Doporučujeme

Zapékanky

- Večerní návštěva už je tu coby dup a klasické chlebíčky jste minule u nich jedli vynikající. Nehodláte se přeci s kamarádkou předhánět. Budete lepší, když zkusíte zapékanky s cibulí a s žampióny. Nezapomeňte na bílé víno.

1 lžíce másla
1 větší cibule
500 g žampiónů
sůl
kmín
1 veka nebo bagetka
200 g sýra, kečup

Na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme očištěné a na kousky nakrájené žampióny, posolíme, pokmínujeme a podusíme doměkka. Plech potřeme mírně tukem nebo olejem, naskládáme na něj plátky veky, na ně lžičkou naneseme houbovou směs, posypeme je strouhaným sýrem a zapečeme v předehřáté troubě, až se sýr roztaví. horké chlebíčky pokapeme kečupem.

Zapékanky jsou vlastně tousty s cibulí a žampióny.


  • Vybrali jsme pro Vás