Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Vaříme zelí

Špičaté zelí je hit. Zabalte do něj maso nebo si udělejte skvělý salát

13.6.2017  0:01
Možná jste u stánku svého oblíbeného zelináře narazili na hlávkové zelí neobvyklého zašpičatělého tvaru. Je to některá z méně známých odrůd této v Česku velmi oblíbené košťálové zeleniny. Pro...  celý článek

VIDEO: Barbeque kuře bez roštu připravíte doma lehce podle Pohlreicha

24.4.2017  0:24
Za nesmrtelný evergreen považuje šéfkuchař Zdeněk Pohlreich kousky kuřete zapečené v barbeque marinádě. Připravíte je bez použití grilu, ten si nechte na lepší počasí. Stačí zapékací miska. A...  celý článek

Pink Angels: Máme odlišný vkus na kluky, takže si nelezeme do zelí

12.1.2017  11:34
Nikola Mertlová, Anhelina Šestaková, Tereza Haklová a Natálie Skotnická. To je kapela Pink Angels, která po deseti letech vzešla z původní holčičí skupiny 5Angels. Mladé dívky vyrostly a snaží...  celý článek

VIDEO: Při krmení labutí v Praze se přiživují holubi, nutrie i rackové

8.1.2017  0:00
Na smíchovské náplavce je v současném mrazivém počasí živo. Hladinu Vltavy u břehu brázdí hejno labutí a divokých kachen. Jakmile je začnete krmit, najednou k vám přiletí i rackové a holubi,...  celý článek

Krkonošské Vánoce byly netuctové. Jedl se hubník a dárky nosila Štědrá bába

24.12.2016  8:08
Štědrá bába jako Ježíškova pomocnice. Hubník místo kapra. Vysocké zelí ke klobásám. Krkonošské a podkrkonošské Vánoce jsou v mnohém jiné než jinde v kraji.  celý článek

Čtyři oči už má i Octavia Scout. A vyhřívaný volant k tomu

21.12.2016  12:11
Nové tváře s extravagantními dvěma páry světel se dočkala i Octavia Scout. Oblíbené provedení, které v nejostřejším verzi se 184koňovým turbodieselem trochu „leze do zelí“ stejně omotorované...  celý článek

VIDEO: Děti zahrály na charitativním koncertě na nástroje ze zeleniny

7.12.2016  0:00
Polské děti podstupující léčbu rakoviny zahrály v neděli na charitativním koncertu na jednoduché nástroje, které si samy vyrobily ze zeleniny. Navíc jim to pomohlo alespoň na chvíli zapomenout...  celý článek

Svatý Martin: husožrouti porazili Beaujolais. Kam na nejlepší husu?

11.11.2016  0:00
Kdo by se před deseti lety nadál, že se z Čechů stanou největší konzumenti hus ve střední Evropě. Ale je to tak. Díky působivé marketingové kampani vinařského fondu se v polovině listopadu v...  celý článek

Svatomartinská husa krok za krokem. A rohlíčky jako sladká tečka

10.11.2016  11:04
Na svatého Martina velí česká tradice upéct si husu a zapít ji mladým vínem. Prozradíme vám, jak docílit křupavé kůrčičky, kdy sbírat tuk i co dobrého k ní zakousnout. A nezapomeneme samozřejmě...  celý článek

Škola asijské kuchyně: jak zarolovat závitek a dochutit thajskou polévku

5.11.2016  0:23
Asijská kuchyně u nás stále nabírá na popularitě. Pokud jste i vy propadli lahodným vietnamským jarním rolkám nebo báječným thajským polévkám s kokosovým mlékem, pak rozhodně nepřestávejte číst....  celý článek

Julek ve Výměně manželek: Jsi krásná, ale drž hubu!

3.11.2016  0:20
Na první pohled mají „vyměněné manželky“ Jaroslava s Eliškou hodně společného. Obě si stěžují, že jim partneři doma nepomáhají a jejich práce si neváží. Čekají, že televizní Výměna manželek jim...  celý článek

Trvalou mi udělala kadeřnice Petra Nagye, vzpomíná Pavol Habera

17.10.2016  0:57
Pavol Habera, jeden z nejúspěšnějších česko-slovenských zpěváků a frontman kapely Team, vyprodává své koncerty i po letech. Proč si turné připravuje sám, co dělal pět let v Americe a je opravdu...  celý článek

Trmalova vila stojí ve Strašnicích už 113 let. Zdobí ji srdíčka a hrázdění

10.10.2016  1:00
Dům úzce spjatý s přírodou vyrostl v zelinářské oblasti Strašnic blízko Prahy a přilehlých vinic v roce 1903. Pro ředitele obchodní školy Františka Trmala jej navrhl architekt Jan Kotěra. O...  celý článek

PRVNÍ DOJMY: Tvoje tvář má zase známý hlas, ale méně známé rysy

4.9.2016  22:55
Jestli smysl soutěže imitátorů Tvoje tvář má známý hlas v první řadě poněkud unikal, druhá série už svůj účel jasně zná: znovu zlákat půldruhého milionu diváků, ne-li víc. Známých hlasů je na...  celý článek

Na samotě u lesa. Jak doopravdy žijí lidé, kteří se vzdali města

3.9.2016  1:00
Cesta k dobrovolné skromnosti nemusí nutně znamenat dřinu u valchy ani život bez vody a topení. Magazín Víkend DNES přinesl tři minipříběhy o tom, jak doopravdy žijí lidé, kteří se vzdali města.  celý článek

Jako dítě jsem byla v kuchyni pořád, říká blogerka Markéta Pavleje

15.5.2016  0:54
Když si prohlédnete její blog o vaření, začnou se vám sbíhat sliny, budete obdivovat krásné fotky a nejspíš něco uvaříte. Markéta Pavleje patří mezi respektované a oceňované blogery. Svůj...  celý článek

Letět s Němci na Euro? Noční můra Angličanů se dostala do reklamy

12.5.2016  15:03
Letecké společnosti se v nepsaném závodě předhánějí, kdo zaujme vtipnější reklamou. A německá Lufthansa před blížícím se fotbalovým mistrovstvím Evropy ve Francii cílí na city fanoušků. Němci se...  celý článek

Pálffyho houskový knedlík se slaninou. Zabalený do utěrky se vaří hodinu

9.5.2016  0:00
Vaří se sice hodinu, navíc zabalený v máslem potřeném plátýnku či utěrce, ale za vynaloženou námahu a trpělivost se tento knedlík odmění neobvykle jemnou konzistencí. Ta je opravdu překvapivá,...  celý článek

České superpotraviny. Jsou levnější a bližší naší chuti i tělu

5.5.2016  0:51
Zamilovali jste si superpotraviny? Našli jsme pro vás spolu se třemi odborníky jejich české varianty, které jsou nám všem blíž: podnebným pásmem, historií, chutí, svou cenou a zejména...  celý článek

Jak chutnají enoki a shimeji. Zkuste je na pánvi nebo v polévce

7.4.2016  0:54
Možná jste si jich už v obchodě nebo na trhu všimli, ale netušili jste, jak s nimi naložit. Houby původem z Asie jsou stejně chutné jako ty české. Jak s nimi naložit, poradí Danny Wright,...  celý článek

Experiment: místo okopávání záhonů zkuste zahradničit v balících slámy

6.4.2016  0:00
Mnoha lidem vyrostly na kompostu dýně nebo cukety, psali jsme i o farmáři, který pěstuje v hromadě starého sena brambory. Existuje však celá ucelená „vědecká“ metoda, jak zahradničit přímo v...  celý článek

Pacient ze Zlínského kraje se přejídá, nesportuje a riskuje infarkt

31.3.2016  9:07
Svého lékaře obyvatelé Zlínského kraje příliš neposlouchají. Ukazuje to celorepublikový průzkum zaměřený na informovanost pacientů o onemocnění srdce a cév.  celý článek

V půstu před Velikonocemi sytila davy polévka z kopřiv i hrách s medem

24.3.2016  11:00
V restauracích je neservírují a ani v běžných kuchařských knihách na ně recept nenajdete. Tradiční postní a velikonoční pokrmy, jako jsou pučálka, pražma či hlavička, se totiž už dávno vytratily...  celý článek

Retro vaření: šunková rolka, kuře s broskví a míša řezy vás vezmou do 70.let

20.3.2016  0:16
Zasteskne se vám někdy po starých dobrých časech? Pojďte se s námi vydat na kulinární cestu do minulosti českých restaurací a pohostinství a nahlédněte do jejich typické nabídky.   celý článek

Denně sním až osm kilo ovoce a zeleniny, říká vyznavačka raw stravy

22.2.2016  0:00
Už dvanáct let je Tereza Havrlandová vitariánkou neboli vyznavačkou raw stravy. Patří k docela početné skupině lidí, kteří preferují jídlo rostlinného původu, které neprošlo žádnou tepelnou...  celý článek

Polévka zahřeje nejlépe: uzená zelňačka, mrkvový krém a thajská tom yum

11.2.2016  0:03
Polévky jsou grunt, obzvlášť ve větrném a chladnějším počasí nás nic nezahřeje lépe. Inspirujte se recepty předních českých kuchařů, kteří prodávají tento týden své polévky v rámci charitativní...  celý článek

Nastal čas masopustu a zabijaček. Udělejte si domácí paštiku nebo šunku

6.2.2016  0:35
Oslavy masopustu vrcholí a na mnohých místech v Česku se stále ještě provádí domácí zabijačky prasat. Ale i když nebydlíte na vesnici a nemáte v chlívku vepříka, můžete si doma připravit...  celý článek

VIDEO: Nosorožčí samičce jsou dva roky. Za rok už dostane dort v jiné zoo

2.2.2016  14:45
Samička nosorožce indického Maruška z plzeňské zoologické zahrady oslavila v úterý druhé narozeniny a od ošetřovatelů dostala obrovský zeleninový dort s dvojkou na vrchu. Za rok už ale...  celý článek

Zlepšete své zažívání. Pomůže běh, bylinky i změna jídelníčku

30.1.2016  0:00
Trávicí potíže se projeví bolestí břicha nebo také pálením žáhy. Tělo tak dává najevo, že už je cukrů a tuků doslova plné, a prosí o stravu, kterou zvládne lépe zpracovat. Nemyslí tím tabletku z...  celý článek

Pohlreichova převýchova kuchařky poctivých hotovek. Šlo to ztuha

20.1.2016  0:00
Skvělá dršťková, ledvinky na cibulce zadělané jíškou, borůvkové blbouny, kachna s bramborovým knedlíkem a se zelím. Až na unylou omáčku u ledvinek nebylo ve své podstatě hospodské hotovkové...  celý článek

Svatomartinská husa je nedostatkové zboží. Vyprodáno, hlásí chovatelé

9.11.2015  16:51
Dobře vypečená husa se zelím je nezbytnou průvodkyní Svatomartinského vína. A protože na trh půjde letos přes dva miliony lahví, obrovská sháňka je i po husích dobrotách.   celý článek

Kanec si rozumí se šípky i zelím. Báječné kančí ragú i roláda

1.11.2015  0:50
Se šípkovou nebo se zelím? I tento podzim se můžete pokusit rozlousknout odvěkou otázku českých příznivců zvěřiny. Spolu s několika šéfkuchaři jsme pro vás vybrali chutné recepty z kančího masa,...  celý článek

Po suchém létě je málo jablek a dražší zelí, cena může růst i u masa

28.10.2015  15:19
Za některé druhy zeleniny zaplatí zákazníci více než loni. Důvodem bylo letošní letní sucho. Levná konkurence z dovozu ale firmám přílišné zdražení potravin nedovolí.  celý článek

V Plzni házeli hlávkou zelí. Festival nabídl i další „zelísporty“

18.10.2015  14:40
Stovky a tisíce malých i velkých zelných hlávek v jakékoli podobě. V plzeňských Křimicích se podruhé koná Festival zelí. V sobotu přišlo několik tisíc lidí, na neděli je připravený program...  celý článek

V Bulharsku bylo příliš mnoho Bulharů, stěžoval si turista

18.8.2015  10:48
Kohout místo ranního budíčku, moc Bulharů na pláži nebo chybějící kakao v hotelové restauraci – to jsou některé z kuriózních stížností tuzemských turistů, kteří nebyli spokojení se svým pobytem...  celý článek

Gorilí samici Bikiře je dvacet. Dostala proutěný dort a koule zmrzliny

17.8.2015  8:27
Dort plný dobrot, ovocná zmrzlina a hudební doprovod s africkými bubny, to byla sobotní oslava 20. narozenin gorilí samice Bikiry, která se k pražské gorilí skupině připojila už téměř před pěti...  celý článek




mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.