Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Vaříme: brambory pečené v soli

aktualizováno 
Jednoduchá delikatesa se zemitou chutí.

Brambory pečené v soli | foto: Profimedia.cz

Doba přípravy: cca 45 minut

Chcete víc?

Další recepty na dobroty z brambor najdete tady.

Slaný koláč plněný bramborami a cibulí

Suroviny na 4 porce:

  • 1 kg menších brambor
  • olej na vymazání pekáče
  • 2 stroužky česneku
  • 1 snítka rozmarýnu
  • 0,75 kg hrubé mořské soli
  • 30 g hladké mouky
  • 100 ml vody
  • zakysaná smetana k podávání

Postup:

1. Troubu předehřejeme na 230°C. Brambory opláchneme a necháme okapat.

2. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Snítku rozmarýnu rozdělíme na jednotlivé jehličky a lehce je posekáme.

3. Pekáč potřebné velikosti vymažeme olejem a rovnoměrně na něj rozprostřeme česnek a rozmarýn. Na ně potom vyskládáme brambory.

4. Do mísy nasypeme hrubou mořskou sůl a mouku a zalijeme vodou. Důkladně rozmícháme, až vznikne těstíčko, kterým zalijeme brambory.

5. Pečeme asi 25 minut nebo dokud nejsou brambory měkké. Podáváme se zakysanou smetanou, máslem nebo jako přílohu.

Další snadné recepty najdete na stránkách pořadu Vaříme na Playtvak.cz.

Autoři:


Témata: Brambory, česnek, Máslo


Nejčtenější

Matematička Marjam Mírzcháníová
Matematička Marjam Mírzácháníová svou práci přirovnávala k psaní románů

Vědecký svět oplakává předčasný skon přední světové matematičky Marjam Mírzcháníové, držitelky Fieldsovy medaile. Kromě role geniální vědkyně zvládla být i...  celý článek

ilustrační snímek
Poradna: Syn po nás chce peníze na školu. Já jsem pro a manžel proti

Nemůžeme se s manželem dohodnout, jestli máme nebo nemáme přispět našemu osmnáctiletému synovi na jeho program. Já jsem pro, manžel je proti. Čtenářka Jitka...  celý článek

Mladá generace hipsterů si potrpí na staré oblečení, ale i moderní technologie.
Sedm znamení, že se oblékáte jako hipster

Každá doba má své subkultury, které vyznávají specifický životní styl. Dříve to byli pin-up girls nebo pankáči. Dnes jsou to hipsteři, kteří nejen skrze...  celý článek

Když mají filmoví kostyméři příležitost se vyřádit, vznikají kultovní díla....
Květy, klobouky a spadlá ramena. Inspirujte se módou z šik letních filmů

Když mají filmoví kostyméři příležitost se vyřádit, vznikají kultovní díla. Móda dokáže ovlivnit celé vyznění filmu, dotvořit charaktery jeho hrdinů a hrdinek,...  celý článek

Ilustrační fotografie
Sporty, které nejvíce prospívají zdraví

Přemýšlíte nad tím, jaký vybrat sport, abyste prospěli vašemu zdraví? Tuto otázku řeší i experti a odpověď není zcela jednoznačná. Do desítky těch nejlepších...  celý článek

Další z rubriky

Buřty s paprikou na černém pivu
Pivo jako hvězdná ingredience české kuchyně. Byla by škoda ho jen pít

Co Čech to milovník piva. Podle informací Českého svazu pivovarů a sladoven jsme ho loni vypili 16,4 milionu hektolitrů, což je o 200 tisíc hektolitrů více než...  celý článek

Kuřecí karbanátky se zeleninovým salátem
Zapomeňte na nudu. Kuřecí recepty pro milovníky barev a nových chutí

Pečené v troubě, jako obalovaný řízek nebo na paprice. Ne že by vám tahle jídla nechutnala, ale občas už vám přijdou celkem nudná? Zkuste to příště trochu...  celý článek

Jogurtové pohlazení s borůvkami
Bez cukru a přece sladké. Rychlé letní dezerty pro plavkovou sezonu

Co by to bylo za prázdniny bez letních dobrot a lahodného ovoce? Dokonce i pokud řešíte linii, můžete si občas dopřát něco do „dezertní komůrky“. Rafinovanému...  celý článek

Další nabídka

arome.cz

Zvýšení odolnosti makeupu a jiná pozitiva: Jak vybrat podkladovou bázi?
Zvýšení odolnosti makeupu a jiná pozitiva: Jak vybrat podkladovou bázi?

Řešíte ucpané póry a “tekoucí” makup nebo příliš lesklou pleť? Několik kosmetických produktů budete moci vyměnit za jeden, který jste možná doteď považovala za ... celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.