Doporučujeme

Čtenářský recept: Vídeňský salát

  • 0

Doba přípravy: 1 hodina
Množství: 4 - 5 porcí

  • 1,5 kg brambor A třídy - pokud možno střední velikosti
  • 5 sterilovaných znojemských okurek
  • 3 střední cibule
  • olej
  • sůl
  • pepř
  • ocet

1. Brambory uvaříme doměkka a ještě teplé oloupeme a nakrájíme na 2 - 3 mm plátky. Bramborové plátky musí být teplé, aby vsákly nálev. Předtím si osmažíme na olivovém oleji na kolečka jemně nakrájenou cibuli - ne dohněda, pouze zesklovatět a do pánve přilejeme 2 lžíce octa.
2. Okurky nastrouháme na kolečka na struhadle. Na dno mísy dáme vrstvu brambor, opepříme, osolíme, a polijeme částí nálevu s cibulí, poklademe kolečka okurek, postup opakujeme. Nakonec salát zalejeme asi 5 lžícemi nálevu z okurek. 3. Necháme odležet přes noc. Pak promícháme a podáváme.

Poznámka: Jako přílohu doporučuji smažená jídla - řízky nebo karbanátky.


  • Vybrali jsme pro Vás