Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Vaříme zelí

Zima pleti nesvědčí. Čtyři chytré kroky ji pomůžou vrátit do formy

15.1.2014  0:30
V zimě je naše pokožka doslova podvyživená. Bývá suchá, podrážděná, zarudlá, řečeno laicky: odmítá spolupracovat. Právě teď je proto na místě zapátrat po tom, co pro naši namáhanou ochrannou...  celý článek

Domácí krabičková dieta je o polovinu levnější. Jak ji připravit?

12.1.2014  0:00
Před časem to byl trhák. Krabičkovou dietu jste si mohli objednat u desítek firem, akční nabídky se objevovaly na slevových portálech. Dnes už je ten boom za námi – přitom je to výborný nápad,...  celý článek

Vláknina prospívá zdraví. Šest věcí, které byste o ní měli vědět

7.1.2014  0:00
Jestliže se zajímáte o zdravou výživu, nemohli jste se pojmu vláknina vyhnout. Je bez diskuze, že ji tělo pro zdravé fungování potřebuje, neboť vláknina zlepšuje zažívání, pomáhá při hubnutí a...  celý článek

RECENZE: Keanu Reeves trčí mezi 47 róniny jako sushi v zelí

30.12.2013  11:26
Filmový návrat samurajského žánru se jmenuje 47 róninů, ale na shodný počet procent to v hodnocení nedotáhne, i kdyby se Keanu Reeves v hlavní roli překonával. Což rozhodně nečiní. Spíše jen...  celý článek

V japonském klubu nešlapou zelí, ale po těstě. Pak z něho uvaří nudle

14.12.2013  0:00
V tokijském klubu se sice tančí techno, ale přitom tanečníci šlapou do rytmu techna po těstu na nudle udon, klíčovou složku japonské kuchyně. Každý dostane při vstupu do klubu plastikový sáček s...  celý článek

Připravte pleť na zimu. Pomůže výživa zevnitř i zvenku

14.11.2013  4:30
Svatý Martin sice letos přišel pěšky a skutečné mrazy nás teprve čekají, ale prevence není nikdy dost. Naši pleť totiž už brzo čeká zátěžová zkouška v podobě chladu, lezavého vlhka, větru, ale i...  celý článek

Moderátorka Aneta Savarová: Jsem příznivcem alternativní medicíny

11.11.2013  0:09
Díky tomu, že moderátoři Událostí nesedí skryti za stolem, znají televizní diváci v celé republice nejen její tvář, ale i postavu. Aneta Savarová pro časopis Zdraví přiznala, že se řídí mottem:...  celý článek

O víkendu můžete vyrazit na výlov rybníka, nebo si vyřežte dýni

18.10.2013  0:01
Nemáte ještě plány na víkend? Podívejte se na výlov rybníka a kupte si čerstvou rybu, zkuste si vyřezat dýňovou ozdobu nebo třeba vyzkoušejte sebe a kamarády v české pevnosti Boyard. A my pro...  celý článek

Brambor na uskladnění je málo, pěstitelé viní chladné jaro a sucho

12.10.2013  8:03
Sehnat brambory na uskladnění v Plzeňském kraji je téměř nadlidský úkol. Kvůli nepřízni počasí je totiž úroda oproti loňsku mnohde jen třetinová. Mizerné výnosy hlásí i pěstitelé kukuřice, zelí,...  celý článek

Devět potravin, které vám pomohou k detoxikaci těla

11.10.2013  1:43
Cítíte se po létě unavení a bez energie? Možná jen potřebujete po letním hodování pročistit tělo. Vyzkoušejte potraviny, které vám s tím pomohou.   celý článek

Jídlo s příchutí kysaného zelí. Vyzkoušejte koláč i plněné knedlíky

7.9.2013  0:00
Kysané zelí je plné vitaminu C a stojí, na rozdíl od jiného ovoce a zeleniny, jen pár korun. Když postavíte misku zelí před dítě, málokteré ji sní. Tak se pusťte do maskovacích manévrů a zelí...  celý článek

Brambory ani zelí letos nejsou žádná sláva. Ale moštu bude dost

29.8.2013  12:30
Úroda některých plodin, bez kterých se česká kuchyně neobejde, letos nebude valná. Například brambory či zelí budou dražší. Na úrodě se projevilo zejména extrémní střídání počasí.  celý článek

Knedlíky chutnají plněné, nasladko i zapečené

17.8.2013  0:22
Kdyby se mezi Čechy hlasovalo o nejoblíbenější přílohu, nejspíš by se umístily na stupních vítězů. Knedlíky ale mají víc podob, než jsou nejznámější varianty houskový a bramborový.   celý článek

Tlusté léto. Proč právě teď přibíráme stejně jako o Vánocích?

9.8.2013  1:05
Tenhle článek se vám nebude líbit, to hlásím rovnou. Začneme tím, že léto a zejména dovolená je po Vánocích druhým nejrizikovějším obdobím pro nabírání nadváhy. No, nikdo nám neslíbil, že život...  celý článek

Pozvěte přátele na houbové hody, uvařte podle šéfkuchaře z Krkonoš

1.8.2013  0:41
Čas hub je tu a kdo je má rád nejen v lese, ale i na talíři, určitě nepohrdne klasickou smaženicí, taštičkami plněnými houbami, nebo vepřovou panenkou ve slanině podávanou s houbovou omáčkou....  celý článek

Jehněčí maso, zelí, kapusta, klobásky. Regionální potraviny bodují

11.7.2013  16:20
Jehněčí maso se opět vrací na jídelníček. Na Valašsku, kde se chovají ovce, má jeho využívání dlouhou tradici. Lidé si mohou navíc koupit čerstvé maso přímo od místních farmářů.   celý článek

Na polích zůstalo jen bahno. Povodně si účtují další stovky milionů

3.7.2013  18:05
Obilí, zelenina, ovocné stromy. Na úrodě všech zemědělských plodin ve středních Čechách se zásadním způsobem podepsala povodeň. Zemědělci zatím odhadují škody na 267 milionů korun. Nejhůř jsou...  celý článek

Zelná pole u Roudného zatopila Malše. Vodu z nich nyní čerpají hasiči

8.6.2013  11:20
Úroda roudenského zelí je kvůli povodním ohrožena. Celá pole u řeky Malše stála pod vodou. Podnik už nyní počítá škody ve výši statisíců korun. Jihočechům se ozývají kolegové z jiných míst...  celý článek

Dokážete živit rodinu za 30 Kč na osobu a den? Redaktorka to zkusila

30.5.2013  4:34
Napjaté rodinné rozpočty jsou pro mnoho lidí realitou. Nejhůř na tom jsou samoživitelky s malými dětmi a důchodci. A rodiny s více dětmi se musí vyrovnávat se stoupajícími náklady. "Vyzkoušela...  celý článek

Ribeye steak, cheesburger, líčka i štrúdl. Jídelní hvězdy u vás doma

20.4.2013  1:00
Možná i vy máte oblíbenou restauraci, kam míříte kvůli jedinému božskému jídlu. Redaktorky Ona DNES třeba chodí na líčka k Pohlreichovi, na steak jezdí na Angus farmu nebo na štrúdl do Vídně....  celý článek

Muži jsou horší než děti. Alespoň v tom, kolik sní ovoce a zeleniny

2.4.2013  11:42
Zatímco průměrný předškolák sní za týden dvanáct různých druhů ovoce a zeleniny, běžný muž si vystačí sotva s polovinou. Mnozí pánové jsou přitom v odmítání "zdravé výživy" tak důslední, že jim...  celý článek

Jak si užít Velikonoce a nepřibrat

29.3.2013  2:00
Velikonoce jsou svátky, které máme nerozlučně spjaté s jídlem. Stokrát si dáme předsevzetí, že už se v jejich průběhu nebudeme přejídat. A pak stačí jedna návštěva, kdy se neudržíme, a...  celý článek

OBRAZEM: Nejzdravější zelenina, která zlepší vaši imunitu

12.3.2013  0:05
Česnek, brokolice, zelí, cibule - tyto druhy zeleniny a mnohé další patří mezi zázraky přírody, které přímo zlepšují obranyschopnost organismu. Udělejte něco pro své zdraví a zařaďte je do svého...  celý článek

Syrové maso po italsku. Zkuste carpaccio z hovězího, kachny i tuňáka

9.3.2013  1:00
Tenké plátky syrového masa, na které potřebujete opravdu ostrý nůž, stačí zakápnout olejem, posypat rukolou a parmazánem a vaše ústa zažijí božskou manu. To je carpaccio.  celý článek

Bramboráky s červenou řepou a jiné lahůdky z levné kořenové zeleniny

8.3.2013  0:00
Vařit jen z dostupných lokálních surovin. Zní to hezky, ale v praxi jsou teď z "naší" zeleniny dostupné vlastně jen brambory, mrkev, celer, petržel, růžičková kapusta, cibule, zelí, pórek, při...  celý článek

Česnečka, soljanka a další poctivé polévky, které zahřejí a posilní

2.3.2013  3:00
Když je chladno, nic vás tak nezahřeje jako pořádná polévka. Chřipkou oslabenému tělu dodá energii, dostane vás na nohy po náročném večírku a po celodenním shonu je vhodná jako teplá večeře. Tak...  celý článek

Gastrotipy pro vegetariány i masožravce, milovníky piva, vína či zelí

1.3.2013  1:00
Začátek března s sebou sice přináší předvelikonoční půst, kterému do noty hrají třeba gastronomické festivaly pro vegany a vegetariány, dopřát si ale můžete i vepřovou pečínku nebo pivní...  celý článek

Odborníci jsou pozadu, margaríny nejezte, radí průvodkyně zdravím

25.2.2013  4:19
Jsou ženy, které "jedou" v módním bio a eko stylu. Rodí doma, sní o absolutním návratu k přírodě spoléhajíce na intuici. Když tytéž principy vědecky obhajuje magistra farmacie Margit Slimáková,...  celý článek

V 69 letech jsem konečně shodila 23 kilo. Už vím, kde jsem chybovala

22.2.2013  2:29
Je mi 69 let a jsem příkladem toho, že lze zhubnout i v pokročilém věku. Shodit jsem se snažila už dříve, ale vždy se dostavil jo-jo efekt. Zhubla jsem třeba 20 kilo, ale ještě víc pak přibrala....  celý článek

Do bramboráku z Valašska přidáte zelí. Kapušník vydá za oběd či večeři

4.2.2013  0:00
Poctivá domácí rodinná večeře či oběd za padesátikorunu je v případě jídla z brambor a zelí stále ještě reálná. Ale musíte si to na přípravě odpracovat.   celý článek

Vica Kerekes se sice v kuchyni tváří jako trdlo, ale vaří skvěle

29.1.2013  12:00
Když jsem na konci minulého roku dostala pozvání k natáčení nového pořadu TV Paprika a zároveň mi byla nabídnuta role jednoho z porotců, kteří budou koštovat a hodnotit jídla připravená známými...  celý článek

Jak léčit chřipku

29.1.2013  10:15
Ležet a spát, to jsou hlavní rady pro ty, kteří onemocněli chřipkou. Důležitý je také dostatek tekutin. Pokud máte opravdovou chřipku a vyděsí vás, že je vám opravdu na umření, může vás uklidnit...  celý článek

Nákupní seznam na sobotní dietní jídla podle Zdravé kuchařky MF DNES

24.1.2013  1:00
Po celý leden vás při vaší cestě za hubnutím i zdravějším stravováním provází praktické karty s recepty, jež vycházejí každý den v MF DNES a ze kterých si můžete sestavit Zdravou kuchařku. Tuto...  celý článek

Bláznivé diety ničí vaše tělo. Reklamu jim dělají celebrity

19.1.2013  4:00
Přiznejte se, že když čtete článek o dietě, pořád doufáte v zázrak. Že někdo přijde s tím, jak zhubnout bezbolestně. Nedočkáte se ani teď, ale něco vás naučíme - rozeznávat rozumné návody na...  celý článek

Masopust, zelí i pálenka. Konec ledna je příležitostí k hodování

18.1.2013  1:00
Někdo jezdí v lednu na lyže, jiný raději za dobrým jídlem a pitím. Pokud patříte do té druhé skupiny, máme pro vás několik tipů na akce, kde uspokojíte své chuťové buňky a ještě se dobře...  celý článek




mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.