Doporučujeme

Voňavé oříšky

Voňavé oříšky | foto: Apetit

Voňavé oříšky doladí vánoční atmosféru

  • 1
Tak tomuhle říkáme čáry máry! Tuk v oříšcích zařídí, že se jejich aroma a chuť opražením úžasně rozvine. Takže to doma zavoní jako v ráji...
NA 4 PORCE

Příprava: 15-30 minut

* 300 g různých druhů oříšků (lískové, kešu, vlašské...) a mandlí
* 1 lžíci sušeného tymiánu
* 2 lžičky jemně nastrouhané citronové kůry
* 2 lžičky soli, nejlépe mořské
* 1 lžíci cukru
* 1 lžíci sezamového nebo olivového oleje

1. Troubu předehřejte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Citronovou kůru, sůl, cukr a tymián promíchejte v misce. Vyložte plech pečicím papírem a vysypte na něj všechny oříšky a mandle. Zasypte je směsí koření a cukru a promíchejte. Všechno rovnoměrně pokropte olejem a deset minut pražte v troubě, až oříšky zezlátnou a budou báječně křupavé. (Složení směsi koření i poměr cukru a soli si můžete samozřejmě upravit podle vlastní chuti.)

2. Vyndejte, vysypte na misku a jezte!

OCHUTNEJTE TAKÉ
Zavařenina z rozinek
Zavařenina z rozinek
Švestková omáčka
Švestková omáčka
Skořicové tlapičky
Skořicové tlapičky


  • Vybrali jsme pro Vás