Doporučujeme

Zázvorníky

Zázvorníky | foto: Markéta Boťánková

Čtenářský recept: Zázvorníky

  • 0
  • 500 g hladké mouky 00 extra
  • 250 g cukru
  • 3 čajové lžičky amónia
  • 3 vejce
  • 70 g másla
  • 1 balíček zázvoru (30 g)

1. Vejce, máslo a zázvor utřeme v míse. Směs spojíme na vále spolu s cukrem a moukou smíchanou s amóniem, dobře prohněteme.

2. Pak těsto vyválíme na placku asi 0,5 cm vysokou a vykrájíme tvary zázvorníků. Necháme je den sušit na pečícím papíře či pomoučeném vále.

3. Pečeme v rozpálené troubě na 180 stupňů zhruba 7 minut tak, aby zázvorníky zůstaly světlé.

Poznámka: K zimě patří chuť a vůně zázvoru, přeneste ji i na vánoční stůl skrze tradiční zázvorníky...


  • Vybrali jsme pro Vás