Vaříme zelí
VIDEO: Kimči nejen pro vegany. Prostá dokonalost nadupaná vitaminy
Kimči je korejská národní obdoba obyčejného českého kysaného zelí. Přes zimu se ho vyplatí zařadit...
S šípkovou, nebo se zelím? Zvěřiny je moc, končí i v krmivech pro mazlíčky
Myslivci i zpracovatelé zvěřiny zažívají vrchol sezony. Maso divočáků, srnců či jelenů však v...
Brambory nejsou jen příloha. Zkuste koláč s cibulí, lokše či štrachandu
Zvykli jsme si používat bramborové hlízy jako poměrně nudnou surovinu pro přípravu kaše,...
EU může zakázat v Česku nejpoužívanější insekticid. Může poškodit mozek
Po glyfosátech hrozí v Evropské unii zákaz další látky, hojně aplikované zemědělci. Na indexu...
Znáte kucmoch, bigos nebo trakař? Ochutnejte krajové speciality
Skromný jídelníček našich předků zpestřovaly sýry, na západě Čech to byl třeba takzvaný „trakař“....
RECEPT DNE: Pohankové karbanátky se šťouchanými brambory se zelím
Pohanka prospívá našemu zdraví a tak bychom ji měli pravidelně zařazovat do našeho jídelníčku....
Trumpové vyřezali ve Slovinsku sochu. Podle kritiků je jak strašák do zelí
Nedaleko slovinské Sevnice byla v pátek odhalena hrubě opracovaná dřevěná socha americké první dámy...
Na dovolené nevařte. Otestovali jsme pro vás hotová jídla na cesty
Ačkoliv u mnoha rodin to v létě vyhrávají zájezdy s all inclusive nebo aspoň polopenzí, stále je tu...
Cheb se stal Mekkou gurmánů. Festival jídla a pití nabídl stovky chutí
„Nebe v puse!“ Tak zhodnotil první ročník akce nazvané Wine And Fresh Food Festival jeden z...
Řetězce vozí z větších dálek: zelí z Makedonie, brambory z Francie
Nejen cibule z Nového Zélandu. Nákupní oddělení obchodních řetězců musejí sahat do větších dálek...
PŘEHLED: Cibule a zelí v roli másla. Za rok zdražily o sto procent
Zapomeňte na máslo. Cenovým skokanem je letos zelenina, u níž ceny vyšponovalo loňské sucho a...
Zbavte tělo škodlivin! 8 potravin, které pomohou při detoxu
Cítíte se pořád unavená a bez energie? Možná potřebujete po zimním hodování a lenošení pročistit...
Ochutnejte Česko. Nejlepší tradiční polévky nejen ze Šumavy či Krkonoš
Ať se vydáte do kteréhokoliv koutu naší krásné země, všude dostanete talíř poctivou polévku, která...
Hácha, Zikmund a voňavá ovečka. České známky se cení
Od osobností kalibru cestovatelů Hanzelky a Zikmunda po kachnu se zelím či kostkový cukr. České...
Tlačenka i škvarkové placky. Masopustní speciality, které zvládnete
K pořádnému masopustnímu veselí patří nejen koláče a koblihy, ale také poctivé masové dobroty, od...
Kysané zelí je vitaminová bomba, kterou si snadno vyrobíte doma
Udělejte si zásoby vitaminů na zimu a rozjeďte pořádný zelný proces. Návod je zároveň fermentačním...
Sejkory, kyselo i hubník. V Krkonoších se lidová strava drží a vyvíjí
Zatímco většina zvyků horalů v Krkonoších už dávno zanikla, tamní lidové pokrmy se stále drží v...
Vánoce ženy ročník 1919: obalované listy zelí a dárky na písmeno K
Místo kapra obalené listy zelí a neskutečná radost z jednoho bonbonu nebo mýdla pod stromečkem. I...
Úsporná variace na svatomartinské menu. Hustá polévka i kuře jako husa
Svatý Martin se k nám sice chystá spíš na bílém bicyklu než na koni, ale slavit s plnou pusou...
Potraviny, které vám na podzim pomohou s hubnutím i posílením imunity
Když chcete zhubnout, je právě podzim ideálním obdobím pro začátek diety. Není už takové teplo,...
Zemědělci zažívají zeleninovou krizi, kvůli suchu půjdou ceny nahoru
Mimořádně špatný rok prožívají farmáři zaměřující se na pěstování zeleniny. Kvůli extrémnímu suchu...
Podzimní polévky pro zahřátí. Zkuste mrkvovou, čočkovou nebo se zelím
Ačkoliv víkend slibuje sluníčko, na začátku října už se venku moc nezahřejeme. Podzim je zkrátka...
KVÍZ: Pivnica, kapustnica, glejovky. Jak se vyznáte ve slovenské kuchyni
Český jazyk je slovenskému velmi příbuzný, ale v současné generaci už mizí povědomí o některých...
Co má hot dog společného se psy a kde se vlastně vzal?
Dlouhá uzenina v housce se všemožnou oblohou je kandidátem na nejdokonalejší rychlé jídlo na světě....
Vondráček hájí ceny jídla ve Sněmovně. Už je ale nemají určovat poslanci
Do obhajoby cen jídel ve Sněmovně, kde například vepřové s knedlíkem a zelím vyjde na 50 korun,...
Michelinský šéfkuchař: Překvapil mě zájem o žabí stehýnka a mořské plody
Dvojnásobný držitel michelinské hvězdy Nicolas Decherchi bude hvězdou letošního Karlovského...
Velikonoční vejce barvěte přírodní cestou. Získáte nekonečnou škálu barev
Vidíte ty krásné barvy? Všechny vznikly přírodní cestou a v domácích podmínkách je zvládnete v...
Marie Doležalová je v pátém měsíci těhotenství, pochlubila se bříškem
Herečka a vítězka StarDance Marie Doležalová (31) se na Instagramu pochlubila šťastnou novinkou. Se...
Klidně kupujte banány s hnědými flíčky a tvrdá rajčata, jsou nejlepší
Metoda pokus omyl vychází při nákupu ovoce a zeleniny pěkně draho. To zlevněné, co vypadalo...
Šest lidí na Ostravsku se přiotrávilo jídlem, všichni společně obědvali
Hromadnou otravu jídlem řešili na Boží hod záchranáři ve Vratimově u Ostravy. Sedm lidí jedné...
Na svatého Štěpána se peče husa nebo kachna. Zvládne to i začátečník
Podle tradice by se na svátečním stole na Štěpána měla objevit pernatá drůbež. A vzhledem k tomu,...
Štola, pirohy, řízek nebo kapustnica. Vánoční hvězdy našich sousedů
Zatímco českou klasikou při štědrovečerní večeři je rybí polévka, smažený kapr s bramborovým...
Za jídlem do Vratislavi. Polská gastronomie dokáže překvapit i pobavit
Češi se dlouho dívali na polskou kuchyni skrz prsty a to je velká škoda. Současná gastronomie...
Čerti, řemesla i skok do sena. Jarmek ve Valašských Kloboukách začíná
Během víkendu zamíří do Valašských Klobouk na dvacet tisíc lidí. Jedna z největších předvánočních...
K pečínce zkuste svěže vyhlížející blanšírované zelí podle Pohlreicha
Jak zelí tepelně upravit, aby bylo nejen chutné, ale dalo se na něj i koukat? Podle šéfkuchaře...
Hitparáda cenových extrémů potravin: nejvíc podražilo kiwi a máslo
Co mají společného melouny, pomeranče a kiwi? Kromě exotiky je to i vysoká cena, kterou si za ně...
Poradny
Ptáte se dědka kořenáře
Co dělat, když je v krvi nadměrné množství železa. A jak je snížit? Vstoupit do poradny
Ptáte se kulináře
Dobrý den, prosím vás z čeho udělám nejlepší vývar? Děkuji. Vstoupit do poradny