Zmrzlinu si návštěvníci mohou dát ve dvou chuťových variacích: šafrán s pistácií nebo vanilka s jahodou.
Jde o projekt, jehož cílem je nejen seznámit turisty s tímto produktem, ale také pomoci chovatelům velbloudů z regionu města Džaisalmer, které postihlo sucho.
Organizace OSN pro výživu a zemědělství (FAO) uvádí, že velbloudí mléko má třikrát více vitamínu C než mléko kravské a je bohaté na železo, vápník a obsahuje nenasycené kyseliny.
"Je známo, že velbloudí mléko přispívá ke snižování hladiny cukru v krvi u diabetiků. V další etapě projektu chceme mléko nabízet diabetikům ve městech," prohlásila koordinátorka projektu Ilse Kohlerová-Rollefsonová.
V Indii podle zdravotníků poroste počet diabetiků, protože obyvatelstvo stále více konzumuje nápoje a pokrmy bohaté na sacharidy.
Velbloudí mléko se již dnes prodává jako dietetický prostředek v zemích Perského zálivu a v některých afrických státech.
V indickém Rádžasthánu se v posledních deseti letech snížil počet velbloudů o 50 procent. Nejchudší chovatelé prodávají velbloudí samice na jatka a samce si ponechávají jako tažná zvířata.