Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Čtenářský recept: Vídeňský řez

  9:00aktualizováno  9:00
Posíláte své recepty do soutěže Moje letní dobrota

pro iDNES.cz | foto: Lucie Divišovápro iDNES.cz

Doba přípravy
1,5 hodiny

Množství
22

Piškot:

4 vejce
120 g cukru krupice
300 g polohrubé mouky
1 vanilkový cukr
1/2 prášku do pečiva
2 dcl oleje
2 dcl mléka

1. krém

450 ml mléka
1,5 vanilkového pudinkového prášku
4 lžíce cukru moučka
180 g másla

2. krém

750 ml pomerančového džusu
70 g Gustinu
4 - 6 lžic cukru krupice (dle chuti)

Zdobení

cukrářské piškoty
1/4 l pomerančového džusu
čokoládová poleva

Příprava piškotu - bílky vyšleháme do tuhého sněhu, do nich zašleháme žloutky, cukr, mléko a olej. Nakonec přidáme mouku s práškem do pečiva. Těsto vylejeme na vymazaný a vysypaný plech o velikosti 37 cm x 29 cm. Pečeme na 150°C 10 - 15 minut.

Příprava 1. krému - z mléka a pudinkového prášku uvaříme pudink, který necháme schládnout na pokojovou teplotu. Máslo (pokojové teploty) vyšleháme s cukrem a přidáme pudink. Krém natřeme na piškot a vložíme do lednice.

Příprava 2. krému - většinu džusu dáme vařit, ve zbytku rozmícháme cukr a Gustin. Poté nalejeme do vroucího džusu a mícháme do zhoustnutí. Za občasného míchání necháme schládnout a nalejeme na první krém. Po ztuhnutí poklademe cukrářské piškoty, které jsme zlehka namočili v džusu. Piškoty je možné ozdobit čokoládovou polevou.

Poznámka
Podávat vychlazené.

Autor:




Hlavní zprávy

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.