Doporučujeme

Vepřové kotlety se švestkami

Opláchnuté švestky odpeckujeme, namočíme do vína na 12 hodin a potom je ve víně podusíme doměkka. Vepřové kotlety vykostíme, po obvodu nařízneme na několika místech, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Opečeme je zvolna po obou stranách na másle, vyjmeme a uložíme na teplém místě.

Máslo od opékání zasypeme lžící mouky, rozmícháme, zalijeme několika lžícemi vody a vínem, rozšleháme a povaříme, až omáčka trochu zhoustne. Potom vmícháme rosol, sůl a pepř. Kotlety urovnáme na talíře, obložíme švestkami a přelijme omáčkou. Podáváme s bramborovou kaší.

4 vepřové kotlety, 200 g švestek, 2 dl červeného vína, hladká mouka, 1 lžička rybízového rosolu (nebo marmelády), pepř, sůl, 30 g másla


  • Vybrali jsme pro Vás