NA 4 PORCE
Příprava: 15 minut + 10 zapékání
* 350 g špaget
* 2 malé cibule, nakrájené najemno
* 60 g másla
* 4 stroužky česneku
* 4 lístky šalvěje
* 300 g špenátu (čerstvého nebo rozmrazeného)
* 250 g balkánského sýra
* sůl a pepř
* 5 lžic smetany
* olej na vymazání formy
* 6 vajec
1. Špagety uvařte podle návodu na obalu v dostatečném množství osolené vody. Na pánvi rozehřejte máslo a opečte na něm cibulku. Přidejte nasekaný česnek, šalvěj a špenát (čerstvý spařte horkou vodou, rozmražený vymačkejte). Krátce poduste, přisypte sýr; opatrně osolte a opepřete a přilijte smetanu. Promíchejte s těstovinami.
2. Předehřejte troubu na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Zapékací mísu vymažte olejem a přesypte do ní těstoviny. Navrch rozklepněte vajíčka, osolte je a dejte asi na deset minut zapéct.
OCHUTNEJTE TAKÉ Těstoviny s tuňákovou omáčkou |