NA 2 PORCE
Příprava: 5 minut + 4 minuty zapékání
* 4 plátky celozrnného toustového chleba
* máslo na pomazání chleba
* 1 středně velká kyselá okurka
* 3 lžíce majonézy
* 1 lžíce kečupu
* 4 plátky kvalitní šunky (například od kosti)
* 4 plátky sýra ementálského typu
* 4 lžíce kysaného zelí
1. Všechny krajíce chleba potřete máslem. Okurku nakrájejte nadrobno a smíchejte s majonézou a kečupem.
2. Do sendvičovače položte dva krajíce chleba namazanou stranou dolů. Na každý z nich postupně navršte plátek šunky a sýra, lžíci připraveného majonézovo-okurkového dresinku, 2 lžíce zelí, další lžíci dresinku a zbývající šunku a sýr. Přiklopte zbylými dvěma krajíci (tentokrát namazanou stranou nahoru), uzavřete sendvičovač a zapečte.
Reuben sendvič je původně židovská pochoutka. V USA je často k dostání tam, kde se čepuje pivo: tvoří s ním totiž ideální pár (dětem to pochopitelně zatím neprozrazujte). Podle originálního receptu je součástí Reuben sendviče uzené hovězí maso, ale šunka ho plnohodnotně nahradí.
OCHUTNEJTE TAKÉ |