Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Čtenářský recept: Zeleninový tofu koláč

  9:00aktualizováno  9:00
Posíláte své recepty do soutěže Moje letní dobrota.

pro iDNES.cz | foto: Monika Horákovápro iDNES.cz

Doba přípravy
30 + 40-50 minut

Množství
4

1 menší balíček listového těsta
pár listů mangoldu
2x bílé tofu
jedna střední cuketa
půl hrnku rýžového mléka
5x rajče
2x jarní cibulka
1x pórek
čerstvý tymián, rozmarýn, bazalka
kurkuma
černá sůl
himalájská sůl
trocha oleje

Připravíme si zapékací mísu na koláč. Mísu je potřeba vymazat nebo vyložit pečícím papírem.
Vyplníme jí listovým těstem, propícháme vidličkou a dáme vychladit do ledničky.

Mangold spaříme horkou vodou a necháme stranou. Do misky si nadrobíme tofu, smícháme s rýžovým mlékem, černou solí, kurkumou, nakrájenou bazalkou a jarní cibulkou a dáme také stranou.

Nakrájíme si pórek, rajčata, cuketu a ostatní bylinky. Na oleji krátce orestujeme pórek a přidáme cuketu, rajčata, bylinky a osolíme himalájskou solí. Necháme chvíli podusit, aby zelenina pustila vodu. Až je cuketa měkká, tak odložíme z plotýnky.

Troubu předehřejeme na 200°C.

Vyndáme z lednice mísu s těstem. Mangold vymačkáme, větší část lístků použijeme na vyložení první vrstvy náplně. Na mangold dáme vrstvu tofu směsi, poté vrstvu směsi cukety a rajčat (bez vydušené šťávy). Poslední vrstva je opět tofu směs. Na povrch položíme pár koleček rajčat, cuket a mangold na ozdobu.

Necháme péct cca 40-50 minut na 180 – 200°C.

Poznámka
Servírujeme jako lehký oběd či večeři. Lze přidat i chilli pro pikantnost. Masaři mohou přidat např. anglickou slaninu.

Autor:




Nejčtenější

Karlie Klossová na přehlídce Victoria's Secret  (13. listopadu 2013)
Agenti mi v jeden den řekli, že jsem vychrtlá i tlustá, líčí modelka

Američanka Karlie Klossová (24) patří mezi žádané modelky. Módní experti o ní říkali, že by měla zdědit přezdívku „Tělo“ po Australance Elle Macphersonové...  celý článek

Jedlý make-up. Youtuberka se líčí jídlem
Jedlý make-up. Číňanka se nalíčila jídlem, které našla v ledničce

Jste-li skutečnou milovnicí líčení, nemusíte si kupovat drahé šminky, stačí se porozhlédnout v kuchyni. Ze sušenek, barevných lentilek, ovoce nebo třeba kečupu...  celý článek

Lidija Zavoralová
Vyhrazujete dětem čas na tablet? Lepší je nepravidelnost, říká kyberexpertka

Lidija Zavoralová ve světě počítačů žije již od dětství, kdy hrála počítačové hry jako o život. Dnes bychom tomu asi řekli závislost, ale tehdy se podobné...  celý článek

Portugalský Mazagran
Osvěžující míchané nápoje pro horké dny i na zahradní party

Tropické teploty bohužel nezažíváme jen u bazénu nebo na dovolené, ale také v každodenním životě, kdy prostě musíme fungovat. Přes den je nejlepší džbán ledové...  celý článek

Kateřina Emmons
Kateřina Emmons: Máme mnohem větší rodinu, než jsme plánovali

Je mistryní Evropy i světa a k tomu má doma tři olympijské medaile. Sportovní kariéra Kateřiny Emmons je už ale nějaký čas na druhé koleji. Teď je především...  celý článek

Další z rubriky

Tatarák z červené řepy
Jde to i bez masa. Z čeho vyrobit tatarák, abyste si pochutnali

Hned na začátek si pojďme vyjasnit jednu věc. Pravý hovězí tataráček, namíchaný podle vlastní chuti a natřený na křupavou topinku, je zkrátka pecka. Ale to...  celý článek

Soufflé au chocolat
Hříšně dobré čokoládové dezerty nejen na víkend

Už žádné pocity viny. Čokoláda není jen božská mana, která vám pomůže překonat stresové situace a zlepšit náladu. Ona je dokonce zdravá. Prospívá srdci,...  celý článek

Křupavé asiago s plněnou cuketou
Sýrové menu podle šéfkuchaře: pravé italské rizoto i luxusní smažák

Kvalitní sýr dokáže jídlo povýšit, ale klidně být i jeho chutným základem. Následující menu sestavil šéfkuchař Leonardo di Clemente, jehož tvorbu můžete...  celý článek

Další nabídka

arome.cz

Síla make-upu: 8 proměn, kterým se nechce věřit
Síla make-upu: 8 proměn, kterým se nechce věřit

Make-up svede s vaší tváří divy. To ostatně ví každý, kdo jen prolistuje módní magazín. Neuvěřitelné proměny už dávno nejsou jen výsadou celebrit. Jak dokazuje ... celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.