Doba přípravy: 20 minut
Množství: 3 porce
- 1 cibule
- 5 stroužků česnek
- 3 malé cuketky
- 1 mrkev
- 2 paprika
- 1 velké rajče
- 10 dkg anglické slaniny
- petrželka naťová
- 2 lžíce sádla (množství upravit dle zvyklostí)
- 3 kousky taveného sýra
1. Na sádle opražíme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu, přidáme cibuli na kostičky a restujeme.
2. Postupně vkládáme suroviny dle stupně tvrdosti, tedy mrkev, papriku, cuketky, rajče nakonec. Trošku podlijeme, možno zakápnout sojovkou, vinným octem -podle toho, jak kdo má rád.
3. Osolíme, dusíme do "al dente", před ukončením přidáme propasírovaný česnek a nakrájený sýr, který pokrm zahustí.
4. Podáváme s chlebem a sklenicí piva. Chutná, jakoby byl z masa.
Poznámka: Recept jsem vymyslela sama a vyhovuje nám, protože je rychlý a z čerstvých podzimních surovin.