Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Vejce dvakrát jinak

  13:49aktualizováno  13:49
- Vhodně připravená vejce můžeme podávat v kteroukoliv denní dobu. Ke snídani, k přesnídávce, k obědu i k večeři. Vejce používáme k přípravě polévek, samostatných teplých pokrmů, nejrůznějších pokrmů studené kuchyně, teplých omáček, moučníků a dezertů. Vybrali jsme pro vás dva recepty - míchaná vejce se špagetami a zapékaná vejce s chlebem a cibulí, doufáme, že vám budou chutnat.

Míchaná vejce se špagetami
350 g špaget, 80 g slaniny, 1 lžíce oleje, 6 vajec, 4 lžíce strouhaného parmazánu, mletý pepř, sůl, petrželka
Špagety uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme, necháme okapat a omastíme olejem. Slaninu nakrájíme na kostičky, částečně rozškvaříme, přidáme rozšlehaná, mírně osolená vejce a za stálého míchání necháme zhoustnout. Hotová vejce promícháme se špagetami, osolíme, opepříme a posypeme nadrobno nasekanou petrželkou.
Špagety s vejci rozdělíme na nahřáté talíře, posypeme strouhaným sýrem a podáváme se zeleninovým salátem.

Zapékaná vejce s chlebem a cibulí
8 vajec, 3 lžíce másla nebo rostlinného tuku, 200 g světlých částí póru, 4 krajíčky tvrdšího chleba bez kůrek, sůl, 3 lžíce strouhaného sýra
V pekáčku rozehřejeme větší část tuku, přidáme očištěnou, na tenká kolečka nakrájenou cibuli a chléb nakrájený na hranolky. Cibuli a chléb opečeme, zalijeme rozšlehanými osolenými vejci, posypeme nastrouhaým sýrem a pokapeme zbylým rozehřátým tukem. V předehřáté troubě zapékáme, dokud vejce neztuhnou a sýr nevytvoří křupavou kůrku.
Před podáváním pokrm posypeme nadrobno nakrájenou natí pórku. Doplňujeme zeleninovým salátem.

Autor:




Nejčtenější

Ilustrační fotografie
Pět tipů, jak zlepšit fyzickou kondici. Na začátku pomůže rychlá chůze

Uvědomujete si to pokaždé, když dobíháte autobus, protože se ještě několik zastávek snažíte maskovat své funění. Vaše fyzická kondice je na bodu mrazu. Chtěli...  celý článek

Exotické smoothie s mangem a marakujou
Takhle chutná léto nejlépe. Ve sklenici a třeba s troškou alkoholu

V tuto roční dobu si ovoce užívá i ten nejzapálenější fanoušek pečínky. Je všude kolem, někdy – třeba na zahradě – stačí jen natáhnout ruku a hodovat. Občas...  celý článek

Mladá generace hipsterů si potrpí na staré oblečení, ale i moderní technologie.
Sedm znamení, že se oblékáte jako hipster

Každá doba má své subkultury, které vyznávají specifický životní styl. Dříve to byli pin-up girls nebo pankáči. Dnes jsou to hipsteři, kteří nejen skrze...  celý článek

Vévodkyně Kate a její šatník v Polsku a Německu
OBRAZEM: Národní barvy, značky a elegance. Šatník Kate v Polsku a Německu

Vévodkyně z Cambridge Kate (35) platí za módní ikonu. Jejím stylem se rády inspirují některé ženy. Na zahraniční cestě v Polsku a Německu manželka prince...  celý článek

Britney Spearsová (New York, 28. srpna 2016)
Lupénka trápí i celebrity. S nemocí bojuje Spearsová i Kardashianová

Kožní choroby bývají úporné, léčba vyžaduje hodně trpělivosti a onemocnět jimi může každý. Slavní nejsou výjimkou, jak se dočtete v článku v pátečním magazínu...  celý článek

Další z rubriky

Buřty s paprikou na černém pivu
Pivo jako hvězdná ingredience české kuchyně. Byla by škoda ho jen pít

Co Čech to milovník piva. Podle informací Českého svazu pivovarů a sladoven jsme ho loni vypili 16,4 milionu hektolitrů, což je o 200 tisíc hektolitrů více než...  celý článek

Kuřecí karbanátky se zeleninovým salátem
Zapomeňte na nudu. Kuřecí recepty pro milovníky barev a nových chutí

Pečené v troubě, jako obalovaný řízek nebo na paprice. Ne že by vám tahle jídla nechutnala, ale občas už vám přijdou celkem nudná? Zkuste to příště trochu...  celý článek

Opilý čokoládový cheesecake
Jó, třešně zrály! Co s červenou úrodou, když už se omrzela bublanina

K začátku prázdnin patří červené lesklé plody třešní. Jenže co s nimi, když vám bublanina už leze ušima a čerstvých jich spořádáte jen malou část? Zkuste...  celý článek

Další nabídka

arome.cz

Zvýšení odolnosti makeupu a jiná pozitiva: Jak vybrat podkladovou bázi?
Zvýšení odolnosti makeupu a jiná pozitiva: Jak vybrat podkladovou bázi?

Řešíte ucpané póry a “tekoucí” makup nebo příliš lesklou pleť? Několik kosmetických produktů budete moci vyměnit za jeden, který jste možná doteď považovala za ... celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.