Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Velikonoční nádivka z uzeného masa

  14:16aktualizováno  14:16
- K svátkům jara jsme připravili tradiční recepty, které vám budou inspirací a provoní vaši kuchyň lákavou vůní velikonočních moučníků a čerstvých bylinek. Na velikonočním stole nesmí chybět nádivka z uzeného masa, dříve označovaná hlavička, která patří k oblíbeným pokrmům a díky použitým bylinkám kopřivě a pažitce je bohatá na vitamíny, které všichni na jaře tolik potřebujeme.
Do konce dubna chceme v rubrice Velikonoce zveřejňovat další tradiční, zajímavé a užitečné recepty.

500 g vařeného uzeného masa (bůček, krkovice...)
6 vajec
6 žemlí
vývar z masa
mletý pepř
2 lžíce posekané pažitky nebo mladých kopřiv
sůl

Maso nakrájíme nadrobno, žemle na kostičky. Ty zvlhčíme vývarem z masa rozšlehanými žloutky a necháme krátce nasáknout.

Maso se žemlemi osolíme, opepříme, přidáme pažitku nebo kopřivy a lehce vmícháme sníh ušlehaný z bílků. Nádivku urovnáme do vymaštěného pekáče a pečeme vmírně vyhřáté troubě čtyřicet až padesát minut.

Teplou nádivku podáváme s vařenými bramborami a se zeleninovým salátem.
Můžeme ji jíst i studenou.


 

Autor:




Hlavní zprávy

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.