Svátky jara přímo vybízí ke svěžím jarním kombinacím. Velikonoční kuchařka obsahuje padesát vyzkoušených a přehledně rozepsaných receptů. V receptech se setkáte například s promyšlenými kombinacemi masa a koření. Je libo jehněčí s balsamikovým octem?
Ani na velikonoční cukroví jsme nezapomněli. Rádi pečete, ale klasických beránků již bylo dost? V nové kuchařce najdete recept třeba na velikonočního zajíčka s čokoládovou polevou, kterého si můžete dozdobit podle libosti.
Recept Velikonoční košíčky
Příprava: 50 minut + pečení 20 minut
Velikonoční kuchařkaVšech 50 receptů najdete v nové e-knize na Knihy.iDNES.cz |
Na 12 košíčků
- 200 g hladké mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 lžička mleté sody
- 125 g másla
- 120 g moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 1 lžička strouhané citronové kůry
- 50 ml mléka
- 3 lžíce pomerančového džusu
- citronová nebo cukrová poleva
- oranžový a zelený marcipán
1. Troubu předehřejeme na 170 °C, formu na muffiny vyložíme papírovými košíčky.
2. Mouku prosejeme s práškem do pečiva a sodou. Změklé máslo ušleháme s cukrem a vanilkovým cukrem, postupně přišleháme vejce a citronovou kůru, střídavě mouku a mléko, pomerančový džus.
3. Košíčky naplníme těstem a pečeme asi 18-20 minut ve vyhřáté troubě.
4. Hotové košíčky ozdobíme polevou a mrkvičkami z marcipánu.
Kuchařku využijete dokonce i bezprostředně po Velikonočních svátcích, až budete zavaleni vejci uvařenými natvrdo. Z knihy vybíráme na ukázku jeden neotřelý recept právě z této sekce. Přejeme mnoho zábavy při vaření a dobrou chuť!
Recept Thajská smažená vejce
Příprava: 20 minut + smažení 15 minut
Pro 4 osoby
- 4 natvrdo uvařená vejce
- hladká mouka
- 1 lžička pálivé papriky
- 1 vejce
- 1/4 lžičky strouhané citronové kůry
- sůl
- strouhanka
- olej
1. Natvrdo uvařená vejce oloupeme. Hladkou mouku promícháme v misce s paprikou. Vejce prošleháme se lžící vody, citronovou kůrou a se solí.
2. Strouhanku prosejeme přes síto, aby byla co nejjemnější.
3. V menší hlubší pánvi rozehřejeme olej. Vařená vejce obalíme v mouce, v rozšlehaných vejcích a ve strouhance a usmažíme dozlatova.
4. Usmažená vejce necháme krátce okapat na papírových ubrouscích a podáváme s chilli omáčkou.