Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Čtenářský recept: Zeleninový tofu koláč

  9:00aktualizováno  9:00
Posíláte své recepty do soutěže Moje letní dobrota.

pro iDNES.cz | foto: Monika Horákovápro iDNES.cz

Doba přípravy
30 + 40-50 minut

Množství
4

1 menší balíček listového těsta
pár listů mangoldu
2x bílé tofu
jedna střední cuketa
půl hrnku rýžového mléka
5x rajče
2x jarní cibulka
1x pórek
čerstvý tymián, rozmarýn, bazalka
kurkuma
černá sůl
himalájská sůl
trocha oleje

Připravíme si zapékací mísu na koláč. Mísu je potřeba vymazat nebo vyložit pečícím papírem.
Vyplníme jí listovým těstem, propícháme vidličkou a dáme vychladit do ledničky.

Mangold spaříme horkou vodou a necháme stranou. Do misky si nadrobíme tofu, smícháme s rýžovým mlékem, černou solí, kurkumou, nakrájenou bazalkou a jarní cibulkou a dáme také stranou.

Nakrájíme si pórek, rajčata, cuketu a ostatní bylinky. Na oleji krátce orestujeme pórek a přidáme cuketu, rajčata, bylinky a osolíme himalájskou solí. Necháme chvíli podusit, aby zelenina pustila vodu. Až je cuketa měkká, tak odložíme z plotýnky.

Troubu předehřejeme na 200°C.

Vyndáme z lednice mísu s těstem. Mangold vymačkáme, větší část lístků použijeme na vyložení první vrstvy náplně. Na mangold dáme vrstvu tofu směsi, poté vrstvu směsi cukety a rajčat (bez vydušené šťávy). Poslední vrstva je opět tofu směs. Na povrch položíme pár koleček rajčat, cuket a mangold na ozdobu.

Necháme péct cca 40-50 minut na 180 – 200°C.

Poznámka
Servírujeme jako lehký oběd či večeři. Lze přidat i chilli pro pikantnost. Masaři mohou přidat např. anglickou slaninu.

Autor:




Nejčtenější

Zuzana Hejnová
Na první dítě nechci čekat do čtyřiceti, říká Zuzana Hejnová

Ve svých třiceti letech má před sebou srpnové mistrovství světa v Londýně, příští rok by ještě chtěla zkusit mistrovství Evropy, dál už se ve své kariéře moc...  celý článek

Ilustrační fotografie
Sedm jednoduchých způsobů, jak si o pár let prodloužit život

Cesta k dlouhému a zdravému životu nemusí být kupodivu ani moc náročná. Někdy postačí jen několik malých, jednoduchých změn ve vašem životním stylu. A nebojte...  celý článek

MOJE ROZMARNÉ LÉTO - relax před chaloupkou, Velké Losiny
Moje rozmarné léto: Hlasujte, posílejte a soutěžte o ceny za tisíce

Moje rozmarné léto je téma fotosoutěže, kam můžete celé prázdniny posílat své aktuální fotografie. Soutěžit můžete v některém z osmi kol, z nichž vítězové...  celý článek

Vkusný šperk dokáže pozvednou každý outfit. A nemusí se přitom jednat o luxusní...
OBRAZEM: Veselé letní šperky, které potěší

Vkusný šperk dokáže pozvednou každý outfit. A nemusí se přitom jednat o luxusní perlový náhrdelník nebo prsten s drahým kamenem. Leckdy stačí pouze drobnost....  celý článek

(Ilustrační snímek)
UKÁZKA Z KNIHY: Ženy by teď měly muže podržet, tvrdí psycholog Zimbardo

„Na rozdíl od žen a jejich emancipačních hnutí se muži nikdy nezformovali, aby zaktualizovali svou roli ve společnosti,“ píše psycholog Philip Zimbardo ve své...  celý článek

Další z rubriky

Kuřecí karbanátky se zeleninovým salátem
Zapomeňte na nudu. Kuřecí recepty pro milovníky barev a nových chutí

Pečené v troubě, jako obalovaný řízek nebo na paprice. Ne že by vám tahle jídla nechutnala, ale občas už vám přijdou celkem nudná? Zkuste to příště trochu...  celý článek

Buřty s paprikou na černém pivu
Pivo jako hvězdná ingredience české kuchyně. Byla by škoda ho jen pít

Co Čech to milovník piva. Podle informací Českého svazu pivovarů a sladoven jsme ho loni vypili 16,4 milionu hektolitrů, což je o 200 tisíc hektolitrů více než...  celý článek

Portugalský Mazagran
Osvěžující míchané nápoje pro horké dny i na zahradní party

Tropické teploty bohužel nezažíváme jen u bazénu nebo na dovolené, ale také v každodenním životě, kdy prostě musíme fungovat. Přes den je nejlepší džbán ledové...  celý článek

Další nabídka

arome.cz

Jak z nevýrazných rtů udělat plné a smyslné
Jak z nevýrazných rtů udělat plné a smyslné

Ač se to možná nezdá, nanést rtěnku tak, aby vypadala opravdu dokonale a vydržela na rtech v perfektním stavu po celý den, je menší věda. Nepodceňujte kvalitu p... celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.