Doporučujeme

Vymazlený hamburger podle šéfkuchaře

Vymazlený hamburger podle šéfkuchaře | foto: Playtvak.cz

Vymazlený burger s domácí majonézou podle šéfkuchaře

  • 8
Lehce osolené a opepřené hovězí mleté maso prohněťte, aby se řádně propojilo. „A přidejte trochu sodovky,“ radí vlastní fígl šéfkuchař Radek Šubrt. „To si zapamatujte, maso pak lépe drží pohromadě,“ říká odborník.

Domácí majonéza:

Smícháme žloutek, hořčici, sůl, pepř a za stálého mixování přiléváme olej.

Plech, na kterém budete hamburgery péct, posypte trochou soli, pepře a pokapejte olejem. Rukou si pak z masa vytvarujte burgery. „Aby se nám maso nelepilo na ruce, nezapomínejte si ruce vždy namočit do vody.

Burgery opečeme z obou stran. Na plechu (pánvi) si opečeme slaninu, po ní brambory a po chvíli přidáme cibuli, ale nenecháme ji zhnědnout, nýbrž jen změknout.

Housky natřeme domácí majonézou, poklademe rajčetem nakrájeným na plátky, přídáme salát, opečenou slaninu, cibuli. Na to přijdou burgery, kousek sýra a v poslední fázi dochutíme trochou hořčice. Na talíř servírujeme s několika opečenými bramborami. Pro toho, kdo má rád víc majonézy, ji můžeme ještě trochu přidat na talíř vedle hamburgeru.


  • Vybrali jsme pro Vás