NA 4 PORCE
Příprava: 10 minut + 45 minut dušení + 60−75 minut pečení
* 750 g – 1 kg vepřové pečeně (my jsme použili plec)
* 2 cibule, nakrájené na kolečka
* kmín a sůl
* 150–200 ml mléka
1. Maso osolte, posypte kmínem a vložte do pekáče nebo velkého hrnce s poklicí (počítejte s tím, že ho budete dávat do trouby, proto by neměl mít žádné plastové části; i poklice musí být z ohnivzdorného materiálu). Přisypte kolečka cibule, podlijte mlékem a přikryté duste do poloměkka; trvá to zhruba tři čtvrtě hodiny. Předehřejte troubu na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů.
2. Z hrnce sejměte pokličku a přemístěte ho do trouby. Maso pečte aspoň hodinu dozlatova; můžete ho podle potřeby podlévat vodou. Mléko se vypeče a zůstane jen lahodná šťáva.
OCHUTNEJTE TAKÉ |