Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Vaříme zelí

Zemědělce ničí sucho. Brambor, zelí nebo celeru bude o polovinu méně

13.8.2015  8:16
Výrazně menší sklizeň čekají zemědělci v Ústeckém kraji. Oproti normálu předpokládají poloviční úrodu kapusty, zelí, kedlubny, brokolice, celeru či brambor. Rolníky by mohly spasit nanejvýš...  celý článek

Čtenářský recept: Krůtí pánvička

4.8.2015  9:00
Posíláte nám své recepty do soutěže Moje letní dobrota.  celý článek

Na talířku: Kuřecí špízy s rychlým coleslawem

20.7.2015  12:33
Křehké mladé zelí je plné vitamínů. Připravte z něj známý salát coleslaw a vaše děti zapomenou, že tuhle zeleninu nejí. A k salátu jim upečte kuřecí špízy, aby pokrm byl kompletní.  celý článek

Ruský boršč

15.7.2015  0:00
Každý den u nás najdete jeden letní recept. Nechte se inspirovat.   celý článek

Podpatky: „libůstka“, která vám může rozbít celé tělo

20.4.2015  0:00
Podpatky krášlí běháním vypracované lýtko a dělají ženu ženou. Je ale vhodné trápit jimi tělo při velkém tréninkovém zatížení, nebo je lepší smířit se s teniskami i v době tréninkového volna?...  celý článek

Bratři Neckářové: Do zelí jsme si nikdy nelezli

15.4.2015  0:43
Hrají spolu od malička. Podle Václava Neckáře (71) je to už 62 let dlouhá spolupráce. Jeho mladší bratr Jan (66) je mu nejen kolegou, byl mu hlavně oporou po mozkové příhodě, která ho postihla v...  celý článek

OBRAZEM: Dort z chobotnic a vyřezávaná dýně, v Hradci bojovali kuchaři

9.4.2015  16:20
Sladké i slané pokrmy v nejrůznějších podobách a variacích. Takový byl festival Gastro Hradec, který ve čtvrtek obsadil hradecký Aldis. Tisíce lidí si nenechaly ujít soutěžní výstavu kuchařů,...  celý článek

Tanky za humny, k jídlu brambory a zelí. Lidé v Donbasu žijí, jak se dá

25.3.2015  3:01
(Slavjansk, od spolupracovníka iDNES.cz) Zátarasy, ohryzané paneláky a zavřené šachty. Konflikt na východě Ukrajiny zruinoval uprchlíky, vesnice i ekonomiku. Život v Donbasu nikdy nebyl snadný, ale když se k sociálním šrámům přidají...  celý článek

Ruské řetězce kvůli znehodnocení rublu zmrazí ceny brambor i cukru

25.2.2015  11:52
Kvůli znehodnocení rublu se ruské řetězce domlouvají na zastropování cen u „sociálně důležitých“ potravin. Mezi nimi jsou třeba brambory, cukr, zelí či kuřata. Inflaci v zemi urychlily sankce...  celý článek

VIDEO: Vyzkoušejte zelný list podle zaručeného srbského receptu

24.1.2015  0:00
Na zelný list se řada lidí dívá značně přezíravě, ale despekt není na místě. Pokud se udělá správně, patří toto jednoduché jídlo k vyhlášeným pochoutkám celého jihu Evropy.  celý článek

Klasiku k nedělnímu obědu si můžete uvařit i v redukční verzi

11.1.2015  0:42
Nemusíte hned držet zázračné a složité diety, při nichž nejde dělat nic jiného, než shánět hůř dostupné suroviny. Stačí zůstat u svého vaření, jen sem tam něco ubrat, anebo vyměnit, třeba podle...  celý článek

Salám v bramborovém salátu je gastroporno, říká šéfkuchař Jan Punčochář

21.12.2014  0:50
Bramborový salát je pro Čechy klasika, která na svátečním stole nemůže chybět. Každá rodina má svůj vlastní recept, na který nedá dopustit. Ten svůj nám prozradil i špičkový kuchař Jan Punčochář...  celý článek

Ohromte rodinu svatoštěpánskou kachnou na švestkách a získejte kuchařku

14.12.2014  3:06
V posledním díle letošního Herbáře čeká diváky České televize souboj kachen. Upečte si tu vítěznou svatoštěpánskou podle Lindy Rybové. Co se jí na svatého Štěpána a Nový rok u vás doma? Za svůj...  celý článek

RECENZE: Nemluvné služky si v působivé Vlčí jámě jen tak chroupají zelí

5.12.2014  9:47
Psychologický příběh Jarmily Glazarové Vlčí jáma z konce třicátých let se dočkal filmového ztvárnění díky Jiřímu Weissovi už v roce 1957. Motiv soužití dospívající siroty s nevyrovnaným...  celý článek

VIDEO: Konec nudy na talíři. Lyonské brambory jsou jednoduché a rychlé

30.11.2014  0:00
Možná to znáte. Pořád dokola doma opakujeme ty samé přílohy: Brambory vařené, kaše, rýže, těstoviny... Přitom jen tak mimochodem utrousí Zdeněk Pohlreich tip na přílohu, která se bude hodit ke...  celý článek

Květinářství se na Vánoce chystá celý rok. Letos budou světlé

7.11.2014  17:32
Miluše Huszárová snila o svém květinářství odmalička. Trhala květiny a doma z nich pořád něco vyráběla. Být květinářkou se ale rozhodla, až když ji v době mateřské nadchnul obchůdek s v...  celý článek

Konfitovaná kachní stehna a pečená kachna: podívejte se a vyzkoušejte

28.10.2014  1:00
Kachny a husy nemohou mít podzim rády, na pekáči jich končí víc než kdy jindy. Ovšem zážitek z kachní pečínky dělá radost lidem. A velikou. Zejména pokud se k ní podává karlovarský knedlík.   celý článek

Lež: Omylem na mě upadla! A dalších 5 situací, kdy vám rupnou nervy

6.10.2014  2:12
Nejsme roboti, a i když platí, že rozum je ten, kdo nás vede bezpečněji mezi úskalími života, někdy nám zkrátka rupnou nervy. A může nastat pěkný mazec. Třeba když vám před nosem ujede autobus,...  celý článek

Do Česka se začíná vozit zelenina za dumpingové ceny, tvrdí zelináři

2.10.2014  13:58
Embargo na dovoz potravin z EU do Ruska stlačuje ceny. Zelináři poukazují na to, že do Česka se začíná dovážet zelenina za podnákladové ceny. Polští obchodníci nabízejí v tuzemsku kilogram zelí...  celý článek

Pirohy a tvarohový dezert vám zachutnají, i když nemáte polskou krev

20.9.2014  0:33
Zaměstnanci Polského institutu zalovili v rodinných kuchařkách a podělili se s námi o své osvědčené recepty na oblíbená národní jídla. Pokud vás zajímá, jak chutnají přímo od Poláků, můžete se...  celý článek

Vracejte jídlo, pomůže to vám i restauracím, říká vysokoškolský učitel

14.9.2014  12:59
Rozhovor s pedagogem Alexandrem Burdou nejen o regionální gastronomii či pojídání hmyzu, ale i o kvalitě personálu a také o tom, jak důležité je správné vyřízení reklamace.   celý článek

ANKETA: ženské zadečky jsou to, co muže nejvíce přitahuje

8.9.2014  0:00
Bojíte se, že při běhu připomínáte urousaného nosorožce? Připadáte si při tréninku nebo závodu přitažlivá jak oválená hlávka zelí? Chyba lávky. V rámci svých výběhů jsem si udělala soukromý...  celý článek

VIDEO: Vzácný orel přiletěl ochutnat hlávku zelí, i když se živí masem

23.5.2014  19:09
Pracovníkům Národního parku České Švýcarsko se podařil nečekaný úlovek. Při monitorování zvířat nastražili před fotopast hlávku zelí a čekali, koho přivábí. Že to bude vzácný a hlavně masožravý...  celý článek

Coleslaw a jeho křupaví a svěží salátoví bratři

18.5.2014  3:30
Pokud se vám nechce do podezřelé anglické výslovnosti, říkejte mu zelný salát. To je totiž pravý význam anglického názvu coleslaw (vyslovuje se kólsló), který pochází z nizozemského slova...  celý článek

Asterová o mládí s Chýlkovou: Do zelí mi nelezla, ale role měla všechny

16.5.2014  9:03
Herečka Jitka Asterová (54) se po dlouhých třiceti letech setká na jednom jevišti s Ivanou Chýlkovou. Stane se tak v muzikálu Mamma Mia!. Asterová s Chýlkovou chodily do stejného ročníku, jejich...  celý článek

Pečený jehněčí hřebínek, povidlové perky a další slovenské lahůdky

10.5.2014  2:23
Slovensko, to je padesát tisíc kilometrů čtverečních gastronomických zážitků. Díky své geografické poloze se vždycky mohlo pochlubit kuchyní mnoha chutí, vůní a barev. Tak proč si její kousek...  celý článek

Potravinářská inspekce zastavila zásilku plesnivého zelí z Číny

5.5.2014  17:21
Státní zemědělská a potravinářská inspekce zastavila zásilku plesnivého nakládaného zelí z Číny, která směřovala na český trh. Inspektoři zelí našli ve skladu Celního úřadu v Praze, do prodejní...  celý článek

Flamenkompenzace. Žhavý španělský tanec jako doplněk běhu

18.4.2014  0:00
Pokud jste běžkyně s rytmem v těle a v den odpočinku vám nestačí jen tak se půl hodinky protahovat v jogínských pózách, nechejte si jako kompenzační cvičení doporučit flamenco.   celý článek

Týdenní detoxikační kúra: vyzkoušejte náš jídelníček

5.4.2014  0:00
Detoxikační týden máme v redakci za sebou a jsme spokojené. I proto jsme se rozhodly s vámi podělit o celý náš jídelníček, který můžete vyzkoušet. Jen je třeba dodržovat přesně určené porce,...  celý článek

Vyzkoušely jsme detox organismu, nejvíc nám chyběla káva

3.4.2014  9:22
Zdravý organismus má dostatek schopností zbavovat se průběžně cizorodých a odpadních látek. Občas ale není na škodu mu trochu pomoci a zkusit detox, který organismus očistí důkladně. Takovou...  celý článek

Hubněte podle typu postavy. Jablku pomůže běh, chilli papričce činky

4.3.2014  4:05
Zoufale se snažíte zbavit se přebytečných kilogramů a stále bez úspěchu? Možná je to kvůli tomu, že při hubnutí nerespektujete svůj specifický typ postavy. Poradíme vám, jak hubnout, když...  celý článek

Ochutnejte české a moravské kraje: kyselica, cvibak a oharková omáčka

22.2.2014  1:40
Pro gastronomické zážitky nemusíte za hranice. České, moravské i slezské kraje nabízejí spoustu zajímavých receptů. Vyzkoušejte si valašskou kyselicu, sudetský cvibek a brněnskou oharkovou...  celý článek

Navštivte o víkendu festivaly dobrého jídla, vína nebo hudby a kultury

24.1.2014  0:08
Pokud máte děti, můžete vyrazit na hory, na pohádkovou prohlídku zámku, do divadla nebo si vyrobit lucernu. Gurmáni se mohou těšit na netradiční foodfestival, přehlídku vína nebo zabijačku.   celý článek

Býček, sele i cibulové zelí. Ve Zlínském kraji začal festival jídla

20.1.2014  8:27
Čtyři restaurace ve Zlínském kraji nabízejí v těchto dnech mimořádný degustační zážitek. V rámci prestižního Grand Restaurant Festivalu totiž šéfkuchaři připravili výjimečné tříchodové menu z...  celý článek

O víkendu se naučte péct chleba, okoštujte pálenku nebo hodujte

17.1.2014  0:37
Milovníci dobrého jídla budou moci o víkendu navštívit nejlepší restaurace v Česku za přijatelnou cenu, okoštovat pálenku a víno, nebo se naučí péct chleba. Děti vybijí energii pohybem, zabaví...  celý článek




mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.