Doba přípravy: 30 min
Množství: 3 porce
- 50 g másla
- 200 g hub
- 1 větší cibuli pokrájenou na kostičky
- 20 dkg šunky pokrájené na kostičky (vcelku nebo plátkovou)
- 100 ml 12% smetany
- sůl, čerstvě mletý pepř, drcený kmín
- 3 tortilly
- jakýkoli sýr na zapékání
1. Na másle zpěníme cibulku a chvíli ji restujeme. Přidáme houby a dusím doměkka zhruba 10 až 20 minut (mým mraženým stačila kratší doba). Pak do pánve přihodíme šunku a smetanu, osolíme, opepříme a okmínujeme.
2. Směs mícháme, dokud nezhoustne – měla by držet pěkně pohromadě. Mezitím rozpálíme troubu a připravíme si tortillu. Já ji vždy hodím zabalenou do utěrky na 2 minuty do trouby předehřáté asi na 150 stupňů, aby změkla. Místo tortilly můžete zvolit i starou dobrou českou palačinku, já jsem sáhla po tortille, protože je křupavější.
3. Na půlku tortilly poklademe směs, druhou půlku přiklopíme, posypeme sýrem (ementál, eidam, různé směsi), a šup s touhle netradiční českou quesadillou do trouby. Necháme asi 3 minuty zapéct a máme hotovo.