Domácí majonéza:Smícháme žloutek, hořčici, sůl, pepř a za stálého mixování přiléváme olej. |
Plech, na kterém budete hamburgery péct, posypte trochou soli, pepře a pokapejte olejem. Rukou si pak z masa vytvarujte burgery. „Aby se nám maso nelepilo na ruce, nezapomínejte si ruce vždy namočit do vody.
Burgery opečeme z obou stran. Na plechu (pánvi) si opečeme slaninu, po ní brambory a po chvíli přidáme cibuli, ale nenecháme ji zhnědnout, nýbrž jen změknout.
Housky natřeme domácí majonézou, poklademe rajčetem nakrájeným na plátky, přídáme salát, opečenou slaninu, cibuli. Na to přijdou burgery, kousek sýra a v poslední fázi dochutíme trochou hořčice. Na talíř servírujeme s několika opečenými bramborami. Pro toho, kdo má rád víc majonézy, ji můžeme ještě trochu přidat na talíř vedle hamburgeru.