Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Čtenářský recept: Vídeňský řez

  9:00aktualizováno  9:00
Posíláte své recepty do soutěže Moje letní dobrota

pro iDNES.cz | foto: Lucie Divišovápro iDNES.cz

Doba přípravy
1,5 hodiny

Množství
22

Piškot:

4 vejce
120 g cukru krupice
300 g polohrubé mouky
1 vanilkový cukr
1/2 prášku do pečiva
2 dcl oleje
2 dcl mléka

1. krém

450 ml mléka
1,5 vanilkového pudinkového prášku
4 lžíce cukru moučka
180 g másla

2. krém

750 ml pomerančového džusu
70 g Gustinu
4 - 6 lžic cukru krupice (dle chuti)

Zdobení

cukrářské piškoty
1/4 l pomerančového džusu
čokoládová poleva

Příprava piškotu - bílky vyšleháme do tuhého sněhu, do nich zašleháme žloutky, cukr, mléko a olej. Nakonec přidáme mouku s práškem do pečiva. Těsto vylejeme na vymazaný a vysypaný plech o velikosti 37 cm x 29 cm. Pečeme na 150°C 10 - 15 minut.

Příprava 1. krému - z mléka a pudinkového prášku uvaříme pudink, který necháme schládnout na pokojovou teplotu. Máslo (pokojové teploty) vyšleháme s cukrem a přidáme pudink. Krém natřeme na piškot a vložíme do lednice.

Příprava 2. krému - většinu džusu dáme vařit, ve zbytku rozmícháme cukr a Gustin. Poté nalejeme do vroucího džusu a mícháme do zhoustnutí. Za občasného míchání necháme schládnout a nalejeme na první krém. Po ztuhnutí poklademe cukrářské piškoty, které jsme zlehka namočili v džusu. Piškoty je možné ozdobit čokoládovou polevou.

Poznámka
Podávat vychlazené.

Autor:




Nejčtenější

Francouzský prezident Emmanuel Macron a jeho manželka Brigitte Macronová...
Láska se zajíčkem. Velké rozdíly vztahu neprospívají, tvrdí psycholog

Muž si najde partnerku mladší o generaci, a nikoho to nenadzvedne. Zato když se žena zamiluje do syna kamarádky, všichni nevěřícně kroutí hlavou. Takových...  celý článek

ilustrační snímek
Nalokalo se dítě při koupání vody? Dejte pozor na sekundární tonutí

Sekundární tonutí je celkem vzácný úkaz, o kterém je ale rozhodně dobře vědět. Pokud se totiž při koupání a plavání dostanou vaše děti do potíží a nalokají se...  celý článek

V trendy slunečních brýlích budete nepřehlédnutelná. Musí ale pasovat na vaši...
Jak vybrat sluneční brýle, které vám sednou? Rozhoduje tvar obličeje

Nepostradatelný doplněk, který nejen chrání před vtíravými slunečními paprsky, ale hlavně z vás dokáže udělat šmrncovní femme fatale. Tedy pouze v případě, že...  celý článek

Kateřina Emmons
Kateřina Emmons: Máme mnohem větší rodinu, než jsme plánovali

Je mistryní Evropy i světa a k tomu má doma tři olympijské medaile. Sportovní kariéra Kateřiny Emmons je už ale nějaký čas na druhé koleji. Teď je především...  celý článek

Portugalský Mazagran
Osvěžující míchané nápoje pro horké dny i na zahradní party

Tropické teploty bohužel nezažíváme jen u bazénu nebo na dovolené, ale také v každodenním životě, kdy prostě musíme fungovat. Přes den je nejlepší džbán ledové...  celý článek

Další z rubriky

Zelné listy plněné mletým masem
Špičaté zelí je hit. Zabalte do něj maso nebo si udělejte skvělý salát

Možná jste u stánku svého oblíbeného zelináře narazili na hlávkové zelí neobvyklého zašpičatělého tvaru. Je to některá z méně známých odrůd této v Česku velmi...  celý článek

Trifle s jahodami a pistáciemi
Jahodové mámení. Hurá, konečně je tady nejsladší sezóna v roce

Nedá se nic dělat, jahody prostě musí milovat každý. Ať už jen tak posypané cukrem a s kopečkem nadýchané šlehačky, nebo v podobě zmrzliny, jako náplň do...  celý článek

Jahodový sorbet s thaiskou bazalkou (veganská zmrzlina)
Veganská zmrzlina: jahodový sorbet s thajskou bazalkou

„Pamatuju si, když jsem před mnoha lety ještě pracoval pro italské zmrzlináře, s jakým neúspěchem se tehdy v Praze zkoušely zmrzliny v Itálii běžné jako...  celý článek

Další nabídka

arome.cz

Staňte se čichovými nomády
Staňte se čichovými nomády

Francouzská značka Une Nuit Nomade v těchto dnech představuje novou řadu Une Nuit a Montauk. První dva zástupci řady jsou vůně Rose America a Memory Motel. Ale ... celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.