Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Vaříme zelí

Jako dítě jsem byla v kuchyni pořád, říká blogerka Markéta Pavleje

15.5.2016  0:54
Když si prohlédnete její blog o vaření, začnou se vám sbíhat sliny, budete obdivovat krásné fotky a nejspíš něco uvaříte. Markéta Pavleje patří mezi respektované a oceňované blogery. Svůj...  celý článek

České superpotraviny. Jsou levnější a bližší naší chuti i tělu

5.5.2016  0:51
Zamilovali jste si superpotraviny? Našli jsme pro vás spolu se třemi odborníky jejich české varianty, které jsou nám všem blíž: podnebným pásmem, historií, chutí, svou cenou a zejména...  celý článek

Jak chutnají enoki a shimeji. Zkuste je na pánvi nebo v polévce

7.4.2016  0:54
Možná jste si jich už v obchodě nebo na trhu všimli, ale netušili jste, jak s nimi naložit. Houby původem z Asie jsou stejně chutné jako ty české. Jak s nimi naložit, poradí Danny Wright,...  celý článek

Retro vaření: šunková rolka, kuře s broskví a míša řezy vás vezmou do 70.let

20.3.2016  0:16
Zasteskne se vám někdy po starých dobrých časech? Pojďte se s námi vydat na kulinární cestu do minulosti českých restaurací a pohostinství a nahlédněte do jejich typické nabídky.   celý článek

Denně sním až osm kilo ovoce a zeleniny, říká vyznavačka raw stravy

22.2.2016  0:00
Už dvanáct let je Tereza Havrlandová vitariánkou neboli vyznavačkou raw stravy. Patří k docela početné skupině lidí, kteří preferují jídlo rostlinného původu, které neprošlo žádnou tepelnou...  celý článek

Polévka zahřeje nejlépe: uzená zelňačka, mrkvový krém a thajská tom yum

11.2.2016  0:03
Polévky jsou grunt, obzvlášť ve větrném a chladnějším počasí nás nic nezahřeje lépe. Inspirujte se recepty předních českých kuchařů, kteří prodávají tento týden své polévky v rámci charitativní...  celý článek

Nastal čas masopustu a zabijaček. Udělejte si domácí paštiku nebo šunku

6.2.2016  0:35
Oslavy masopustu vrcholí a na mnohých místech v Česku se stále ještě provádí domácí zabijačky prasat. Ale i když nebydlíte na vesnici a nemáte v chlívku vepříka, můžete si doma připravit...  celý článek

Zlepšete své zažívání. Pomůže běh, bylinky i změna jídelníčku

30.1.2016  0:00
Trávicí potíže se projeví bolestí břicha nebo také pálením žáhy. Tělo tak dává najevo, že už je cukrů a tuků doslova plné, a prosí o stravu, kterou zvládne lépe zpracovat. Nemyslí tím tabletku z...  celý článek

Kanec si rozumí se šípky i zelím. Báječné kančí ragú i roláda

1.11.2015  0:50
Se šípkovou nebo se zelím? I tento podzim se můžete pokusit rozlousknout odvěkou otázku českých příznivců zvěřiny. Spolu s několika šéfkuchaři jsme pro vás vybrali chutné recepty z kančího masa,...  celý článek

Čtenářský recept: Krůtí pánvička

4.8.2015  9:00
Posíláte nám své recepty do soutěže Moje letní dobrota.  celý článek

Na talířku: Kuřecí špízy s rychlým coleslawem

20.7.2015  12:33
Křehké mladé zelí je plné vitamínů. Připravte z něj známý salát coleslaw a vaše děti zapomenou, že tuhle zeleninu nejí. A k salátu jim upečte kuřecí špízy, aby pokrm byl kompletní.  celý článek

Ruský boršč

15.7.2015  0:00
Každý den u nás najdete jeden letní recept. Nechte se inspirovat.   celý článek

Klasiku k nedělnímu obědu si můžete uvařit i v redukční verzi

11.1.2015  0:42
Nemusíte hned držet zázračné a složité diety, při nichž nejde dělat nic jiného, než shánět hůř dostupné suroviny. Stačí zůstat u svého vaření, jen sem tam něco ubrat, anebo vyměnit, třeba podle...  celý článek

Salám v bramborovém salátu je gastroporno, říká šéfkuchař Jan Punčochář

21.12.2014  0:50
Bramborový salát je pro Čechy klasika, která na svátečním stole nemůže chybět. Každá rodina má svůj vlastní recept, na který nedá dopustit. Ten svůj nám prozradil i špičkový kuchař Jan Punčochář...  celý článek

Ohromte rodinu svatoštěpánskou kachnou na švestkách a získejte kuchařku

14.12.2014  3:06
V posledním díle letošního Herbáře čeká diváky České televize souboj kachen. Upečte si tu vítěznou svatoštěpánskou podle Lindy Rybové. Co se jí na svatého Štěpána a Nový rok u vás doma? Za svůj...  celý článek

Lež: Omylem na mě upadla! A dalších 5 situací, kdy vám rupnou nervy

6.10.2014  2:12
Nejsme roboti, a i když platí, že rozum je ten, kdo nás vede bezpečněji mezi úskalími života, někdy nám zkrátka rupnou nervy. A může nastat pěkný mazec. Třeba když vám před nosem ujede autobus,...  celý článek

Pirohy a tvarohový dezert vám zachutnají, i když nemáte polskou krev

20.9.2014  0:33
Zaměstnanci Polského institutu zalovili v rodinných kuchařkách a podělili se s námi o své osvědčené recepty na oblíbená národní jídla. Pokud vás zajímá, jak chutnají přímo od Poláků, můžete se...  celý článek

Coleslaw a jeho křupaví a svěží salátoví bratři

18.5.2014  3:30
Pokud se vám nechce do podezřelé anglické výslovnosti, říkejte mu zelný salát. To je totiž pravý význam anglického názvu coleslaw (vyslovuje se kólsló), který pochází z nizozemského slova...  celý článek

Pečený jehněčí hřebínek, povidlové perky a další slovenské lahůdky

10.5.2014  2:23
Slovensko, to je padesát tisíc kilometrů čtverečních gastronomických zážitků. Díky své geografické poloze se vždycky mohlo pochlubit kuchyní mnoha chutí, vůní a barev. Tak proč si její kousek...  celý článek

Týdenní detoxikační kúra: vyzkoušejte náš jídelníček

5.4.2014  0:00
Detoxikační týden máme v redakci za sebou a jsme spokojené. I proto jsme se rozhodly s vámi podělit o celý náš jídelníček, který můžete vyzkoušet. Jen je třeba dodržovat přesně určené porce,...  celý článek

Vyzkoušely jsme detox organismu, nejvíc nám chyběla káva

3.4.2014  9:22
Zdravý organismus má dostatek schopností zbavovat se průběžně cizorodých a odpadních látek. Občas ale není na škodu mu trochu pomoci a zkusit detox, který organismus očistí důkladně. Takovou...  celý článek

Hubněte podle typu postavy. Jablku pomůže běh, chilli papričce činky

4.3.2014  4:05
Zoufale se snažíte zbavit se přebytečných kilogramů a stále bez úspěchu? Možná je to kvůli tomu, že při hubnutí nerespektujete svůj specifický typ postavy. Poradíme vám, jak hubnout, když...  celý článek

Ochutnejte české a moravské kraje: kyselica, cvibak a oharková omáčka

22.2.2014  1:40
Pro gastronomické zážitky nemusíte za hranice. České, moravské i slezské kraje nabízejí spoustu zajímavých receptů. Vyzkoušejte si valašskou kyselicu, sudetský cvibek a brněnskou oharkovou...  celý článek

Navštivte o víkendu festivaly dobrého jídla, vína nebo hudby a kultury

24.1.2014  0:08
Pokud máte děti, můžete vyrazit na hory, na pohádkovou prohlídku zámku, do divadla nebo si vyrobit lucernu. Gurmáni se mohou těšit na netradiční foodfestival, přehlídku vína nebo zabijačku.   celý článek

O víkendu se naučte péct chleba, okoštujte pálenku nebo hodujte

17.1.2014  0:37
Milovníci dobrého jídla budou moci o víkendu navštívit nejlepší restaurace v Česku za přijatelnou cenu, okoštovat pálenku a víno, nebo se naučí péct chleba. Děti vybijí energii pohybem, zabaví...  celý článek

Zima pleti nesvědčí. Čtyři chytré kroky ji pomůžou vrátit do formy

15.1.2014  0:30
V zimě je naše pokožka doslova podvyživená. Bývá suchá, podrážděná, zarudlá, řečeno laicky: odmítá spolupracovat. Právě teď je proto na místě zapátrat po tom, co pro naši namáhanou ochrannou...  celý článek

Domácí krabičková dieta je o polovinu levnější. Jak ji připravit?

12.1.2014  0:00
Před časem to byl trhák. Krabičkovou dietu jste si mohli objednat u desítek firem, akční nabídky se objevovaly na slevových portálech. Dnes už je ten boom za námi – přitom je to výborný nápad,...  celý článek

Vláknina prospívá zdraví. Šest věcí, které byste o ní měli vědět

7.1.2014  0:00
Jestliže se zajímáte o zdravou výživu, nemohli jste se pojmu vláknina vyhnout. Je bez diskuze, že ji tělo pro zdravé fungování potřebuje, neboť vláknina zlepšuje zažívání, pomáhá při hubnutí a...  celý článek

Připravte pleť na zimu. Pomůže výživa zevnitř i zvenku

14.11.2013  4:30
Svatý Martin sice letos přišel pěšky a skutečné mrazy nás teprve čekají, ale prevence není nikdy dost. Naši pleť totiž už brzo čeká zátěžová zkouška v podobě chladu, lezavého vlhka, větru, ale i...  celý článek

Moderátorka Aneta Savarová: Jsem příznivcem alternativní medicíny

11.11.2013  0:09
Díky tomu, že moderátoři Událostí nesedí skryti za stolem, znají televizní diváci v celé republice nejen její tvář, ale i postavu. Aneta Savarová pro časopis Zdraví přiznala, že se řídí mottem:...  celý článek

O víkendu můžete vyrazit na výlov rybníka, nebo si vyřežte dýni

18.10.2013  0:01
Nemáte ještě plány na víkend? Podívejte se na výlov rybníka a kupte si čerstvou rybu, zkuste si vyřezat dýňovou ozdobu nebo třeba vyzkoušejte sebe a kamarády v české pevnosti Boyard. A my pro...  celý článek

Devět potravin, které vám pomohou k detoxikaci těla

11.10.2013  1:43
Cítíte se po létě unavení a bez energie? Možná jen potřebujete po letním hodování pročistit tělo. Vyzkoušejte potraviny, které vám s tím pomohou.   celý článek

Jídlo s příchutí kysaného zelí. Vyzkoušejte koláč i plněné knedlíky

7.9.2013  0:00
Kysané zelí je plné vitaminu C a stojí, na rozdíl od jiného ovoce a zeleniny, jen pár korun. Když postavíte misku zelí před dítě, málokteré ji sní. Tak se pusťte do maskovacích manévrů a zelí...  celý článek

Knedlíky chutnají plněné, nasladko i zapečené

17.8.2013  0:22
Kdyby se mezi Čechy hlasovalo o nejoblíbenější přílohu, nejspíš by se umístily na stupních vítězů. Knedlíky ale mají víc podob, než jsou nejznámější varianty houskový a bramborový.   celý článek


mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.