- 20 kandovaných třešní
- 0,5 dl griotky
- 150 g cukru moučky
- 200 g mletých vlašských ořechů
- 100 g strouhané čokolády na vaření
- 0,2 dl rumu
- 1 bílek
1. Kandované třešně vložíme do vhodné nádoby, zalijeme Griotkou a necháme 2 hodiny marinovat.
2. Moučkový cukr smícháme s mletými ořechy, strouhanou čokoládou, rumem, bílkem a vypracujeme těsto, které uložíme na hodinu do lednice.
3. Marinované třešně necháme okapat a pak každou zabalíme do kousku připraveného těsta, zakulatíme do kuličky velké asi jako vlašský ořech.
4. Kuličky uložíme do chladu a před podáváním je posadíme do papírových košíčků.
Poznámka: Děláme si je vždy do zásoby, ať se stihnou odležet, protože griotka v nich nemá chybu.