Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Vaříme: brambory pečené v soli

aktualizováno 
Jednoduchá delikatesa se zemitou chutí.

Brambory pečené v soli | foto: Profimedia.cz

Doba přípravy: cca 45 minut

Chcete víc?

Další recepty na dobroty z brambor najdete tady.

Slaný koláč plněný bramborami a cibulí

Suroviny na 4 porce:

  • 1 kg menších brambor
  • olej na vymazání pekáče
  • 2 stroužky česneku
  • 1 snítka rozmarýnu
  • 0,75 kg hrubé mořské soli
  • 30 g hladké mouky
  • 100 ml vody
  • zakysaná smetana k podávání

Postup:

1. Troubu předehřejeme na 230°C. Brambory opláchneme a necháme okapat.

2. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Snítku rozmarýnu rozdělíme na jednotlivé jehličky a lehce je posekáme.

3. Pekáč potřebné velikosti vymažeme olejem a rovnoměrně na něj rozprostřeme česnek a rozmarýn. Na ně potom vyskládáme brambory.

4. Do mísy nasypeme hrubou mořskou sůl a mouku a zalijeme vodou. Důkladně rozmícháme, až vznikne těstíčko, kterým zalijeme brambory.

5. Pečeme asi 25 minut nebo dokud nejsou brambory měkké. Podáváme se zakysanou smetanou, máslem nebo jako přílohu.

Další snadné recepty najdete na stránkách pořadu Vaříme na Playtvak.cz.

Autoři:


Témata: Brambory, česnek, Máslo


Hlavní zprávy

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.