Příprava: 15-30 minut
* 300 g různých druhů oříšků (lískové, kešu, vlašské...) a mandlí
* 1 lžíci sušeného tymiánu
* 2 lžičky jemně nastrouhané citronové kůry
* 2 lžičky soli, nejlépe mořské
* 1 lžíci cukru
* 1 lžíci sezamového nebo olivového oleje
1. Troubu předehřejte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Citronovou kůru, sůl, cukr a tymián promíchejte v misce. Vyložte plech pečicím papírem a vysypte na něj všechny oříšky a mandle. Zasypte je směsí koření a cukru a promíchejte. Všechno rovnoměrně pokropte olejem a deset minut pražte v troubě, až oříšky zezlátnou a budou báječně křupavé. (Složení směsi koření i poměr cukru a soli si můžete samozřejmě upravit podle vlastní chuti.)
2. Vyndejte, vysypte na misku a jezte!
OCHUTNEJTE TAKÉ | ||
---|---|---|
Zavařenina z rozinek |
Švestková omáčka |
Skořicové tlapičky |