Doporučujeme

Vepřové řízky v županu

Naklepané a po okrajích naříznuté řízky osolíme, opepříme a v horkém tuku dozlatova opečeme. Poté je vyjmeme a necháme vychladnout. Mezitím velmi jemně nakrájíme očištěné žampióny spolu se slaninou, přidáme smetanu a okořeníme. Touto směsí pokryjeme připravené řízky. Těsto rozválíme a rozkrájíme na čtyři přiměřeně velké díly.

Doprostřed každého z nich položíme připravený řízek, těstem ho obalíme a okraje dobře přitlačíme. Povrch potřeme žloutkem rozmíchaným v mléce a pečeme v horké troubě asi hodinu. Podáváme se salátem.

4 vepřové řízky, 25 g másla, 100 g slaniny, 100 g žampiónů, 50 g smetany, sůl, pepř, 1 žloutek, 1 lžíce mléka,

Křehké těsto: 300 g hladké mouky, půl lžičky soli, 150 g změklého másla asi 12cl vody. Všechny přísady smícháme a vypracujeme hladké těsto.


  • Vybrali jsme pro Vás