NA 4 PORCE
Příprava: 15 minut
* 4-6 větších, nejlépe různobarevných paprik
* 2 cibule, nejlépe bílé sladké
* 1 středně velká okurka
* 250 g sýra feta nebo balkánského sýra
* několik lístků libečku
* 3 lžíce extra panenského olivového oleje
* případně sůl na dochucení
* pečivo k podávání
1. Papriky opláchněte, odstraňte jádřince, stopky a žebroví. Okurku opláchněte, ale neloupejte. Nakrájejte papriky a okurku na kousky. Nemusí být příliš jemné, spíš naopak; tenhle salát můžete podávat také jako lehký oběd, tak abyste měli "do čeho kousnout".
2. Cibuli oloupejte, odkrojte tuhý kousek s kořínky, rozkrájejte je vertikálně na osminy a ty pak rozdělte na jednotlivé lupeny.
3. Papriky, okurku a cibuli promíchejte v míse, navrch položte sýr nakrájený na kousky, posypte lístky libečku (větší natrhejte) a zakápněte olejem. Osolte, jen pokud je to skutečně potřeba. Jestliže salát podáváte k obědu, přidejte k němu čerstvé pečivo, jímž můžete také vytřít všechnu voňavou šťávu.
OCHUTNEJTE TAKÉ | ||
---|---|---|
Tabouleh |
Salát z instantních nudlí |
Salát z čerstvého špenátu a slaniny |