže, vyrostlo mu zelí. Všelék se vyvážel na Ostravsko
Krakonoš prý chtěl, aby pod Vysokým nad Jizerou kvetly růže. V nehostinných a chladných horách mu...
VIDEO: Děti zahrály na charitativním koncertě na nástroje ze zeleniny
Polské děti podstupující léčbu rakoviny zahrály v neděli na charitativním koncertu na jednoduché...
Klobouky popětadvacáté lákají na čerty, folklor i slivovici z Francie
Do Valašských Klobouk v sobotu zamíří 20 tisíc lidí. Láká je Valašský mikulášský jarmek, z něhož se...
Jak jedli králové? V módě byly špízy ze slavíků a víno ředěné octem
Špíz ze slavíků, víno ředěné octem nebo ohrnování nosu francouzského gourmeta nad českou...
Svatý Martin: husožrouti porazili Beaujolais. Kam na nejlepší husu?
Kdo by se před deseti lety nadál, že se z Čechů stanou největší konzumenti hus ve střední Evropě....
Svatomartinská husa krok za krokem. A rohlíčky jako sladká tečka
Na svatého Martina velí česká tradice upéct si husu a zapít ji mladým vínem. Prozradíme vám, jak...
Škola asijské kuchyně: jak zarolovat závitek a dochutit thajskou polévku
Asijská kuchyně u nás stále nabírá na popularitě. Pokud jste i vy propadli lahodným vietnamským...
Julek ve Výměně manželek: Jsi krásná, ale drž hubu!
Na první pohled mají „vyměněné manželky“ Jaroslava s Eliškou hodně společného. Obě si stěžují, že...
Trvalou mi udělala kadeřnice Petra Nagye, vzpomíná Pavol Habera
Pavol Habera, jeden z nejúspěšnějších česko-slovenských zpěváků a frontman kapely Team, vyprodává...
Naučte se nakládat zelí. Bude v něm víc vitamínů než v tom kupovaném
Žádné množství zelí není dost velké na to, jak moc zdravé a dobré je. Jeho nakládání je malý obřad,...
Břevnovské posvícení a další říjnové akce pro gurmány a mlsaly
Komerční sdělení Víte, kde najdete nejstarší mužský benediktinský klášter v Česku? Nápovědou je Břevnovské...
PRVNÍ DOJMY: Tvoje tvář má zase známý hlas, ale méně známé rysy
Jestli smysl soutěže imitátorů Tvoje tvář má známý hlas v první řadě poněkud unikal, druhá série už...
Na samotě u lesa. Jak doopravdy žijí lidé, kteří se vzdali města
Cesta k dobrovolné skromnosti nemusí nutně znamenat dřinu u valchy ani život bez vody a topení....
Ženy, zpěv a pivíčko. „Malý Oktoberfest“ blízko hranic vás dostane
Přelom srpna a září patří v jednom z nejstarších a nejkrásnějších měst na Dunaji pivu. Na kraji...
Spolek Koliba v Beskydech oživuje gorolské nářečí i zvyky
K Beskydům kdysi neodmyslitelně patřily salaše a ovce. Spolek Koliba se snaží ukázat, jak život...
Na gastrofestivalu v Kroměříži bude před lidmi vařit šéfkuchař Sahánek
Je jediným českým porotcem, který smí rozhodovat nejprestižnější kuchařské soutěže světa, a...
Jako dítě jsem byla v kuchyni pořád, říká blogerka Markéta Pavleje
Když si prohlédnete její blog o vaření, začnou se vám sbíhat sliny, budete obdivovat krásné fotky a...
Letět s Němci na Euro? Noční můra Angličanů se dostala do reklamy
Letecké společnosti se v nepsaném závodě předhánějí, kdo zaujme vtipnější reklamou. A německá...
Poradny
Ptáte se dědka kořenáře
Co dělat, když je v krvi nadměrné množství železa. A jak je snížit? Vstoupit do poradny
Ptáte se kulináře
Dobrý den, prosím vás z čeho udělám nejlepší vývar? Děkuji. Vstoupit do poradny